خراسان/ نجيب مايل هروي پژوهشگر بيبديل و نسخهشناس يگانۀ افغانستاني مقيم ايران را وضعيتهاي دشوار احاطه کرده است. تنگناها و موانع قانوني و معيشتي، خستگيهاي روحي و نامهربانيهاي گوناگون او و دوستدارانش را ميآزارد.کساني با ادعاي نادرست بيماري رواني ميکوشند که توجه جامعه را به او جلب کنند. کساني با انتشار يک حکم قضايي که به يک مجادلۀ لفظي قديمي مربوط ميشده است، به شکلي ديگر محيط را آشفته ميسازند. از يک سو بعضي مسئولان فهيم و دلسوز جمهوري اسلامي ايران در پي رفع مشکلات استادند و از سويي ديگر تنگناهاي اداري و قانوني سنگ راه اين اقدامات است.
من به عنوان يک عضو کوچک از جامعۀ فرهنگي وطن فارسي، از کساني که به نحوي در اين جريانها دخيل هستند، چند خواهش دارم:
1- از کساني که دستاندرکار امور اقامتي و قانونياند ميخواهم که در اين مورد قدري با انعطاف و مدارا رفتار کنند. استاد مايل يک پژوهشگر بيبديل است و از سرمايههاي فرهنگي جهان اسلام. او شايستۀ اين است که از مزاياي قانوني و حقوق شهروندي درستي برخوردار شود. نشود که فردا همانند بعضي ديگر که با يأس و دلگيري از اين سرزمين کوچ کردند يا رانده شدند، داغي بر دل دوستداران ادب و فرهنگ بماند.
2- تلاشهايي که برخي از متوليان فرهنگ و دانش ايران براي رفع دشواريهاي زندگي استاد مايل انجام دادهاند کند است و به نتيجۀ مطلوبي نرسيده است. اين عزيزان اگر ميخواهند واقعاً کاري بکنند، خيلي خوب است که آن را سرعت دهند.
3- از هموطنان ما، دوستداران استاد مايل و نزديکان ايشان هم ميخواهم که ضمن حمايت قلمي از استاد و معرفي ارزش و خدمات او، از چيزهايي که راه تعامل مثبت را ميبندد پرهيز کنند. از اين فردي که گامي در مسير سياست برنداشته است، يک چهرۀ مخالفخوان ترسيم نکنيم و خوراک رسانههاي بيگانه نسازيم. انتشار حکم قضايي و امثال اين امور دخالتي در زندگي شخصي استاد است. عرصۀ رسانه را از معرفي خدمات و ارزشهاي استاد سرشار کنيم نه از مطالبي که دخالت در حريم خصوصي اوست و رسيدگي به آنها راهکار خاص خود را دارد.
نويسنده: محمد کاظم کاظمي
بازار