ايسنا/ هنوز هم تصوير دختر آخرين شاه قاجار ايران به بهانههاي مختلف با عکس نوشته معشوقه شهريار در شبکههاي مجازي منتشر ميشود، اما اين زن "ثريا" نيست و چند نفر از تاريخ پژوهان نيز اين تصوير را منتسب به "ايراندخت" ميدانند.
بشير فرهخت، دوست استاد شهريار و شاعر، در مورد عشق «شهريار» به «ثريا» ميگويد: از ماجراي عشق او همينقدر بگويم که آن دختر قسمت شهريار نشد و پدرش او را به همسري يک ستوان ارتش درآورد که بعدها سرهنگ شد.
وي ميگويد: روزي شهريار براي قدم زدن به خيابان چراغ گاز تهران ميرود و حين قدم زدن، چشمش به زن سفيد پوش قد بلندي ميافتد، آن زن که ثريا بود به شهريار نزديک ميشود و شهريار در ابتدا او را نميشناسد.
دوست استاد شهريار ادامه ميدهد: ثريا ميگويد من همان کسي هستم که تو را خانه خراب کردم، چطور من را نشناختي، شهريار از بيخوابي چند روزهاش به او ميگويد و ثريا هم در پاسخ شهريار بيان ميکند که به او الهام شده است که شهريار در تهران حضور دارد.
وي ميافزايد: ثريا از شهريار ميخواهد حالا که هر دو تنها هستند و سرهنگ (شوهر ثريا) هم دستش از اين دنيا کوتاه است، اجازه بدهد تا سالهاي پاياني عمر را در کنار هم سپري کنند، اما شهريار نميپذيرد و به او ميگويد براي هميشه برود و شعر «آخرين ديدار» را همانجا ميسرايد که با بيت «چو به گوش خود شنيدم که غراب غم همي گفت تو برو به سويي او رود دگر به سويي» شروع ميشود.
اين شاعر و نويسنده در ادامه برخي مصرعهايي از اشعار شهريار در وصف ثريا را ميخواند و ميگويد: شهريار او را پري خطاب ميکرد و اين عنوان را در چند جا از ديوان اشعارش هم ميبينيد.
«مژه سو زن و رفو کن نخش ز تار مويي به پارههاي قلبم بزن اي پري رفويي» يا «نبودي تماشا کني اي پري که چون پنجه کردم به شير نري»
او با اشاره به فلسفه شعر معروف «13 بدر» شهريار بيان ميکند: قبل از ديدار دوم و آخر، شهريار، ثريا را براي اولين بار پس از ازدواجش در ميگون تهران در روز 13 بدر و بچه به بغل ميبيند، ميگفت در ابتدا فکر کردم که خواب ميبيند، اما چشمانش را که باز و بسته کرد، ديد او ثريا است و او هم شهريار را ديد.
فرهخت با اشاره به تفاوت داستان آشنايي شهريار و ثريا در فيلمي که به نام شهريار و به کارگرداني «کمال تبريزي» به روي صحنه رفت، معتقد است: بهتر بود قبل از ساخت اين فيلم تحقيق بيشتري در خصوص زندگي شهريار انجام ميشد، فرزندان استاد به اين فيلم اعتراض کردند، اما نتيجهاي حاصل نشد.
بازار