آخرين خبر/ داستان هاي شاهنامه همواره منبع الهام بسياري از هنرمندان هستند. اثر سترگ فردوسي، جذابيت هاي نهان خود را در هر دوره و به فراخور مخاطبانش به شکلي ديگر بازگو مي کند. انتشارات « خانه ادبيات» طي سالهاي اخير با بازآفريني اين اثر، مجموعه اي صد جلدي را توليد و به بازار کتاب عرضه کرد که مخاطبين اصلي اش کودکان و نوجوانان هستند. در پست امروز« سعيد خزايي» با تصويرسازي هايي که براي ۴ جلد از اين مجموعه خلق کرده مهمان روزرنگ شده است.
« در تصويرسازي براي اثري مانند داستانهاي شاهنامه بايد به اين موضوع توجه کرد که فضاي تصاوير ايراني باشند. از طرفي سعي کرده ام فضاهاي ايجاد شده بکر و جديد باشند که اين اصلي ترين چالش برايم بود. براي يک تصويرگر اهميت زيادي دارد که فضاي تصويري کارش از تکرار بپرهيزد. با تنوع رنگ ها توانستم به فضاي جذابي برسم از اين جهت در اين تصاوير رنگ نقش بسيار مهمي داشته است.
در مواجه با يک سفارش جديد تنها نکته مهم براي تصويرگر اين است که بتواند براي آن موضوع، تصوير مناسب خودش را خلق کند. به بيان ديگر کار تصويرگر بسيار شبيه کار يک مترجم است. همانطور که يک مترجم تلاش مي کند ترجمه اش به متن اصلي وفادار باشد تصويرگر هم تلاش مي کند تصويرش به فضاي متن بيشترين نزديکي را داشته باشد. مي توانم تصويرگري را اين گونه تعريف کنم؛ تصويرگري در واقع ترجمه متن است به زبان تصوير. همانطور که ترجمه هاي مختلفي از يک متن ممکن است وجود داشته باشد تصويرسازي هاي مختلف هم مي توانند براي يک داستان واحد خلق شوند.»
سعيد خزايي متولد ۱۳۵۸ همدان، کارشناس ارشد تصويرسازي از دانشکده هنر و معماري و در حال حاضر مدرس دانشگاه است. او همچنين برگزيده بوک شاپ بارسلونا اسپانيا است و در چندين نمايشگاه گروهي وانفرادي حضور داشته است.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد