نماد آخرین خبر

«دیگر اخبار نخوانید!» به روایت رولف دوبِلی

منبع
مهر
بروزرسانی
 «دیگر اخبار نخوانید!» به روایت رولف دوبِلی

مهر/کتاب «ديگر اخبار نخوانيد!» نوشته رولف دوبِلي با ترجمه فائزه طباطبايي توسط نشر نو منتشر و راهي بازار نشر شد.

کتاب «ديگر اخبار نخوانيد! (مانيفستي براي زندگي شادتر و آرام‌تر و عقلاني‌تر)» نوشته رولف دوبِلي به‌تازگي با ترجمه فائزه طباطبايي توسط نشر نو منتشر و راهي بازار نشر شده است. اين‌کتاب يکي از عناوين مجموعه «کتابخانه فلسفه زندگي» است که اين‌ناشر چاپ مي‌کند.

نسخه اصلي اين‌کتاب سال ۲۰۲۰ در لندن چاپ شده و نويسنده آن را به همسرش تقديم کرده که خواندن اخبار را مدت‌ها پيش از نوشتن کتاب کنار گذاشته و همچنين به دوقلوهايش. او مي‌گويد کتابش بدون مکالمات و ايميل‌ها و نامه‌هاي بي‌شماري که طي سال‌ها در مورد اخبار رد و بدل کرده، به وجود نمي‌آمد. اين‌کتاب از مقاله جنجالي نويسنده در سايت اينترنتي گاردين ريشه مي‌گيرد که بهانه‌اش کتاب «هنر شفاف‌انديشيدن» بوده است.

رولف دوبلي در ابتداي کتاب خود را يک معتاد به اخبار معرفي مي‌کند و وارد مباحث اثرش مي‌شود. او در ادامه به اين‌جا مي‌رسد که اخبار قاتل جان آدم‌هاي امروز هستند و به مرور آن‌ها را مي‌کشند. بنابراين نبايد به اخبار گوش داد يا مانند معتادها دنبال آن‌ها بود. تلاش او در اين‌کتاب بر اين بوده تا گزاره مهاجم و مخرب‌بودن اخبار را اثبات کند. او به مخاطبش مي‌گويد «مطالعه اين‌کتاب در جهان سرعت‌زده امروز ممکن است به شما نيروي دوباره‌اي براي تعمق در مسائل و احساساتي بدهد که مدت‌هاست سيل شبانه‌روزي اخبار، شسته و برده و محوشان کرده است.» او به مخاطبش مي‌گويد بهتر است معطل نکند و از همين‌امروز ديگر اخبار را نشنود!

کتاب «ديگر اخبار نخوانيد!» ۳۵ فصل کوتاه دارد که به اين‌ترتيب‌اند:
«چگونه توانستم اخبار را ترک کنم: قسمت اول»، «چگونه توانستم اخبار را ترک کنم: قسمت دوم»، «خبر براي ذهن مانند قند است براي بدن»، «پرهيز سفت‌وسخت»، «برنامه سي‌روزه»، «راه آسان»، «اخبار اهميتي ندارد: قسمت اول»، «اخبار اهميتي ندارد: قسمت دوم (يک آزمايش فکري)»، «اخبار خارج از گستره توانمندي شماست»، «تصويري که اخبار از ارزيابي ريسک عرضه مي‌کند کاملا خطاست»، «دنبال‌کردن اخبار اتلاف وقت است»، «اخبار مانع شکل‌گيري نگرشي فراگير مي‌شود»، «اخبار براي بدن سم است»، «اخبار اشتباهات ما را تائيد مي‌کند»، «اخبار سوگيري گذشته‌نگر را تقويت مي‌کند»،‌ «اخبار سوگيري سهولت دسترسي را تقويت مي‌کند»، «اخبار آتشفشانِ نظرات را جوشان نگه مي‌دارد»، «اخبار مانع انديشيدن مي‌شود»، «اخبار ساختار مغز ما را دگرگون مي‌کند»، «اخبار مايه شهرت کاذب است»، «اخبار ما را از آنچه واقعا هستيم کوچک‌تر مي‌کند»، «اخبار ما را منفعل مي‌کند»، «اخبار را روزنامه‌نگاران اختراع مي‌کنند»، «اخبار فريبکار است»، «اخبار قاتل خلاقيت شماست»، «اخبار توليد چرنديات را تشويق مي‌کند: قانون استرجن»، «اخبار موجب توهم همدلي مي‌شود»، «اخبار تروريسم را تشويق مي‌کند»، «اخبار آرامش ذهني ما را نابود مي‌کند»، «متقاعد نشديد؟»، «و اما دموکراسي؟: قسمت اول»، «و اما دموکراسي؟: قسمت دوم»، «ناهار خبري»، «آينده اخبار» و «زندگي بدون اخبار چه حسي دارد»

در قسمتي از اين‌کتاب مي‌خوانيم:
اخبار به‌طور مداوم سيستم عصبي سمپاتيک ما را تحريک مي‌کند که بخشي از سيستم عصبي خودگردان ماست. عوامل استراس‌زا منجر به ترشح آدرنالين توسط هيپوتالاموس مي‌شوند. آدرنالين سپس منجر به افزايش کورتيزول مي‌شود. بنابراين، هر داستان جنجالي ممکن است منجر به توليد اين هورمون استرس شود. کورتيزول جريان خون ما را افزايش مي‌دهد، سيستم ايمني بدن را تضعيف مي‌کند و مانع توليد هورمون‌هاي رشد مي‌شود. با پيگيري اخبار، بدن خود را در معرض استرس قرار مي‌دهيد. استرس مزمن منجر به اضطراب و مشکلات گوارشي و مشکلات رشد مي‌شود و ما را در برابر عفونت‌ها ضعيف مي‌کند. ساير عوارض جانبي احتمالي پيگيري اخبار ازجمله عبارتند از حملات اضطرابي، پرخاشگري، ديد تونلي و حساسيت‌زدايي عاطفي. خلاصه اينکه، پيگيري اخبار سلامت روان و جسم شما را در معرض خطر قرار مي‌دهد.

براساس پژوهشي که انجمن روانشناسي آمريکا انجام داده است، نيمي از بزرگسالان از علائم استرس ناشي از پيگيري اخبار رنج مي‌برند. اين شگفت‌آور نيست. از اين گذشته، در ده سال گذشته دو چيز به طور اساسي تغيير کرده است. اول، ما به‌مراتب نسبت به گذشته اخبار بسيار بيشتري دريافت مي‌کنيم _‌به لطف تلفن‌هاي همراه هميشه حاضرمان و، در بعضي کشورها، صفحه نمايش اخبار در بسياري از مکان‌هاي عمومي. از هر ده آمريکايي يک نفر ساعتي يک‌بار اخبار جهان را بررسي مي‌کند. اين‌رقم در مورد مطالب رسانه‌هاي اجتماعي حتي بيشتر است.

اين‌کتاب با ۱۵۲ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قيمت ۲۴ هزار تومان منتشر شده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar