نماد آخرین خبر

کارگزاران علیه اتحاد ملت

منبع
صبح نو
بروزرسانی
کارگزاران علیه اتحاد ملت

صبح نو/متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

قاسم عزیزی| شاید بتوان اسم دیدار یاران مرحوم هاشمی رفسنجانی با حسن روحانی را خط‌شکنی گذاشت؛ اما خیلی دور از انتظار هم نبود. کارگزارانی‌ها هر چند ابراز می‌کنند که از حسن روحانی و دولتش دلگیر هستند؛ اما دولت اعتدال هم کم در اختیار آنها نبود؛ از معاون اولی رئیس‌جمهور گرفته تا مناصب مهم و کلیدی در وزارتخانه‌ها به‌ویژه وزارتخانه‌های اقتصادی از جمله بانک مرکزی که در اختیار عضو شورای مرکزی آنان؛ یعنی عبدالناصر همتی بود. کارگزاران تلاش دارد در شرایطی که به تعبیر خودشان سیاست‌ورزی و کنشگری سخت شده، حرکتی نو صورت دهد. دیدار این حزب با حسن روحانی ازاین‌حیث صورت گرفته و قطعا آخرین دیدار نخواهد بود و بر حسب اخباری که به «صبح نو» رسیده است، آنها بنا دارند با شخصیت‌هایی همچون علی‌اکبر ناطق نوری و سید محمد خاتمی نیز دیدار کنند.


حزب کارگزاران درصدد احیای نقش سال 92!
به نظر می‌رسد کارگزاران سازندگی درصدد احیای نقش خود در انتخابات 92 است؛ همان‌گونه که آنها توانستند رهبران جریان اصلاحات و طیف تندرو آن را مجاب کنند که عارف را کنار گذاشته و از حسن روحانی حمایت کنند، اکنون نیز بنا دارند با کنشگری جدید طیف رادیکال جبهه اصلاحات را به حاشیه برانند.همچنان که دیدار اخیرشان با حسن روحانی نمادی از تقابل این حزب با هیات رییسه جبهه اصلاحات و حزب اتحاد ملت، ارزیابی می شود. 

کارگزاران به دنبال راه‌حل برای کنشگری مطلوب سیاسی
این تحرکات از سوی یاران هاشمی در حالی اتفاق می‌افتد که برخی جریانات تندرو اصلاحات کنشگری سیاسی را در این اردوگاه با بحران رو‌به‌رو ساخته‌اند و قرارگرفتن افرادی همچون آذر منصوری در رأس این جبهه بروز رفتارهای رادیکالی را تشدید کرده است. این جبهه در خصوص انتخابات گفته نظری دارد و همین امر سبب انتقادات فراوانی از سوی اصلاح‌طلبان به آنها شد تا جایی که روزنامه شرق در پاسخ به این اظهارات هیأت رئیسه جبهه اصلاحات ایران گفته بود: «اگر نظری ندارید، پس چرا جبهه سیاسی راه‌اندازی می‌کنید و تشکیل جلسه می‌دهید؟»
حزب کارگزاران و بازیگران آن این‌بار نیز بنا دارند همچون انتخابات سال 98 متفاوت‌تر از جریان تندرو اصلاحات عمل کنند و این ملاقات‌ها را با هدف یافتن یک راه‌حل برای کنشگری مطلوب سیاسی دنبال می‌کنند. موضوعی که اخیرا نیز غلامحسین کرباسچی از اعضای ارشد حزب کارگزاران به آن اشاره کرده است.
کرباسچی گفته بود: «راهی به جز انتخابات نداریم و اگر انتخابات را هم کنار بگذاریم، چه باید کنیم؟ یا باید از کار سیاست کناره‌گیری کنیم یا باید به شیوه دیگری حرف خودمان را بزنیم.» اینکه کرباسچی گفته باید به شیوه دیگری حرف خودمان را بزنیم، همان متوسل‌شدن به روش‌های سخت سیاست‌ورزی و قرارگرفتن در موقعیت اپوزیسیون است که بهزاد نبوی، رئیس سابق جبهه اصلاحات گفته بود: «این روش را نه می‌پسندم و نه جواب می‌دهد.»
غلامحسن کرباسچی در همین گفت‌و‌گو تأکید کرده بود:‌ «یک گروه سیاسی که احساس می‌کند در جامعه جایگاهی دارد و مورد قبول مردم است باید در انتخابات شرکت کند وگرنه توسل به تظاهرات و خیابان که کار سیاسی نمی‌شود.»

غایب بزرگ نشست کارگزاران با روحانی
در نشست اعضای ارشد حزب کارگزاران با حسن روحانی، افرادی همچون محسن هاشمی، حسین مرعشی، محمد عطریان‌فر، جهانبخش خانجانی، محمد قوچانی، علی جمالی، فاطمه سعیدی و... حضور دارند؛ اما خبری از شرکت غلامحسین کرباسچی در این دیدار نیست که البته احتمالا کرباسچی هنوز نتوانسته با دلخوری‌هایی که قبلا هم گفته بود که از روحانی و دولت او دارد، کنار بیاید.

جزئیات جلسه حزب کارگزاران با حسن روحانی
حسن روحانی، رئیس‌جمهور اسبق نیز در این دیدار، این رویکرد حزب کارگزاران که کرباسچی قبلا در گفت‌و‌گو با خبرگزاری مهر به آن اشاره کرده بود و آن اینکه توسل به تظاهرات و خیابان که کار سیاسی نمی‌شود را تصدیق کرده و گفته است: «سکوت منفعلانه و اعتراض خیابانی چاره‌ساز نیست.»
طبق متنی که سایت رؤسای دولت یازدهم و دوازدهم منتشر کرده، روحانی در این نشست گفته است: «اگر دلسوز ایران و انقلاب هستیم، باید به‌جای تماشاگری، کنشگری کنیم. اگر در مسیر انقلاب شاهد اشتباهاتی بودیم باید نقد و اصلاح کنیم و اصلاح فقط از مسیر کنشگری فعال و بازگشت به صندوق رأی امکان‌پذیر خواهد بود.»
این اظهارات نشان می‌دهد که حسن روحانی نیز برای انتخابات عزم خود را جزم کرده و تلاش خواهد کرد بتواند با حمایت یاران خود، شاید شرایط را برای بازگشت مجدد به قدرت فراهم کند. 

او خطاب به اعتدالی‌ها و اصلاح‌طلبان گفته است: «حتی اگر احساس کنیم توان و اثرگذاری حرف و کنش ما فقط 10 درصد است، نباید از آن دریغ کنیم. نقد ما بی‌تأثیر نیست.» 

روایت عضو حزب کارگزاران از جلسه با روحانی
سید افضل موسوی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی طی گفت‌وگویی در روایت دیدار اعضای شاخص این حزب با حسن روحانی گفته است: «داغ‌ترین موضوع ملاقات‌های این ایام مسأله انتخابات است؛ این‌که شخص ایشان ورود خواهند کرد به عرصه انتخابات، خبر خاصی به ما نگفتند؛ اما توصیه‌شان دقیقا این بود که شرکت‌کردن بهتر از شرکت‌نکردن است.»
 اما بررسی سخنان حسن روحانی در این دیدار حکایت از حضور و نقش‌آفرینی جدی او در این انتخابات دارد
سید افضل موسوی هدف کارگزاران از این دیدارها را متقاعدکردن بزرگان اعتدال و اصلاحات برای نقش‌آفرینی در انتخابات دانسته و این مطلب را این‌گونه گفته است: «کارگزاران با سایر بزرگان سیاسی نیز دیدار خواهند داشت تا بتوان به برگزاری انتخابات پرشور کمک کرد؛ موضع فعلی همان موضعی است که پیش‌تر آقای مرعشی مطرح کرده بودند و در حال بررسی هستیم؛ شرکت قطعی در انتخابات بستگی به شرایط دارد؛ اگر بتوان بزرگان را متقاعد کرد و شرایط فراهم شود، می‌توان به شرکت در انتخابات امیدوار بود.»
در‌عین‌حال آنچه مشخص است، اینکه شرایط قمر در عقربی در اردوگاه اصلاحات حاکم است! گروهی می‌گویند اصلا در انتخابات شرکت نمی‌کنیم، گروه دیگر به اعضای حزبی خود فراخوان داده بودند که در پیش ثبت‌نام نام‌نویسی کنند، گروهی مصمم هستند که در انتخابات شرکت کنند و درصدد رایزنی‌های سیاسی و مذاکرات انتخاباتی هستند و در نهایت گروهی نیز تلاش دارند تا آنهایی که درصد فعالیت هستند را با تهدید و فحاشی منصرف کنند؛ اما درعین‌حال این رفتارها نه فقط امروز، بلکه در گذشته نیز تکرار شده است. زمان همه چیز را روشن خواهد کرد.
 
 

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره