سرمقاله صبح نو/ همبستگی و توسعه اقتصادی

صبح نو/ « همبستگی و توسعه اقتصادی » عنوان سرمقاله روزنامه صبح نو است که میتوانید آن را در ادامه بخوانید:
شفافیت و نظارت دقیق با مشارکت آحاد مردم در فرایند تولید در هر جامعه ضروری است و یکی از مهمترین راهکارهای توسعه و عدالت اقتصادی، فرصتهای برابر و عادلانه تولید برای همه مردم، شفافیت اقتصادی، نظام مالیاتی متناسب، نظارت دقیق بر عملکرد مدیران و زیر مجموعه آنها و پاسخگویی به افکار عمومی است. جلوگیری از فرار مالیاتی چندین میلیاردی از ضرورتهای توسعه است. مالیات یک منبع مهم مالی دولتهاست که به منظور ایجاد شفافیت در عملکرد اقتصادی، ایجاد و توسعه پایگاه اطلاعات هویتی، عملکردی و دارایی مؤدیان مالیاتی شامل مواردی نظیر اطلاعات مالی، دفاتر پولی و اعتباری، معاملاتی، سرمایهای و ملکی اشخاص حقیقی و حقوقی باید در سازمان امور مالیاتی کشور ایجاد شود.
مشارکت در اداره امور کشور از لوازم اصلی توسعه پایدار است، مردم باید خود را در تصمیم گیریها و اداره امور کشور، سهیم و مؤثر بدانند و این مشارکت را با تمام وجود حس کنند. فقدان مشارکت، به انزوا و بیتفاوتی مردم میانجامد و کشوری که مردمانش منزوی و بیتفاوت باشند. دولت باید با بکارگیری سفیران کارآمد، توانمند و رایزنی بازرگانی قدرتمند در کشورهای مختلف، بسترهای توسعه اقتصادی و اجتماعی مردمی و بخش خصوصی را در اقصی نقاط دنیا فراهم کند. تولید صادراتگرا میتواند تحریمها را خنثی کند. دولت باید با توسعه شرکتها و تعاونیهای تولید و اقتصاد مردمی، نظارت متخصصان و صاحب نظران هر رشته اقتصادی، توسعه اقتصادی بومی را دنبال کند. مدیران صاحب نظر، شایسته و صادرکنندگان و واردکنندگان متبحر و توانمند موجبات تعادل و توازن اقتصادی و اجتماعی در کشور از سطوح پایین، یعنی از روستا تا شهرهای متوسط و بزرگ به شکل زنجیروار با سلسله مراتب منسجم را متناسب با هر استان و شهرستان فراهم میکنند. یکی از مهمترین دلایل عقب ماندگی کشور را عدم تعامل و همکاری بین المللی است که توسعه روابط سیاسی با همه دولتهایی که بطور متقابل به کشور ما احترام میگذارند، به نفع اقتصاد ایران است و باید در دستور کار دولت قرار گیرد.
یکی از راهحلهای مقابله با ناکارآمدی بینالمللیشدن است. منظور از بینالمللی شدن سه اصل رقابت، کیفیت و استاندارد است. تصور نکنید که مقصود، تعامل صرفاً با غرب است. شرط اول توسعهیافتگی این است که همه بپذیرند، سیستمسازی مبنای تحول است و افراد صرفاً سیستم را مدیریت میکنند. مهمترین مسئله ما ناکارآمدی است و راهحل مقابله آن، ارتباط گسترده با نظام بینالملل است و تا زمانی که نتوانیم با نظام بین الملل، ارتباط مناسب برقرار کنیم، پیشرفتی در کار نخواهد بود. سیستم سازی، تخصص، کیفیت، رقابت و استاندارد، منحصراً در سایه روابط گسترده بینالمللی قابل تحقق است.
صدور مجوزهای کسب وکار را سهل و از انحصار طلبی یک گروه خاص در دسترسی به شغل را حذف کنند. همچنین همه سفارتخانههای ایران مامور شوند با تمام توان به کمک صادرکنندگان کالاها و خدمات ایرانی بشتابند. بانکها نیز از خرید و نگهداری املاک و رقابت با یکدیگر برای بالابردن نرخ سود سپرده منع شوند. بازار سرمایه را نیز باید مامور کرد که با استفاده از ابزارهای جدید مالی و تسهیل انتشار اوراق، نقدینگی موجود را بسوی تولید هدایت کنند. همچنین از سازمان تامین اجتماعی باید درخواست کرد که به جای فشار بر واحدهای تولیدی برای تامین مخارج خود، هزینههای زائد را مهار کند و جلوی هدر رفتن منابع خود را بگیرد.