ايسنا/ مجله «فوربز» فهرستي از برخي کتابها ارائه داده که ممکن است افراد در خانه داشته باشند و از ارزش آنها بيخبر باشند.
مجله «فوربز» فهرستي جديد از ارزشمندترين کتابهاي حال حاضر ارائه داده که در آنها نسخههاي اوليه «هري پاتر» و «ارباب حلقهها» در کنار آثاري چون «سرود کريسمس» و «ويني پو» ديده ميشود.
در اين گزارش به بعضي از رمانها و کتابهاي داستان اشاره شده که نسخههاي چاپ اول و مجموعه چندجلدي آنها در حال حاضر ارزش زيادي دارد و در حراجيها به قيمت گزاف به فروش گذاشته ميشود.
براي مثال، نسخههاي خاص کتاب «هري پاتر و سنگ جادو» هم اکنون در بازار کتابهاي عتيقه ۶۷ هزار و ۳۰۰ دلار خريدار دارند. روز گذشته هم کتابچه دستنويسي که حاوي نوشتهها و تصويرگريهاي «جي.کي. رولينگ» بود، به قيمت ۱۲۰ هزار پوند در يک حراجي لندني خريداري شد.
البته ناگفته نماند که همه نسخههاي قديمي اين دست کتابها هم چنين ارزشي ندارند. مثلا در مورد «هري پاتر و سنگ جادو» که اولين رمان از هفتجلدي پرفروش «رولينگ» است، اين نسخه بايد جلد سخت داشته و يکي از ۱۰ سري اول چاپ باشد.
نسخههاي گرانقيمت «هابيت» هم بايد از چاپ اول و سالم باشند و کلمهاي بين مطلب پشت جلدشان به صورت دستي تصحيح شده باشد. چنين کتابي حدود ۵۴ هزار دلار (۴۰ هزار پوند) ارزشگذاري شده است.
يکي از کارشناسان کتابهاي عتيقه در اينباره گفت: گشتن کتابخانه براي پيدا کردن آثار ارزشمند، مثل دنبال سوزن گشتن در انبار کاه است اما در هر حراجي، فروشندههايي هستند که وقتي از ارزش واقعي کتابهاي قديميشان اطلاع پيدا ميکنند، متحير ميشوند.
۴. چهار کتاب «ويني پو» نوشته «اي.اي. ميلن»
يکي از مجموعههاي ارزشمند، چهار کتاب «ويني پو» است که بين سالهاي ۱۹۲۴ تا ۱۹۲۸ به چاپ رسيد. قيمت تخميني اين مجموعه به قلم «اي.اي. ميلن» بين ۵ تا ۱۳ هزار دلار (۴ تا ۱۰ هزار پوند) تعيين شده است.
۳. «سرود کريسمس» نوشته «چارلز ديکنز»
رمان «سرود کريسمس» چارلز ديکنز هم از آن کتابهايي است که اگر کسي نسخه سال ۱۸۴۳ آن را داشته باشد، ميتواند پول هنگفتي به جيب بزند. ارزش نسخه عتيقه اين اثر ۲۰ هزار و ۲۰۷ دلار (۱۵ هزار پوند) تخمين زده شده است.
اين کتاب اولين بار در ۱۹ دسامبر به چاپ رسيد و اولين نسخههاي آن در شب کريسمس به فروش رسيد. تا پايان سال بعدي ۱۳ چاپ از آن منتشر شد. اين کتاب هرگز از چرخه چاپ خارج نشده و تا کنون به زبانهاي مختلف دنيا ترجمه شده است. داستان اين رمان «ديکنز» بارها دستمايه ساخت آثار سينمايي، نمايشي، اپرا، تلويزيوني و ... شده است.
۲. «قصه پيتر خرگوشه» نوشته «بئاتريس پاتر»
«پيتر خرگوشه» شخصيت شناختهشده داستانهاي «بئاتريس پاتر» است که اولين بار در سال ۱۹۰۲ به خوانندهها معرفي شد و بعدها در پنج کتاب ديگر هم خود را نشان داد. اگر نسخه قديمي اين کتاب موجود باشد، حدود ۴۸ هزار دلار (۳۵ هزار پوند) ارزش دارد.
«پيتر خرگوشه» اولين بار در سال ۱۹۰۳ تبديل به عروسک شد و سال ۱۹۳۶ «والت ديزني» درخواست ساخت فيلم آن را به «پاتر» داد اما او نپذيرفت.
۲. «هابيت» نوشته «جي.آر.آر. تالکين»
درست مثل «سرود کريسمس»، چاپ رمان «هابيت» هم هرگز متوقف نشده است. نسخههاي متعدد سينمايي، نمايشي، راديويي و بازي از اين داستانهاي تخيلي ساخته شده که فيلمهاي «هابيت» از مشهورترين آنها هستند. نسخههاي چاپ اول انگليسيزبان اين رمان ميتواند بين ۸ تا ۲۷ هزار دلار به فروش برسد. البته قيمت نسخه چاپ اول امضا شدهي «هابيت» تا ۸۰ هزار و ۷۹۰ دلار هم رسيده است.
۱. «هري پاتر و سنگ جادو» نوشته «جي.کي. رولينگ»
«رولينگ» شش سال براي نوشتن «هري پاتر و سنگ جادو» وقت صرف کرد. انتشارات «بلومزبري» آن را پذيرفت و پيشپرداختي معادل ۳۳۶۰ دلار به او داد. «رولينگ» همچنين توانست با دريافت کمک هزينهاي ۱۰ هزار دلاري، به نوشتن دنبال اين رمان ادامه دهد.
نام اصلي او «جوان رولينگ» را ميشود روي اولين نسخههاي چاپ شده از قسمت اول اين هفتگانه پرفروش در بريتانيا ديد. نمونههايي از اين نسخه، در حراجي «هريتج» به قيمت ۳۳ هزار و ۴۶۰ دلار به فروش رسيده است.
«هري پاتر و سنگ جادو» در سال ۱۹۹۷ به چاپ رسيد و پس از آن شش قسمت بعدي رمانهاي «رولينگ» با موفقيتي روزافزون روانه بازار کتاب شدند. «بلومزبري» ناشر کتابهاي «هري پاتر»، فروش جهاني اين رمانها را ۴۵۰ ميليون نسخه اعلام کرده است. رمانهاي مشهور «رولينگ» تاکنون به ۷۹ زبان دنيا ترجمه شدهاند.
اقتباس سينمايي اين هفت اثر در قالب هشت فيلم با بازي «دنيل رادکليف» و «اما واتسون» نيز در فروش بالاي اين کتابها بيتاثير نبوده است.
از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۱ هشت فيلم «هري پاتر و سنگ جادو»، «هري پاتر و تالار اسرار»، «هري پاتر و زنداني آزکابان»، «هري پاتر و جام آتش»، «هري پاتر و محفل ققنوس»، «هري پاتر و شاهزاده دورگه» و «هري پاتر و يادگاران مرگ - قسمت اول و دوم» در سينماهاي جهان اکران شدند و به فروشي بالغ بر هشت ميليارد و ۲۰۰ ميليون دلار دست يافتند.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار