همشهري آنلاين/ کتاب «آيا چين بر قرن ۲۱ ام سيطره خواهد يافت؟» نوشته جاناتان فنبي با ترجمه شهريار خوّاجيان توسط انتشارات ققنوس منتشر و راهي بازار نشر شد.
آيا چين بر قرن ۲۱ ام سيطره خواهد يافت؟
به گزارش همشهري آنلاين به نقل از مهر، کتاب «آيا چين بر قرن ۲۱ ام سيطره خواهد يافت؟» نوشته جاناتان فنبي بهتازگي با ترجمه شهريار خوّاجيان توسط انتشارات ققنوس منتشر و راهي بازار نشر شده است. نسخه اصلي اينکتاب سال ۲۰۱۷ توسط انتشارات پُليتي پِرس منتشر شده است.
مطالب اينکتاب درباره چالشها و خطرات پيشروي چين مدرن است. نويسنده اينکتاب در اثر خود به اينمساله پرداخته که چرا ممکن است روياي چين به نتايج ناخوشايندي برسد. جاناتان فنبي با پرداختن به چالشهاي اقتصادي و سياسي که چين با آنها روبروست، سعي کرده در نهايت به پاسخ اينسوال برسد که آيا چين بر قرن بيست و يکم سلطه خواهد يافت يا نه.
فنبي ضمن پذيرفتن دستاوردهاي زياد اقتصادي چين، چالشهاي بزرگ اقتصادي، اجتماعي و سياسي پيشروي اينکشور را هم در نظر گرفته و با لحاظکردن دستاوردها و چالشها، تحليلهاي خود را با توصيفات کوتاه، بهصورت قاطع و روشن بيان کرده است. بهاينترتيب خواننده اينکتاب که البته پيش از شرايط شيوع کرونا نوشته شده، تا انتها با اينسوال روبروست که آيا چين ميتواند آمريکا را کنار زده و به عظمت تمدن باستاني خود برسد يا خير؟
کتاب پيشرو، ۵ فصل اصلي دارد که بهترتيب عبارتاند از: روياي چين، بهاي سياست، دام توسعه متوسط، چراييها، چين بر قرن ۲۱ام سيطره نخواهد يافت.
در قسمتي از اينکتاب ميخوانيم: نتيجه از تاثيرگذاري بسيار دور بود. تلاش براي توسعه يک بازار بورس قويتر بدفرجام بود و سياست تشويق شرکتها به يافتن تامينکننده مالي سهام، به جاي افزايش، بدهيهاي بانکي را تحليل برد. يک رشته اصلاحات مهمي که در شيوه تثبيت ارزش پول انجام گرفت بد مديريت شد. بيانيههاي رسمي درباره شرکتهاي دولتي به فراخوان افزايش کنترل حزب کمونيست و به نشانه فقدان برنامه براي افزايش رقابت فروکاسته شد. کارزار پيشبرد اقتصاد عرضهمحور استحکام نداشت.
در يک مقاله بينام که آشکارا در روزنامه اصلي حزب در تابستان ۲۰۱۶ انتشار يافت تائيد شد که امور طبق برنامه پيش نميرود، اما اين بلافاصله با سخنراني اطمينانبخشتر شي دنبا شد که از «آسمان آبي» خبر ميداد. اين تحولات اين برداشت متحمل را ايجاد کرد که گروه نخبگان حزبي مهار مديريت اقتصاد را به دست گرفتهاند، اما نميدانند چگونه توازن شکننده بين کنترل دولتي و اصلاحات را حفظ کنند. به هر حال، رهبري همچون شي که همه زندگي خود را در پيله نظام کمونيستي سر کرده ممکن است درک نکند که چگونه اصلاحات اقتصادي با ويژگيهاي بازار کار ميکند _ و ممکن است اميد به تقويت نظام داشته باشد تا اينکه آن را از بنياد تغيير دهد، که ناگزير خطراتي براي حکومت حزبي در بر دارد، [حزبي] که تقويتش نگراني اصلي اوست.
اينکتاب با ۱۲۰ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قيمت ۱۶ هزار تومان منتشر شده است.
بازار