انتشارات سروش/ انتشارات سروش بسته کتاب هاي برجسته خبرنگاري خود را منتشر و به علاقمندان عرضه کرد.
از جمله مهمترين اين کتاب ها مي توان به " اصول خبر نويسي" نوشته اکبر نصراللهي، " شگردهاي خبرنويسي" نوشته حسن قرباني، " نويسندگي براي مطبوعات و رسانه هاي الکترونيک" نوشته برندن هنسي و ترجمه ميرحسن رئيس زاده و " اصول کاربردي خبرنويسي" نوشته حجت الله عباسي اشاره کرد که مطالعه اين بسته به علاقمندان و دوستداران خبرنگاري پيشنهاد مي شود.
اصول خبرنويسي
با توجه به اهيمت اخبار و اطلاع رساني و پيدايش رسانه هاي الکترونيکي و رقابت بين رسانه هاي خبري، بي توجهي و کوچکترين غفلت هر رسانه در زمينه خبررساني به حذف آن از عرصه اطلاع رساني و يا کم اثر بودن آن منتهي مي شود؛ بنابراين آموزش و تربيت خبرنگاران با ذوق، جسور و متعهد کاري است که رسانه هاي در عرصه رقابت به انجام آن مي پردازند.
اعتماد مخاطبان به رسانه ها و اعتبار آنها از دغدغه هاي مهم و سرمايه اصلي دست اندرکاران هر رسانه است و دست اندرکاران رسانه ها، از جمله خبرنگاران زماني موفق به کسب اين سرمايه مي شوند که آموزش و تخصص لازم را براي توليد اخبار و انتشار آن فراگيرند. بنابراين خبرنگاران براي جلب اعتماد مخاطبان بايد با بهره گيري از دانش و هنر اين رشته و فراگيري اصول نگارش خبر، خبرهاي مورد نياز مخاطبان را با رعايت اصول صحت، جذابيت و جامعيت در کمترين زمان ممکن انتشار دهند.
اين اثر در شش بخش با عناوين آموزش، شرط حضور موثر خبرنگاران و ادامه بقاي رسانه ها، شناخت تحريريه هاي خبري و روند انتشار خبر، مراحل سه گانه تهيه و انتشار خبر، ليد خبر، اصول اساسي نگارش متن خبر و تيتر، خلاصه خبر و عناوين تدوين شده است.
در بخش نخست مولف ضمن تشريح اهيمت آموزش خبرنگاران، ويژگي هايي چون ذوق و استعداد براي کار روزنامه نگاري، توجه به واقعيت ها و ساده نويسي، ارتباط مستمر با مردم و مسئولان، داشتن حس مسئوليت اجتماعي و روحيه جسارت و خطرپذيري، تعصب کاري، احترام به اديان و فرهنگ مردم و رعايت عفت عمومي را براي خبرنگاران ضرروري مي داند.
در بخش بعدي مولف با توجه به اهميت شناخت روند توليد و انتشار اخبار در رسانه هاي الکترونيکي و مکتوب به چگونگي کسب خبر و منابع خبري راديو و تلويزيون پرداخته است. همچنين در اين بخش قسمت هاي مختلف توليد و پخش اخبار راديو و تلويزيون و همچنين مطبوعات از سوي مولف معرفي مي شوند تا خبرنگاران با شناخت تحريريه هاي مختلف، خبرهاي مورد نياز بخش هاي مختلف خبري را توليد کنند.
بخش سوم اين کتاب به مراحل "سه گانه تهيه و انتشار خبر" اختصاص دارد. در فصل ششم از اين بخش تحت عنوان " شناخت خبر" ضمن اشاره به تعاريف مختلف خبر و نقد آنها تعريفي جامع از خبر ارائه مي شود. فصل هفتم تحت عنوان " جمع آوري اطلاعات" به عناصر خبر مي پردازد . با توجه به اين که شناخت عناصر خبر نيز همچون آگاهي از ارزش هاي خبري به خبرنگاران در توليد و تنظيم بهتر خبر کمک مي کند، در اين فصل ضمن تعريف هر يک از اين عناصر مثال هايي نيز آورده مي شود.
در بخش چهارم نيز که به بحث ليد اختصاص دارد؛ ضمن بيان تعريف و اهميت ليد و فرق آن با مقدمه و تيتر، انواع ليد از نظر محتوا، عناصر و موضوع همراه با مثال معرفي مي شود. در بخش پنجم نويسنده به متن، سابقه و منبع خبر و معرفي افراد و چگونگي کاربردصفت در خبر توجه مي کند و در بخش ششم با توجه به اهيمت تيتر، خلاصه خبر و عناوين در خبرهاي مطبوعاتي و راديو و تلويزيوني، ابعاد، انواع و قواعد نگارش آنها را بررسي مي کند.
