باشگاه خبرنگاران/ از زمان چاپ و انتشار اولين کتاب تا به امروز کتابهاي بيشماري در اندازههاي متفاوت چاپ و منتشر شدهاند. اين کتابها در زمان خود ارزشمند بودهاند، اما برخي از آنها گاهي به دليل محتوا و گاهي به دليل ويژگي ظاهريشان در طول تاريخ ماندگار شدهاند و در موزههاي جهان جاي خود را پيدا کردهاند.
ما در اين گزارش تلاش ميکنيم که يکي از موزههايي که براي افراد علاقمند به کتاب و کتابخواني جذابيت دارد را به شما معرفي کنيم.
زريفه صلاحاوا بيش از ۲۰ سال از زندگياش را به گردآوري کتابهاي مينياتوري جهان اختصاص داد. وي در اين مدت تعداد زيادي از کتابهاي مينياتوري جهان را در قالب يک کلکسيون جمعآوري کرد و اين کار او بستر مناسبي را براي شکلگيري و تأسيس موزه کتابهاي مينياتوري باکو فراهم کرد.
موزه کتابهاي مينياتوري باکو در ۲ آوريل سال ۲۰۰۲ميلادي در شهر باکو و در نزديکي کاخ شروانشاهان تأسيس شد. کاخ شروانشاهان بزرگترين بناي شروانشاهان (سلسلهٔ پادشاهي محلي در شروان و حوالي آن از اواخر سده دوم تا اوايل سده دهم خورشيدي) است. امروزه اين عمارت در زمرهٔ ميراث جهاني سازمان يونسکو قرار گرفته است.
موزه کتابهاي مينياتوري جهان، مکان مناسبي براي نگهداري از۳۷۵۰ کتاب منتشر شده در ۷۳ کشور جهان است. اين موزه ۲۷ ويترين دارد البته ۵۳۰۰ کتاب مينياتوري نيز در مخزن کتاب آن قرار گرفتهاند.
گفتني است بازديدکنندگان موزه مينياتوري باکو در ميان کتابهاي قرار گرفته در اين موزه کتابهايي را ميبينند که نام شعرا و نويسندگان نامآشنايي چون نظامي گنجوي روي آنها حک شده است.
ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد