

ايرنا/ با شيوع کرونا خانه موزه برخي از بزرگترين نويسندگان انگليسي تعطيل شد و راهروهايي که زماني امثال جين آستن و خواهران برونته در آنها قدم ميگذاشتند، در چهار ماه گذشته در سکوت کامل فرورفت. حال با پشت سر گذاشتن تهديد تعطيلي دائم ناشي از همهگيري کرونا، اين موزهها خود را براي بازگشايي آزمايشي آماده ميکنند.
اين مراکز ادبي و فرهنگي در دوره بحران با حمايت بيدريغ مردم روبهرو شدند و دهها هزار پوند کمک مالي جمعآوري کردند. حمايتهاي بخش دولتي نيز به سرپاماندن اين مراکز کمک شاياني کرد.
سيندي سورو (Cindy Sughrue) مدير موزهاي که چارلز ديکنز روزي در آن کتاب اليور تويست را نوشت، در دوره تعطيلي اين مرکز دائما در اتاقهاي خالي آن بالا و پايين ميرفت. موزه ديکنز پس از يک تعطيلي چهار ماهه، از ۲۵ ژوئن (۵ تير ۹۹) بازگشايي شده و سه روز در هفته پذيراي بازديدکنندگان است.
خانه موزه ديکنز، لندن
سورو ميگويد: چهار ماه (تعطيلي) براي يک خانه تاريخي زماني طولاني بود. به ويژه خانهاي که يک محفل خانوادگي بوده و بر پايه يک شخصيت استوار است. چيزي که به اين بنا روح ميبخشد، حضور مردم در آن است.
بسته حمايتي دولت و بيش از ۴۰ هزار پوند کمک مردمي اين خانه موزه را از خطر تعطيلي هميشگي نجات داد اما به گفته سورو خطر هنوز رفع نشده است.
خانه محل تولد شکسپير در شهر استراتفورد انگليس، ديروز اول اوت (۱۱ مرداد) بازگشايي شد و خانه موزه جين آستن در روستاي چاوتون در جنوب شرقي انگلستان نيز از ۸ اوت (۱۸ مرداد) پذيراي بازديدکنندگان خواهد بود. بازديد از کلبهاي که آستن هر ۶ رمان خود را در آن نوشت، ويرايش و منتشر کرد، در دوره پساکرونا تجربهاي جديد خواهد بود.
ليزي دانفورد (Lizzie Dunford) مدير خانه موزه آستن در اين باره ميگويد: براي هر يک ساعت تنها ۱۲ بليت صادر ميشود بنابراين بازديدکنندگان زمان کافي براي کشف خانه را دارند. ميدانيم بازديدها در اين دوره، با وجود فاصلهگذاري اجتماعي و ژلهاي ضدعفوني کننده تجربهاي عجيب و متفاوت خواهد بود اما تمام تلاش ما بر اين است فضايي ايجاد کنيم که بازديدکنندگان حس ورود به يک خانه را داشته باشند.
با شيوع کرونا خانه موزه آستن از خطر تعطيلي دائمي اين مرکز فرهنگي گفت اما با جمعآوري ۹۵ هزار پوند کمک مالي و بهرهمندي از بسته حمايتي دولت از اين بحران عبور کرد.
متوليان خانه موزه برونته در روستاي هاورث انگليس نيز اميد دارند درهاي اين مرکز تا پايان ماه اوت به روي بازديدکنندگان گشوده شود. اين موزه براي برون رفت از بحران اقتصادي ناشي از کرونا از مردم درخواست کمک ۱۰۰ هزار پوندي کرد اما تاکنون تنها ۵ هزار پوند جمعآوري کرده و با استفاده از بسته حمايتي دولت نيز تنها تا ماه سپتامبر (شهريور-مهر) ميتواند سرپا بماند.
ربکا يورک از متوليان خانه موزه برونته در اين باره ميگويد: آنقدر عشق و علاقه به اين موزه و خواهران برونته وجود دارد که در ذهنم نميگنجد ۱۲ ماه آينده ممکن است ديگر اينجا نباشيم. گفتنش سخت است اما آينده نامشخص است و نميدانيم تا کي اقدامات پيشگيرانه ادامه خواهد داشت و چه وقت دوباره صداي قدمهاي بازديدکنندگان در راهروها خواهد پيچيد.