چاپ يازدهم اين اثر در 180 صفحه، دو هزار نسخه شمارگان و با قيمت 70000 ريال توسط انتشارات سروش به بازار نشر عرضه شد.
شگردهاي خبرنويسي
نويسنده اين اثر واکنش هاي مختلف افراد به يک خبر واحد منتشر شده در رسانه هاي مختلف را بررسي کرده است. خبر نويسي مفهومي پيچيده و پنهان در عناصر کلاسيک خبرنويسي است که شناسايي و درک آن نيازمند تجربه و آگاهي است. در دنياي امروز نويسندگان خبر در شرايط عمليات رواني از اين مفهوم پيچيده به گونه اي استفاده مي کنند که بتوانند بدون آنکه مخاطب از نيت واقعي آنان آگاه شود بر ذهن او تاثير بگذارند.
همين مفهوم پيچيده در ظاهر به شکل يک خبر عادي جلوه مي کند، اما از درون خود مفاهيمي را به ذهن مخاطب منتقل مي کند که موجب مي شود او نسبت به آنچه نويسنده مي خواهد، واکنش مثبت نشان دهد. امروزه تعداد زيادي تکنيک و شيوه خبرنويسي مورد استفاده رسانه هاي ارتباطي است که مخاطبان را در دام شيوه هاي جذب مخاطب وسايل ارتباط جمعي گرفتار مي کند.
اين اثر بررسي تکنيک هاي مختلف خبرنويسي است و تعداد زيادي از شگردهاي خبرنويسي که جنبه عمومي تر و کاربردي تر دارند، معرفي مي کند و معايب و محاسن آن ها مورد نقد قرار مي دهد.
نويسنده کتاب حاضر چگونگي نگارش، دسته بندي و چينش اطلاعات، شيوه هاي انتشار اخبار و عوامل موثر در واکنش افراد نسبت به خبري خاص را معرفي مي کند.
در اين کتاب شگردهايي خواهيد يافت درباره اين موضوعات و با هدف ايجاد اين احساسات در خواننده: پنهانسازي منبع خبر، برجستهسازي، خبرهاي مقايسه اي، خبرهاي تحليلي، انتشار تکذيبيه ها، ايجاد شک، يادآوري هدفمند، برانگيختن عواطف، تکرار و تأييد در خبر، محک زدن، سکوت، انحراف، کنايه در خبر، تحريف در خبر، کليبافي، اغراق، خبر مشکوک، خبر دروغين، تظاهر به بيطرفي در پخش خبر، ايجاد دشمن فرضي، جاسازي اطلاعات شخصي در خبر واقعي، اهانت، افترا، زهرگيري و زهرافزايي، شهدگيري و شهدافزايي، آگهي ها، اعتمادسازي، حذف بخشي از خبر براي ايجاد شايعه، و بسياري نکات و شگردهاي مثبت و منفي ديگر که با شناخت آنها گلوگاه هاي خبرنويسي را ميتوان شناخت.
اين اثر در 275 صفحه، يک هزار و پانصد نسخه شمارگان و با قيمت 90000 ريال در اختيار علاقمندان خبرنگار و دانشجويان ارتباطات و خبرنگاري قرار گرفته است.
نويسندگي براي مطبوعات و رسانه هاي الکترونيک
اين کتاب درباره فوت و فنهاي نويسندگي براي مطبوعات و رسانه هاي الکترونيک است و از آن حيث ممتاز است که، اگر کتاب هاي ديگري هم هستند که بر جنبه هايي از نگارش مقاله و گزارش و خبر و تفسير و مصاحبه و مانند آن تأکيد کرده اند، اما اين کتاب همه چيز را در بر ميگيرد؛ از گردآوري دادهها و منابع مصاحبه تا ساختبندي و نگارش.
کتاب نويسندگي براي مطبوعات و رسانه هاي الکترونيک براي مدرسان حوزه روزنامهنگاري و مطالعات رسانه ها و دانشجويان اين رشته منبع ارزشمندي است و به کار همة مطبوعاتي هايي که دوست دارند مهارتشان را بيفزايند و بازار تازه اي براي اطلاعرساني و روزنامهنگاري آزاد ايجاد کنند، ميآيد.
کليات، سازماندهي، از ايده تا چاپ، جهان ايده ها، بررسي بازار مطبوعات، سوژه ها و نحوه پرداخت آنها، سفارش مقاله و وظيفه سردبيري، شيوه هاي مطلع شدن، پژوهشگري و نويسندگي اينترنتي، بهترين نظم و ترتيب،گسترش و پرورش اسلوب نگارشي،سبک و سياق مناسب و مصورسازي موثر سرفصل هاي بخش اول کتاب با عنوان تمرين مهارت ها هستند و تبليغ نويسي، مقاله هاي مصاحبه گونه و شرح حال هاي کوتاه، ستون نويسي، نقد نويسي، متخصصان، فروش در خارج از کشور،قانون و اخلاقيات نيز سرفصل هاي بخش دوم اين کتاب با عنوان افق هاي ديدتان را وسيع تر کنيد است .
در اين کتاب همچنين دو ضميمه کميسيون شکايت مطبوعاتي و ضوابط حرفه اي اتحاديه خبرنگاران نيز آمده است.
چاپ دوم اين اثر مطبوعاتي نيز در ۵۲۰ صفحه و با قيمت ۱۵۰۰۰۰ ريال از سوي انتشارات سروش در اختيار دوستداران و فعالان رسانه، خبرنگاري و نويسندگان مطبوعات و فضاي مجازي قرار گرفته است.
اصول کاربردي خبرنگاري
اين کتاب از مهمترين کتاب هاي کاربردي خبرنگاري است که علاوه بر اينکه مي تواند به عنوان يک درس براي دانشجويان علوم ارتباطات تدريس شود، در عين حال براي تمام کساني که در تهيه، تدوين و انتشار خبر فعاليت دارند، مفيد است.
مفاهيم خبري به کار رفته در کتاب، بيانگر مراحل فرايند توليد و پخش خبر راديو و تلويزيون است و يکپارچه هدف واحدي را تعقيب مي کنند. از ويژگي هاي ديگر اين تاليف، بيان راهکارهاي کاربردي است؛ يعني بيان شيوه ها و روش هايي که کاربرد دارند و در عمل نيز تجربه شده اند.
کتاب از شش فصل تشکيل شده و مولف فصل هايي از آن را براي خبرنگاران تدريس کرده است.
در فصل اول کتاب، شناخت و نگارش خبر راديو و تلويزيون، در فصل دوم اصول کابردي خبرنگاري راديو و تلويزيون و در فصل سوم اصول کاربردي خبررساني و پخش خبر بيان شده است که اين سه فصل نيمي از کتاب را تشکيل مي دهند.
در فصل چهارم مهندسي خبر يا مراحل تعيين موضوع، ساختار و محتواي خبر و گردش کار خبر و در فصل پنجم سازمان هاي خبري مشهور ايران و جهان بيان شده است. فصل ششم کتاب نيز به بيان مفاهيم و اصطلاحاتي که بيشتر در خبر راديو و تلويزيون مرسوم است، اختصاص يافته است.
چاپ چهارم اين اثر در 212 صفحه و با قيمت 50000 ريال از سوي انتشارات سروش روانه بازار نشر شده است.
انتشارات سروش همچنين کتاب هاي ارزشمند ديگري در حوزه ارتباطات دارد که از آن جمله مي توان به " ارتباط شناسي" ، " ارتباطات و آگاهي" ، " ارتباط کلامي" ، " ايران در چهار کهکشان ارتباطي" ، " بازانديشي درباره رسانه، دين و فرهنگ" ، " تحقيق در رسانه هاي جمعي" ، " جامعه شناسي روزنامه نگاري" ، " رسانه در حرکت" ، " رسانه ها و مدرنيته" ، " طبقه بندي مفاهيم در ارتباطات" ، " مديريت رسانه هاي الکترونيکي" ، " يک جهان و چندين صدا" ، " ژورناليسم تلويزيوني" ، " ژورناليسم( مفاهيم کاربردي و نظري)" ، " قانون مطبوعات" ، " فن برنامه سازي تلويزيوني" ، " واژه نامه ارتباطات"، " مصاحبه راديويي" و ده ها عنوان کتاب ديگر اشاره کرد که مطالعه هريک از آنها مي تواند براي علاقمندان به حوزه خبرنگاري و رسانه بسيار سودمند باشد.
علاقمندان براي تهيه اين کتاب ها به صورت تک جلدي و کلي مي توانند به فروشگاه شهيد مطهري انتشارات سروش به نشاني: خيابان استاد مطهري، نرسيده به خيابان شهيد مفتح، جنب ساختمان سروش، تلفن ۸۸۳۱۰۶۱۰-۰۲۱ و يا به فروشگاه مرکزي سروش (ترنجستان سروش) به نشاني خيابان انقلاب، بعد از تقاطع ابوريحان، بين خيابان وصال و فلسطين، فروشگاه ترنجستان سروش مراجعه يا با تلفن ۶۶۴۹۳۶۲۰-۰۲۱ تماس حاصل نمايند.
همچنين مرکز پخش پکتا ( نماينده انحصاري پخش آثار انتشارات سروش) به نشاني: خيابان انقلاب، بعد از تقاطع ابوريحان، بين خيابان وصال و فلسطين، جنب فروشگاه ترنجستان سروش، تلفن ۶۶۹۷۳۲۰۳ ( ۲۰ خط) آماده عرضه کلي و جزئي اين کتاب به علاقمندان است.
فروش اينترنتي کتاب نيز از طريق سايت انتشارات سروش به نشاني: http://soroushpublishingco.ir امکان پذير است.
بازار