نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

از ریاست گروه فشار در 1378 تا کرسی استادی در 1402

منبع
آرمان ملي
بروزرسانی
از ریاست گروه فشار در 1378 تا کرسی استادی در 1402

آرمان ملی/متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

حسین الله کرم در کنار سعید حدادیان در دانشگاه تهران؛ قاب متفاوتی را در مشهورترین و قدیمی ترین دانشگاه ایران، می‌سازند؛ دانشگاهی که صبغه برخی اساتیدش متفاوت با اکثر استادانش است؛ یکی مداح و دیگری رییس سابق گروه فشار!

از این منظر، چند صباحی است که دانشگاه تهران دیگر آن دانشگاه تهران قدیم نیست. ظاهرا معیار گزینش اساتیدش فرق کرده و حالا برخی بر کرسی استادی نشسته‌اند که سال‌ها پیش فرمان حمله به دانشجویان را صادر کرده بودند، از جمله حسین الله‌کرم! نام او در حوادث کوی دانشگاه سال 78 پررنگ است اما خودش این حضور را قبول ندارد و تنها قائل به‌ حضور انصار حزب‌الله در ماجرای حمله به اردوی دفتر تحکیم وحدت در خرم‌آباد است که او ریاست آن را بر عهده داشت. الله کرم درباره آن حضور می‌گوید: «در آن اردو  قرار بود سروش و کدیور هم سخنرانی کنند. جریان ارزشی در خرم‌آباد در ۲۳ تیر به میدان آمد. جریان واقعی حزب‌اللهی بود که به صحنه آمد و غائله را خاتمه داد.» البته ادعاهای او با آنچه ده‌نمکی دیگر عضو سابق حزب الله گفت، در تناقض است. او گفته بود: «من به‌عنوان یک خبرنگار شاهد عینی بودم. سیستم ارتباطی یا بی‌سیم یا تلفن‌های همراه یقینا و مسلما بین گروه‌های دانشجویی برقرار بوده، چون به‌راحتی با همدیگر ارتباط داشتند... وقتی مطمئن شدم که جریانی به‌نام حزب‌ا... و گروه‌های شناخته‌شده حزب‌ا... در برنامه امروز حضور ندارد، محوطه دانشگاه را ترک کرده و راهی نمازجمعه شدم... فقط مهم‌ترین نقشی که حزب‌ا... ایفا کرد، در سرکوب فاز دوم بحران بود؛ یعنی اگر حزب‌ا... نبود، هیچ جایی برای این حضرات از چپ چپ گرفته تا راست راست نبود.» مهمتر از آن علی ربیعی که در آن مقطع سعی در آرام کردن فضای دانشگاه را داشت، حضور انصار حزب‌ا... را رد نمی‌کند و توضیح می‌دهد: «ما نگرانیم یک آشوبی راه بیندازید، وضع را از این بدتر کنند. من با آقای رئیس‌جمهور (خاتمی) تلفنی صحبت کردم. قرار ما این شد؛ من و چند نفر دیگر از دوستان به کوی بیاییم. ما نیروی انتظامی را رد کنیم، انصار هم اگر ایستادند، دستگیر شوند... شما هم به داخل خوابگاه‌هایتان برگردید... شما باید برگردید داخل کوی. نیروی انتظامی و انصار هم می‌روند... آن‌ها گفته‌اند اگر شما تا «کوی» عقب بروید، آن‌ها هم تا اتوبان «جلال آل‌احمد» عقب می‌روند.... »

