خراسان/ «تنهايي پرهياهو» اثر نويسنده سرشناس و موفق چک؛ «بهوميل هرابال» است که آن را در دوران ممنوع القلم بودنش به نگارش درآورده است.
اين کتاب که از زاويه ديد اول شخص مفرد روايت شده به عنوان دومين اثر متمايز و بينظير ادبيات نيمه دوم قرن بيستم انتخاب شده است.
بهطورکلي کتاب تنهايي پرهياهو داستاني فلسفي دارد که به روايت افکار شخصيت اصلي داستان ميپردازد. بااينحال، نويسنده در بخشهايي از کتاب به موضوعات سياسي و اجتماعي نيز پرداخته است. کتاب، روايت گر زندگي کارگر سادهاي به نام «هانتا» است که در زيرزميني مرطوب به کار پرس و خمير کردن کتابهاي ممنوع شده از سوي رژيم کمونيستي مشغول است.
هانتا کتابهاي ارزشمند و خواندني را جدا مي کند و با خود به خانهاش ميبرد و ديوانه وار مطالعه مي کند.
توصيف او از حجم کتابهاي جمعآوريشده در خانه و تصورش از دفن شدن زير کتاب ها بهقدري محسوس و هيجان انگيز است که خواننده دوست دارد هرچه زودتر اتاق زير شيرواني را ترک کند و از قفسه هاي خميده از سنگيني کتاب ها فاصله بگيرد... .
هانتا تا 35 سالگي به کار خود ادامه ميدهد تا جايي که با روي کار آمدن ماشينهاي جديد، ديگر نيازي به او براي پرس و خمير کردن کتابها نيست؛ به همين دليل از کار خود خارج ميشود و چندي بعد به تنهايي پر هياهوي خود پايان مي دهد... .
بازار