تسنيم/ در آخرين جلسه هيئت مديره انجمن قلم ايران، محمدرضا اصلاني (نويسنده، شاعر) به عنوان دبير چهاردهمين دورۀ جشنواره قلم زرين انتخاب شد.
محمدرضا اصلاني، متولد 1332 هجري شمسي در تبريز است. وي تحصيلات خود را در مقطع کارشناسي و کارشناسيارشد در رشته حقوق در دانشکده علوم قضايي و مدرسه عالي شهيد مطهري گذرانده است. از سال 1384 سرودهها و نوشتههايش در نشريات معتبر کشور به چاپ رسيده است. همکاري او با روزنامهها، مجلهها و ماهنامههاي تخصصي با چاپ شعر، داستان، مقاله و گزارش ادامه دارد. او مدتي با صدا و سيماي مرکز تهران و تبريز با برنامهنويسي و نوشتن قصۀ ظهر جمعه همکاري داشته است.
محمدرضا اصلاني در سال 1358 و پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران، روزنامۀ "نداي عدالت" را با همکاري چندتن از همکاران خود در دادگستري استان تهران منتشر کرده است. همچنين او عضو "انجمن نويسندگان کودک و نوجوان" و عضو و سرپرست کميتۀ حقوقي "انجمن قلم ايران" است.
در سال 1376، قصۀ بازبينها اثر اين نويسنده برندۀ ديپلم افتخار و رتبۀ دوم جشنوارۀ مطبوعات گرديد. در سال 1385 نيز قصۀ "خواب سليمان" او به اين رتبه دست يافت. اين قصهها به ترتيب در مجلۀ "کيهان بچهها" با سردبيري آقاي اميرحسين فردي و رسول فلاحپور چاپ شده بود. همين عنوان را داستان "آخرين شمع سقاخانه" که در مجلۀ "سروش نوجوان" با سردبيري محمدرضا سرشار و به سال 1386 چاپ شده بود، به دست آورد. در زمينۀ ادبيات دفاع مقدس، ادبيات داستاني و زندگينامه، چند مجموعه داستان و رمان و سرگذشت داستاني از محمدرضا اصلاني به چاپ رسيده است که به تعدادي از آنها اشاره ميشود:
بازبان محبت، مهمان آن شبها، بالهاي کبوتر شيشهاي، پهلوان غريب، لاله کوير، اندوه شهريار، پستههاي خندان، آن شمع سرنهاده، عطر شاخههاي بيدمشک، خواب ليلا، ساعت ضدآب، بوي دستهاي پدر (1و 2)، گزيده ادبيات معاصر و... .
جشنواره قلم زرين که با اين انتخاب، چهاردهمين دورۀ خود را آغاز ميکند، با سابقهترين و منظمترين جشنواره ادبي غير دولتي کشور است، که همه ساله در 14 تيرماه(روز ملي قلم) برگزار ميشود و در پنج رشته داستان (بزرگسال و کودک و نوجوان)، پژوهش و نقد ادبي و شعر (بزرگسال و کودک و نوجوان)، برگزيدگان خود را معرفي ميکند و مورد تقدير قرار ميدهد.
برخي از دبيران دوره هاي پيشين اين جشنواره عبارتاند از: رضا اسماعيلي، راضيه تجار، احمد شاکري، رضا رسولي، علياکبر والايي و کامران پارسينژاد.
دبير جشنواره به عنوان نخستين کار، داور و سرداوران مورد نظر خود براي هر يک از بخشهاي پنجگانه فوق را به هيئت مديره انجمن قلم معرفي ميکند؛ تا پس از تاييد به کار مشغول شوند. اين داوران مي توانند از ميان اعضاي انجمن يا خارج آن باشند.
با کانال تلگرامي آخرين خبر همراه شويد telegram.me/akharinkhabar