*حواشی حکم الله کرم

بر اساس آنچه در برخی سایت‌ها منتشر شده، حسین الله کرم در سال 88 یعنی همان سالی که اعتراضات به انتخابات پررنگ بود، مدرک دکتری خود را دانشگاه تهران کسب کرد. او مدت‌هاست در دانشگاه آزاد اسلامی به تدریس مشغول است و 31 مرداد سال گذشته «منیبان» نوشت: “عبدالحسین ا... کرم، از سران گروه موسوم به انصار حزب‌ا...، با حکم رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تهران و تهران مرکزی، به‌عنوان سرپرست گروه آموزشی اندیشه سیاسی و مسائل ایران دانشکده علوم سیاسی منصوب شد. این حکم در حالی صادر شده است که رئیس گروه بابد در فرآیند انتخابی و توسط اعضای هیات علمی انتخاب شود، ولی الله کرم بدون شرکت در انتخابات به این سمت رسیده و به همین دلیل حکم سرپرستی برای او صادر شده است.» اما نکته قابل تامل دفاع رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌مرکزی از او بود. محمدباقر بهرامی گفته است: «سال‌های گذشته نیز در انتخابات مدیرگروه فردی که طرفدار جریان اصلاحات بوده، انتخاب شده است. دکتر الله‌‌کرم نیز به ‌عنوان یکی از اعضای هیات‌ علمی این گروه مانند اعضای دیگر گروه می‌تواند به‌عنوان کاندیدا در انتخابات شرکت کند و او با شرکت بیش از دوسوم دیگر اعضای گروه با رای 78 درصد شرکت‌کنندگان به‌‌عنوان فرد منتخب انتخاب شده است. شایان ذکر است که 22 درصد دیگری نیز که به او رای نداده‌اند، رای سفید یا ممتنع داده‌اند» از باور ناظران ، این اظهارات نشان از موثر بودن دیدگاه سیاسی در انتخاب سرپرست گروه آموزشی اندیشه سیاسی و مسائل ایران دارد. در صفحه الله‌کرم در سایت دانشگاه آزاد آمده که او درس «فلسفه سیاسی انقلاب» را تدریس می‌کند.

از آزاد به تهران؟

هنوز تدریس الله‌کرم و ریاستش بر گروه آموزشی اندیشه سیاسی و مسائل ایران عادی نشده بود که خیر تدریس او در دانشگاه تهران منتشر شد. شهریور سالجاری انصاف نیوز نوشت: «حسین ا...کرم دو سال است در دانشگاه تهران تدریس می‌کند. او در دانشکده حقوق و علوم سیاسی حضور دارد» البته هنوز واکنشی در رد این خبر منتشر نشده است. صادق زیباکلام فعال سیاسی اصلاح‌طلب می‌گوید: «ببینید شما به ندرت می‌توانید میان هیات علمی‌های علوم انسانی که ظرف ده سال گذشته جذب شده‌اند افرادی را بیابید که تفکرشان با مسئولان همخوانی نداشته باشد. اغلب اینها چه در دانشگاه‌های سراسری، چه دانشگاه آزاد و چه پیام نور همفکری ایدئولوژیک دارند. اگر به هیات علمی رشته‌های علوم سیاسی یا اجتماعی و کلا علوم انسانی در دانشگاه‌های تهران یا علوم تحقیقات یا دانشگاه‌های دیگر نگاهی بیندازید به ندرت کسانی را می‌بینید که همفکر مسئولان نباشند. رشته‌اش هم فرقی ندارد اینها کسانی هستند که از نظر باورهای ایدئولوژیک و تفکرات سیاسی‌شان تماما مانند مسئولان فکر می‌کنند.»

الله‌کرم و حدادیان یکی شدند

چندی پیش خبر رسید دانشگاه تهران در ترم جدید به علی‌اصغر حدادیان نایینی معروف به سعید حدادیان، واحد تخصصی در مقطع کارشناسی ارشد برای تدریس داده است. دلواپسان از این خبر خوشحال شدند چنانکه وحید یامین‌‌پور، فعال سیاسی اصولگرا و معاون وزیر ورزش و جوانان در توئیتی از سعید حدادیان حمایت کرد. وی نوشت: «اهل شعر و ادب می‌دانند حدادیان شاعری برجسته و نکته‌سنج است. اشعار او در موضوعات آیینی و دفاع مقدس منتشر شده. او دکتری دارد و سال‌هاست دردانشگاه تهران تدریس می‌کند. البته از آنها که در دانشگاه انگشت وسط نشان می‌دهند و اسامی اسافل اعضا ورد زبانشان است توقع آشنایی با شعر و ادب را نداریم.»

بنابر آنچه مرور شد، به ‌نظر می‌رسد همزمان با شروع سال تحصیلی در دانشگاه‌ها، گعده دو چهره جنجالی یعنی حدادیان و الله‌کرم در دانشگاه تهران چندان بدون حاشیه نباشد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar