آخرين خبر/
مهمترين و ضروري ترين علم آن است که براي حيات، نشاط و توانايي انسان، اساسي ترين مطالب را دارا باشد.به همين منظور قصد داريم مطالبي شامل سه بعد انسان شناسي (جسمشناسي، ذهن شناسي و روح شناسي)را با زباني ساده تقديمتان کنيم. باشد که راه گشا باشد.
منظور از حرکت، ميزان فعاليت روزانهي هر شخص است که باعث تعديل نسبي مزاج اعضاء بدن و جنبش و فعاليت دروني ميشود. از جمله بهترين و مفيدترين حرکت ها: ورزش، ماساژ و حمام رفتن است. اهميت اين حرکات به منظور تخليهي فضولات از تمام بدن و در نتيجه کارايي بهتر اعضاء در انجام فعاليتهاي روزمره ميباشد و لزوم اين مطلب زماني واضح ميشود که بدانيم هيچ غذا يا دارويي نيست که بتواند جايگزين آنچه حرکت در بدن انجام ميدهد شود. اين قبيل فعاليتها با توجه به فوايد بسياري که براي بدن انسان دارند خرج چنداني نداشته و وقت زيادي را به خود اختصاص نميدهند.
ورزش:
حرکتي ارادي است که دستگاه تنفس و دستگاه گردش خون انسان را وادار به فعاليت بيشتر ميکند، همچنين حرارت داخلي بدن را بر ميانگيزد، عضلات را تقويت و مسام و روزنههاي پوست را باز ميکند.
ورزش بر دو نوع است: عام و خاص.
ورزش عام: ورزشي است که تمام بدن متأثر از آن باشد. مانند: دويدن، اسبسواري، شنا و...
ورزش خاص: ورزشي است که اعضاء خاصي از بدن را وادار به فعاليت ميکند. مانند: بارفيکس که بيشتر عضلات نيمهي بالاي بدن را تقويت ميکند.
بهترين ورزش:
بهترين ورزش همان نرمش در هواي آزاد است، که از حرکات نرم و کند شروع و کمکم به حرکات قويتر و سريعتر تبديل ميشود و در آخر دوباره به حالت اوليه باز ميگردد، بطوري که در اين سير ضربان قلب از حداقل به حداکثر ميرسد و دوباره به حالت اوليه باز ميگردد. اين گونه نرمش، روزانه حدود 20 دقيقه براي هر شخصي لازم است. مناسب ترين زمان ورزش براي بدن هنگامي است که از فضولات و اخلاط اضافي خالي شده و غذا نيز هضم شده باشد. در بين ساعات روز، صبح براي نرمشهاي سبک و بعد از ظهر نيز براي فعاليتهاي سنگينتر مناسب ميباشد.
بهترين ورزش آن است که براي انجامش نياز به فضاي خاص، لباس خاص، زمان خاص، جنسيت خاص، سن خاص، شغل خاص و هزينهي خاصي نباشد، چون تمام اينها بهانههايي هستند که بسياري را براي ورزش نکردن ترغيب ميکنند.
فوايد ورزش:
مهمترين و عمدهترين فوايد ورزش حفظ سلامت ابعادي انسان ميباشد که تنظيم تنفس، افزايش سرعت و قدرت، تقويت انعطاف عضلاني، ايجاد اعتدال در فعاليت اعضاء، ايجاد تمرکز ذهني مناسب جهت فعاليتهاي ذهني و تنظيم شدن تغذيه از اين امور ميباشد. بعضي از ورزشها که مبدأ آن غرب ميباشد، بيشتر سلامتي انسان را به خطر مياندازد، مانند بدنسازي که يک ورزش مکمل است، اما بعضي به عنوان يک ورزش کامل از آن بهرهي ظاهري ميگيرند؛ هر فرد هر چه در بدنسازي بيشتر زمان ميگذارد، زودتر به مرگ نزديک ميشود. نتيجهي بدنسازي انعطاف کم (به واسطهي بزرگ شدن عضلات)، سرعت پايين در حرکت، ضعف در تنفس، قوي شدن افراطي عضلات، ضعيف شدن اعضاء رئيسه (کبد، قلب، مغز)، استفادهي بيش از حد از غذا ها، توليد سموم مختلف در بدن، پيري زودرس و همچنين عقيم شدن به واسطهي فشار افراطي بر بدن و استفاده از پودرهاي شيميايي و پروتئينهاي مضر مثل آمينو، کراتين و... ميباشد.
بايد دانست ورزش هرچه بيشتر با طبيعت پيوند داشته باشد تأثير بيشتري بر سلامت دارد. ورزش در کوه، ساحل دريا، جنگل و يا حداقل در پارک بسيار مفيد است. کسي که در طبيعت ورزش ميکند توانايياش بسيار محسوستر است از کسي که در چهار چوب باشگاهها تمرين مينمايد. به عنوان مثال قايقراني باعث تحريک اخلاط شده و موجب بهبود امراضي چون جذام، استسقاء و عوارض ناشي از سکته ميشود. قايق سواري در هنگام شب و زير نور ماه مقوي قلب است و يا پيادهروي سريع در محيط طبيعي کليهها را تصفيه کرده و باعث تقويت کبد نيز ميشود. بعضي از ورزشها علاوه بر اثرات جسماني، داراي اثرات نفساني هم ميباشند. مانند ورزشهايي که به صورت مسابقه برگزار ميشوند، مثل: اسب سواري، کوه نوردي، شنا، تيراندازي و از اين قبيل ورزشها که در آنها احساس مسرت براي برنده و احساس ناخوشايندي براي بازنده را پيش ميآورند و باعث حرکت در نفس ميشوند.
ماساژ:
در احاديث ائمهي اطهار عليه السلام براي ماساژ ارزش زيادي قائل شدهاند و آن را موجب نشاط، طول عمر، سلامت بدن و همچنين دفع فضولات و سموم از راههاي خروجي و پوست بدن ذکر نمودهاند. در دنياي امروز به تازگي به ارزش بالاي ماساژ در سير درماني پي برده اند؛ ماساژ دست، کف پا، رگ گيري، سنگ درماني و انرژي درماني از همين مقوله ميباشند.
ماساژ به مالش عضلات بدن، همراه با روغن گفته ميشود که البته آن را بدون روغن و با استفاده از روشهاي ديگر ميتوان انجام داد. ماساژ بر دو نوع است:
1- صلب يا ماساژ محکم و سخت که اعضاء را سخت ميکند. 2- لين يا ماساژ نرم که بر خلاف ماساژ صلب، خون را خيلي آرام به سطح بدن متوجه ميکند و باعث رشد سريعتر بافتها و همچنين ترميم سريعتر اعضاء بيمار ميگردد. همچنين اين ماساژ باعث نرم شدن اعضاء شده و انجام معتدل آن باعث چاقي ميشود.
اگر ماساژ با پارچهاي خشن انجام داده شود موجب حرکت خون به سمت پوست ميشود و اگر با دست نرم يا پارچهاي نرم انجام گيرد خون را منجمد ميکند؛ يعني خون به سمت عضوي خاص حرکت ميکند.
تمام اشياء در عالم به صورتي موجب کند شدن يا شدت حرکت در انسان ميشوند و بعضي از رنگها همانند ماساژ خون را به سطح بدن ميکشانند و بعضي هم مانند خواب خون را به درون بدن سوق ميدهند. لذا لازم است تا بحثي هر چند کوتاه و مختصر از مبحث رنگها را متذکر شويم.
در مزاج رنگها:
هر رنگي براي خود مزاجي دارد و طبق اين مزاج برروي آدمي اثر گذار ميباشد. همان طور که هر غذايي مزاج خاص خودش را دارد و درعلم طب قديم و سنتي هر بيماري را با ضدش درمان ميکنند مثلاً مزاج کسي را که بيماريش از گرمي باشد، به وسيلهي غذاهاي سرد و خنک معتدل ميکنند و بدن که مرکب روح است را به حالت صحت در ميآورند (اين علمي دقيق ميباشد که فقط خردمندان با عنايت الهي ميتوانند بدان برسند) اين قضيه در مورد رنگها نيز جاري است و هر رنگي براي خود مزاجي دارد که به آنها اشاره ميکنيم:
1- مزاج رنگ سرخ گرم و خشک است.
2- مزاج رنگ زرد گرم وتر است.
3- مزاج رنگ آبي سرد وتر است.
4- مزاج رنگ بنفش سرد و خشک است.
5- مزاج رنگ نارنجي گرم محض است.
6- مزاج رنگ سبزتر محض است.
7- مزاج رنگ لاجوردي سرد محض است.
8- مزاج رنگ قهوهاي خشک محض است.
اثرات رنگها و تاثيرشان بر آدمي:
هر انساني براي خود طبعي دارد که ميتواند طبق مزاج خود از نوع انتخاب کردن رنگ انگشتر و رنگ لباس و رنگ وسايل و اشياء اتاق خود طبعش را به اعتدال در آورد يا آن طبعي را که مورد نظرش است براي خود به وجود آورد. البته بايد از همهي اينها در مسير خير استفاده کند و اگر بخواهد از آنها براي ضرر زدن به کسي استفاده کند جهان هستي و عالم با او به معارضه بر ميخيزد و او را سر جاي خود مينشاند و اجازهي دخالت به او نميدهد زيرا که همهي برنامههاي نظام هستي روي حساب دقيقي است که فقط خداوند و اولياي خردمند الهي که محرم اسرار الهي اند از آن خبر دارند.
1- رنگ قرمز
رنگ قرمز متعلق به مريخ بوده که نشانهي جنب و جوش و حرکت و زندگي و انرژي است. در جنگها بيشتر از آن استفاده ميشود. براي افرادي که سرد و بي انرژي اند خوب است و آنها را به فعاليت وا ميدارد ولي براي بچههاي پر سر و صدا و جنجالي زياد خوب نيست چون آنها را تحريک بر جنگ و دعوا ميکند. اين رنگ براي متولدين برج حمل و روز سه شنبه خوب است زيرا براي آنها موفقيت به همراه دارد.
2- رنگ قهوهاي روشن
گفتيم که مزاجش خشک محض است. نشان دندهي تفکر ميباشد و براي برج عقرب موفقيت به همراه دارد.
3- رنگ آبي آسماني
رنگ آبي آسمان و رنگ فيروزه به اين رنگ است. براي قدرتهاي روحاني خوب است. براي پيروزي و نور بصر مفيد است. هر که صبح به رنگ آبي فيروزه نگاه کند بر خصمانش پيروز ميشود. عمر را طولاني ميکند و اين رنگ عشق و محبت و وفاداري است و متعلق به زهره است. اين رنگ براي خانمها خوب است.
4- رنگهاي آبي سير و سياه و تيره
تعلق اين رنگ به زحل و روز شنبه است. براي متولدين دي و بهمن نيک است و استفاده از آن در مواقع ماتم و عزا است و براي اعمال عداوت هم از آن استفاده ميشود. استفاده از سياه و آبيِ سير، چشم زخم و خطرات چشم نحس را دور ميکند. همچنين انسان را از نظرها حفظ ميکند.
5- رنگ زرد
رنگ احساسات روحاني و مافوق طبيعت است، حسهاي دروني را بيدار کرده و به شخص شعف و خوش حالي باطني و روحي ميدهد. شرف شمس را در عقيق زرد مينويسند به خاطر مناسبتي که اين طلسم عظيم القدر با شمس و با رنگ زرد دارد که در سفرها براي دور شدن خطرات از انگشتر زرد رنگ استفاده ميکنند. براي رزق و روزي هم خوب ميباشد.
6- رنگ سبز
اين رنگ اثرات قمر است. براي بچههايي که روز جمعه به دنيا آمده اند خوب است. اين رنگ رنگِ سيادت است و رنگ تفکر و آرامش هم ميباشد که رنگ تمام درختان و سبزهها به اين رنگ ميباشد و براي متولدين ارديبهشت، خرداد و تير خوب است. گويند پريان با لباسهاي سبز رنگ ميآيند. رنگ سبز يک رنگ مقدس است.
7- رنگ سفيد
بر رنگ سفيد اثرات عطارد و برکت مشتري است و تعلق اين رنگ به قمر ميباشد. براي بچههايي که در بروج آبان و بهمن متولد شده اند مفيد بوده و اثرات خوبي دارد. رنگ سفيد سعد و نيک است و از تمامي خطرات و بلاها آدمي را دور ميکند. براي متولدين برج تير و کساني که روز دوشنبه به دنيا آمده اند سعد بوده و اثرات خوبي به همراه خواهد داشت.
8- رنگ صورتي
رنگ صورتي متعلق به زهره ميباشد و براي متولدين بروج ثور و ميزان سعد و نيک است. همين طور کساني که روز جمعه به دنيا آمده باشند و نشان دهندهي انصاف و عاقلي است
9- رنگ بنفش
يک رنگ هنري است و هنرمندان و دوست داران هنر از اين رنگ احساس مسرت و شادماني ميکنند.
10- رنگ ارغواني
به مشتري تعلق دارد و مشتري براي دولت و برکت اقبال و سعادت ميباشد و از اين رنگ براي امور رسمي بزرگ استفاده ميکنند و استفاده از اين رنگ براي متولدين بروج قوس، حوت و متولدين روز پنج شنبه نيک و سعد ميباشد و براي آنها دولت و برکت ميآورد.
پس دانستيم که فقط فعاليت بدني، حرکت را در بدن ايجاد نميکند، بلکه استفاده از رنگها هم ميتواند حرکت را کند يا تندتر کند، اين خود يک ورزش دروني است حتي بايد گفت که شکل ساخت فضايي که در آن زندگي و يا ورزش ميکنيم بسيار مؤثر در افزايش و کاهش فعاليت ميباشد ...
مزاج خانه و مسکن:
در موقعيتي که زيست ميکنيم و ساعتهايي از ايام فراغت را در آن ميگذرانيم پرتوهايي بر تن پراکنده ميشود و آن پرتوها اثري از جنس سردي و گرمي در تن پديد ميآورند. اين سردي و گرمي بايد با موقعيت جغرافيايي ساخت مسکن سازگاري داشته باشد و براي ايجاد اين سازگاري بايد مسکن از مواد و مصالحي ساخته شود که طبيعت آن تعديلکنندهي مزاج موقعيت جغرافيايي باشد.
به عنوان مثال براي ساخت مسکن در موقعيت جغرافيايي سرد وتر مانند مناطق شمال ايران بايد از چوب استفاده شود؛ در صورتي که اگر براي ساختن بنا از سيمان و گچ استفاده شود از آنجا که مزاج سيمان و گچ خيلي سرد است، فرد ساکن در آن ساختمان دچار سردي فراوان شده و اين سردي ميتواند موجب بروز بيماريهاي سرد مانند رماتيسم، درد اندام و خستگي شود. ولي بناهاي ساختمان در موقعيت گرمسيري (گرم و خشک) لازم است با گچ و موادي مانند سيمان و سنگ ساخته شود تا گرماي موقعيت جغرافيايي را تعديل نمايد.
استفاده از فلزات و مواد صيقلي در مسکن موجب جذب پرتوهاي مخرب کهکشاني ميگردد و اين پرتوها جذب تن شده و روان انسانها را نيز تغيير ميدهد.
مزاج فلزات:
فلزات نيز سردي و گرمي دارند. اين دما و سرما از طريق تماس با آن فلز به تن سرايت ميکند و گاهي اثرات بسيار عميقي در بدن باقي ميگذارد تا حدي که جبران آن بسيار دشوار است. مثلاً سرب سرد است و آنقدر سردي آن عميق است که اگر يک قطعه سربدار بر کمر مردي بسته شود او نابارور ميگردد. نقره، روي، آهن، آلومينيوم و چدن همگي سرد هستند.
طلا يک فلز بسيار گرم است، به همين جهت سردي خانمها را تعديل مينمايد و براي آقايان بسيار مضر است. مس و فلزات ترکيبي مانند برنج گرم هستند، گوگرد و جيوه گرم و خشک هستند.
مزاج سايه ها:
سايه سار درخت بيد سرد است و آرامبخش. يک فرد تبدار ميتواند در سايهي بيد بياسايد. همچنين سايهي درختان گيلاس، زردآلو، صنوبر و سرو سرد هستند. اما سايهي درختان گردو، توت، چنار و نارون گرم هستند؛ سايهي درخت انگور نيز خنک است.
پس از آنجا که تمام عالم مزاج دارند در ورزش نمودن بايد هم بُعد دروني و هم بُعد بيروني آن مورد دقت قرار گيرد تا يک ورزشکار در حداقل زمان ممکن به بهترين نتيجهي ممکن دست يابد
کتاب : عالمي که انسان نام گرفت
نويسندگان: سيد رسول کاظميان نژاد , محمد موحدي پور , سيد ايمان منبتي
ادامه دارد...