نماد آخرین خبر

سرمقاله همدلی/ آقای «قاضی» رویایی قضایی ایران

منبع
همدلی
بروزرسانی
سرمقاله همدلی/ آقای «قاضی» رویایی قضایی ایران

همدلی/ « آقای «قاضی» رویایی قضایی ایران » عنوان سرمقاله روزنامه همدلی نوشته دکتر مهدی تقوی راد است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:


چندی است سریالی، به‌نام آقای «قاضی» باهنرپیشه‌های ایرانی‌، پخش می‌شودکه در آن دادرسی، معمولا یک جلسه کیفری را به تصویر می‌کشد. فیلمی آرمانی که شاید نویسنده و کارگردان،دوست دارند دادگاه‌های ایران اینگونه تشکیل و اداره شوند. دادگاهی با یک قاضی بذله‌گو و با حوصله‌، که حداکثر احترام را برای طرفهای  پرونده،  قایل است طوری است که آدم کیف میکند! یک محاکمه چالشی وجذاب، در زمان دادرسی همیشه عده ای تماشاچی در آن حضور دارند. در واقع‌، طبق قانون دادگاه باید علنی بر گزار  شود اما برخی قضات محترم استنکاف دارند از این مهم!
برگردیم سر سریال آرمانی آقای قاضی.در این دادگاه نمایشی، از حضور دادستان و وکیل خبری نیست‌،قاضی خودش می برد و می دوزد طرفها،  مردم معمولی هستند و تابع محض فرمان قاضی، دادگاه‌، یک مامور شناخته شده دارد که در مواقع ضروری قاضی اورا به‌نام‌‌صدا می زند. قاضی یکه تاز معرکه است.  نظر خود را قبل از صدور رای بیان میدارد که این هم خلاف قانون است چرا که  قاضی باید از هرگونه اظهار نظر بدون صدور حکم و یا قبل از آن جدا خوداری کند و محکومیت انتظامی درجه ۴ یا ۵ را در صورت این کار در انتظار  اوست.  
ازنظر فن فیلم برداری و ...از آنجاییکه سررشته ای ندارم پس حرفی نمی زنم. کاش برخی از دوستانی که هم دستی در حقوق و قضا داشتند و هم دستی در نقد فیلم؛ این نوشته را دیده، در مورد آن اظهار نظر کنند. گفتم آرمانی ؛ چون این محاکمه با قانون و طرز بر گزاری دادگاههای ما از زمین تا آسمان تفاوت دارد ‌، البته قاضی به این صبوری و خوش اخلاقی نوبر است!!! این‌ها کمتردر دادگاه‌های ما معمول نیست نباید هم باشد .برای دادگاهی که باید در روز به ده تا پرونده رسیدگی وجلسه بر قرار کند وبعد قاضی در مانده، باید پرونده‌ها را بخانه ببرد و رای بدهد زمان استراحت و گذران با خانواده هم بر باد رفته، چگونه می‌تواند محاکمه علنی آنچنانی مثل قاضی رود آیلند آمریکا - قاضی کاپریو-  که چندی پیش باز نشسته شد؛ برقرار کند  ویا بتواند بر اعصابش مسلط باشد و حتی با حاضران بگو بخند داشته باشد؟ چرا که در عمل وی تنها به‌فکر این است که چگونه پرونده را به سرانجامی برساند و رای بایسته صادر کند. البته این قلم‌، منکر تلاش مستمر و بی وقفه قاضیان شریف دادگاههای کشور که باکمبود امکانات کوشش فراوان در احقاق حق دارند نیست. بلکه امیدواریم شرایطی بر قرار شود که قاضی در کشورمان بافراغ بال و استقلال کامل‌، دادگاه را برقرار ورای دهد... .
شایان ذکر است که درراستای کمک به دادرسی عادلانه و ارشاد و راهنمایی قضات در محاکم که متهم یا شاکی با اظهارات خود میتوانند به صحیح حکم دادن کمک کنند، برابر قانون اساسی که در آن حق دسترسی مجانی به وکیل را تکلیف قرار داده است کانون وکلای دادگستری مرکز در تمامی دادگاه‌ها ی کشور نهادی با نام  دفتر اداره معاضدت قضایی تشکیل داده و همه روز وکلای درجه یک در آن حضور داشته و مشاوره حقوقی رایگان ارائه میدهند تا مراجعان بتوانند با اخذ مشاوره در دادگاه صحیح صحبت کنند تا راه عدالت هموار گردد . بنابراین شهروندانی که  نیاز به وکیل دارند می‌‌‌توانند با مراجعه به این مراکز در شهرهای خود از این خدمات بهره مند شوند.  

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar