چون دولت رئیسی این سیاست را اجرائی کرده، پس غلط است!

کیهان/متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
روزنامه زنجیرهای اعتماد که چند روزی است با شدت بیشتری سعی در بحرانآفرینی و القای ناکارآمدی در مدیریت کشور دارد در گزارشی با عنوان مالیات و سال سخت ایرانیها عنوان داشته است: «دولت تلاش کرده کمبود فروش نفت را از طریق افزایش شدید، ناگهانی و غیرمنطقی درآمدهای مالیاتی جبران کند. امری که ضمن احتمال عدم تحقق، باز هم فشار بیشتری به مردم اعم از تولیدکننده و مصرفکننده وارد میکند....دولتها بهخصوص دولتهای مدعی اصولگرایی، بهندرت از کشورهای پیشرفته غربی الگوبرداری میکنند، اما در مورد افزایش مالیاتها عمدتا این گروه از کشورها را مبنای تایید افزایش مالیاتها معرفی میکنند....نکته دیگر در مورد افزایش مالیات، آن است که مردم مالیات میدهند تا در قبال آن هم سلایق اکثریت در تصمیمگیریهای خرد و کلان رعایت و هم خدمات به نحو مطلوب و کارا انجام شود. حال سؤال این است که آیا دولت نماینده اکثریت مردم است و بنابراین مطابق سلیقه اکثریت عمل میکند؟ و آیا با این ساختار و سیستم ناکارآمد اداری و اجرایی و نظارتی ناشی از نظام انتخاب و انتصاب و گزینش کارگزاران و کارکنان حاکمیتی خدمات خود را در بالاترین سطح بهرهوری انجام میدهد؟»
به این چند کلمه و جملات قبل و بعدش در سطور بالا دقت کنید:
«کشورهای پیشرفته غربی» همین کافی است تا سیاست و اقتصاد از منظر زنجیرهای را مشخص کرد. برای این افراد غرب همچون ربالنوعی است که هیچگاه نزول نمیکند. اگر قاطبه اقتصاددانان و علمای روابط بینالملل نیز بر افول غرب در اقتصاد و افول نظم لیبرال بینالمللی در روابط بینالملل صحه گذارند برای این افراد هیچگاه غرب نزول نمیکند. اگر قاطبه صاحبنظران غربی نیز معتقد باشند که آمریکای شمالی و اروپا از نظر زیرساختهای اقتصادی و تجاری دچار مشکلات شده، مدعیان اصلاحات هنوز هم حیرت نامهها برای غرب مینویسند.
از سوی دیگر برای زنجیرهایها احتمالا نوابغ دولت روحانی نماد پیگیری الگوی پیشرفته در اقتصاد هستند. نابغههایی که با الگوی پیشرفته خود کشور را در بالاترین نرخ نقدینگی، بالاترین نرخ رکود و تعطیلی واحدهای صنعتی، بالاترین حد تورم در تاریخ جمهوری اسلامی، بالاترین ناترازی در حوزه انرژی و بدهیهای سنگینی که به عهده دولت سیزدهم گذاشته شده بود تحویل رئیسی دادند. مثلا کنار گذاشتن طرح هوشمندانه سهمیهبندی سوخت، کنار گذاشتن طرحهای پالایشگاهی و روی آوردن به محمولههای بیمشتری وارداتی، کنار گذاشتن سیاست سوخت جایگزین برای خودروها الگوگیری روحانی و ژنرالهایش از ممالک پیشرفته بوده. از کرامات دولت مطبوع اصلاحطلبان فقط همین بس که با مالیات و بدون مالیات، با فروش نفت و بدون فروش نفت و... کمترین میزان فعالیتهای عمرانی را در هشت سال دولت روحانی شاهد بودیم. وضع نه چندان مطلوب کشور در حوزه زیرساختهای اقتصادی، عمرانی، حملونقل و... بیش از هر چیز بر عهده دولتی بود که هشت سال تمام مسائل کشور را به برجام گره زد و هنگامی کوه برجام موش زایید نیز دست از خمودگی و سیاستهای غلط اقتصادی خود برنداشت.
جدای از این، از بیانصافی و دروغپردازیهای مدعیان اصلاحات همین بس که در حال حاضر حتی رسانههای مطرح آمریکایی همچون رویترز و مقامات آمریکایی نیز صحبت از افزایش بسیار قابل توجه فروش نفت ایران صحبت به میان میآورند ولی زنجیرهایهای مدعی اصلاحطلبی بر اساس ذهنهای پیشرفته و تحلیلهای فضائیشان معتقدند ایران دچار کمبود فروش نفت است و در تحقق نسبی پیشبینی فروش نفت برای سال 1401 موفق نخواهد بود.
بارها گفتهایم که این مدعیان اصلاحطلبی عادت دارند که از هر موضوعی کرهای برای خود بگیرند مثلا در حرکتی محیرالعقول اصلاح سیاستهای مالیاتی را پیشپیش شکستهخورده دانسته و در عملی محیرالعقولتر آن را به شورای نگهبان مربوط میکنند. شاید هم اخذ مالیات مصرح در قانون باندهای اقتصادی فاسد آنها را به خطر میاندازد که به این شکل به آن حمله میکنند.