آخرين خبر/ فکر ميکردم، موجودات يا انسان هستند يا نيستند، نميدانستم يکي ميتواند فقط کمي انسان باشد.
راوى داستان «اتاق» کودکي پنج ساله است که در اتاقى به دنيا آمده و دنيايي بزرگتر از آن را در زندگياش نديده است. رمان «اتاق» داستان زندگي مادر و فرزندي است که در اتاقي محبوس شدهاند و فضاي اتاق براي مادر سراسر شکنجه است و تنهايي ، اما براي جک که غير از اتاق جايي نديده شرايط خيلي متفاوت است. تنها زماني که اين دو شخصيت در کنار هم قرار ميگيرند مخاطب احساس ميکند با داستاني واقعي روبهرو است که روابط انساني در آن نقش مهمي دارد.
نويسنده در صفحات آغازين اين کتاب به مرور مخاطب را وارد فضاي داستان ميکند و شرايط را براي او شرح ميدهد. انتخاب راوي پنج ساله داستان هم در نوع خود شايان توجه است. شايد يکي از دلايل نويسنده براي انتخابش اين بوده که حوادث داستان را از ذهن شخصيتي براي مخاطب روايت کند که اطلاعات کافي از دنياي اطرافش ندارد و در بسياري از موارد نامطمئن و البته صادق است، اينگونه است که مخاطب درگير داستان ميشود و سعي ميکند خود تصميم بگيرد و گرههاي داستان را بگشايد.
اين رمان به يکي از موفقترين آثار داستاني تبديل شد و توانست جوايز زيادي را از آنِ خود کند.
رمان «اتاق» به فهرست نهايي جايزه ادبي بوکر راه يافت و سه هفته بعد عنوان رمان برتر نويسندگان راجرز کانادا را از آن خود کرد. از طرفي اين رمان خيلي زود به صدر جدول پرفروشترين کتابهاي نيويورک تايمز راه يافت ؛ رماني که بر اساس آن فيلمي سينمايي ساخته شد و توانست جايزه اسکار را به دست آورد.
اتاق (رمان خارجي)
اما دون اهو
مترجم: علي قانع
نشر آموت/ چاپ هجدهم/ ۳۶۰ صفحه/ ۴۵۰۰۰ تومان
بازار