ايرنا/ اين کتاب۲۲۶ صفحهاي با شمارگان يکهزار نسخه از سوي نشر راز نهال به چاپ رسيده و رانه کتابفروشيها شده است.
مطالب اين کتاب در چهار فصل ارايه شده که فصل اول آن حاوي کليات است و نويسنده در اين جستار کوشيده تا تعريفي از ضربالمثل و ويژگيهاي آن ارايه کند و انواع ضربالمثل فارسي و فوايد آن را شرح داده و تفاوت ضربالمثل را با اصطلاحات ضربالمثلي عنوان کند.
در اين بخش همچنين در خصوص تاريخ پيداش امثال و حکم ، نقش ضربالمثل در زبان و ادبيات و اثربخشي ضربالمثلها توضيحاتي ارايه شده است.
نويسنده در گام دوم اين کتاب فهرستي از ضربالمثلهاي رايج منطقه ساوه و زرنديه را به ترتيب حروف الفباي فارسي با گويش ويدري و ساوجي ارايه کرده و نمونههايي از ضربالمثل الويري و مثلها به گويش مامونيه را نيز بيان کرده است.
در فصل سوم کتاب چيستان و معما در اصطلاح و لغت شرح داده شده است و انواع چيستان و معما و تفاوت آنها با هم واگوشکو نمونههايي از معماهاي ترکي مناطق ساوه و زرنديه (تاگماجا) ارايه شده است.
نويسنده در فصل چهارم کتاب در خصوص باورهاي ساوه وزرنديه مطالب مبسوطي را ارايه داده است و نمونههايي از اين باورها را در بين مردم منطقه شرح داده استمکه از جمله آن ميتوان به باورها در خصوص مار، آيينهاي نوروزگان، اثر دعا بر زندگي و نفرين اشاره کرد.
در مقدمه اين کتاب آمده است: هر قوم و ملتي با باورها و ارزشهايش معرفي ميشود و فرهنگ مجموعهاي از عناصر کلامي و رفتاري يک قوم است که ارتباط، انتقال تجارب، آرزو ها و دانش آنان را به نمايش ميگذاردو درک مفاهيم نهفته در عناصر انتقال فرهنگ اهميت زيادي دارد.
کتاب حاضر کوششي علمي و تحقيقاتي است که به زبانهاي ترکي و فارسي و براي حفط فرهنگ مردمان ديار ساوج و زرنديه انجام شده و هدف نويسنده از آن حفظ داشتههاي فرهنگي اين منطقه و پيشگيري از نابودي داشتههاي گويش ترکي در خطه ساوج است که با گردآوري معما و ضربالمثل و چيستان دنبال شده است.
قيمت هر جلد از اين کتاب که از منظر فرهنگ فورلکور اهميت ويژهاي دارد براي علاقهمندان به کتابخواني ۱۷ هزار تومان است.
بازار