۱۰ هزار یورو جایزه برای بهترین شعر فارسی و انگلیسی درباره امام حسین(ع)

مهر/ مسابقه بينالمللي جايزه بزرگ شعر سال با اهداي ۱۰ هزار يورو به بهترين شعر فارسي و انگليسي براي امام حسين(ع) در مرکز اسلامي آفريقاي جنوبي با همکاري رايزني فرهنگي در پرتوريا برگزار ميشود.
مسابقه بينالمللي جايزه بزرگ شعر سال با اهدا ده هزار يورو به بهترين شعر فارسي و انگليسي، براي امام حسين عليه السلام توسط مرکز اسلامي آفريقاي جنوبي با همکاري رايزني فرهنگي در پرتوريا برگزار ميشود.
سيد عبدالله حسيني دبير مسابقه، در نشست خبري که روز گذشته در آفريقاي جنوبي برگزار شد ضمن اعلام اين خبر از شاعران فارسي و انگليسي زبان جهان براي شرکت در اين مسابقه بزرگ دعوت بعمل آورد.
وي افزود: واقعه عاشورا و حماسهاي که امام حسين عليه السلام در کربلا آفريد زيباترين و حماسيترين مقطع تاريخ بشر محسوب ميشود. روزي که خداوند ذبح عظيم را به تماشا نشست و اوج عشق و ارادت حسيني را ديد و بر خود آفرين گفت.
اگر چه شاعران شيعي در طول تاريخ آثار ارزشمندي در مورد امام حسين (ع) و کربلا خلق کرده اند. اما متأسفانه هنوز در خور آن حماسه بي نظير، اثري آفريده نشده است. شعر جاودانه محتشم و مثنوي عرفاني عمان ساماني و خط خون موسوي گرما رودي آثار فاخر هستند که کربلا را هر کدام از يک زاويه مجسم کرده اند اما آن واقعه عظيم دست نيافتني است.
وي در ادامه گفت: امام سجاد عليه السلام به فرزدق شاعر که در مديحت اهل بيت شعري سوده بود و در برابر هشام خوانده بود هزينه چهل سال زندگي اش را جايزه داد وباز گفت ببخش که بيش از اين در توانم نيست.
ما نيز به تاسي از امام زين العابدين عليه السلام جايزه بزرگي را براي بهترين شعر در مورد امام حسين عليه السلام و واقعه کربلا در نظر گرفته ايم که از منابع غير دولتي تأمين خواهد شد.
حسيني در مورد معيارهاي انتخاب شعر افزود: اين شعر بايد تمام ويژه گي هاي يک شعر برجسته را دارا باشد.
شعري که جايزه ده هزار يورويي امسال را خواهد برد، علاوه بر معيارهاي ادبي يک شعر استثنايي از لحاظ مضمون پردازي نيز بايد بديع و بي نظير باشد. تقابل تاريخي حق و باطل و شناساندن يزيد و حسين زمان حتماً بايد در يک شعر حسيني لحاظ شد.
يک شعر ممتاز بايد در هيئتها و آواهاي آئيني قابل استفاده باشد و داراي قدرت فوق العاده تهييج و برانگيزانندگي قدرتمندي باشد. و بتواند ذکر زبان مردم صاحب نظر شود.
اين جايزه، بزرگترين جايزه ادبي است که در طول تاريخ به يک شعر خوب فارسي و انگليسي تعلق ميگيرد و نقطه عطفي در تاريخ ادبيات ايران محسوب خواهد شد و بدون شک تاريخ ادبيات ايران به بعد و قبل از اين رويداد بزرگ تقسيم خواهد شد.
براي خلق چنين اثري به زبان فارسي و انگليسي، مسابقه بزرگ بين المللي تحت عنوان "جايزه بزرگ جهاني شعر سال" برگزار خواهد شد و به هر کدام از بهترين آثار، به مفهوم مطلق به زبان فارسي و انگليسي ده هزار يورو وجه نقد و جوايز ارزشمند ديگري تعلق خواهد گرفت.
وي همچنين دکتر کرد را به عنوان دبير کميته هماهنگيها و پشتيباني اين جشنواره معرفي کرد.
حسيني در پايان اين نشست خبري اعلام کرد که شعر برگزيده سال در يک لوح سنگي بزرگ با خط يکي از خطاطان برجسته معاصر حکاکي و با کمک مجموعه شهرداري و شوراي اسلامي و سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران در يکي از ميادين يا پارکهاي شهر تهران هرسال نصب خواهد شد تا نسلهاي آينده يا سير تطور ادبيات فارسي آشنا شوند. ضمناً مجسمه شاعر سال و خطاط اين شعر ساخته و در کنار اين لوح نصب خواهد شد.
در ادامه اين نشست خبري، محسن زاده رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران، با اشاره به ماهيت نهضت سيد و سالار شهيدان حضرت اباعبدالله الحسين عليه السلام و ياران باوفايش، اظهار داشت؛ امروزه با توجه به خلأ معنويت در جهان و نيز ظلم و جنايت حاکمان دولتهاي مستکبر، معارف بلند حسيني (ع) بهترين الگو براي احرار و آزادگان دنياست تا درس مقاومت و آزادگي را بياموزند.
وي همچنين با بيان اينکه تعدادي از اصحاب عاشورايي امام عشق، سياه پوست بوده اند و همگي مورد تجليل و تکريم وصف ناشدني ابا عبدالله (ع) قرار گر فته اند و اين خود حاکي از آن است که در قاموس اهل بيت (ع) رنگ پوست، نژاد و قبيله، رنگ مي بازد، افزود، تدارک اين برنامه فاخر بينالمللي در کشور آفريقاي جنوبي- بهعنوان کشوري که روح حاکم بر جامعه و دولت آن ضد نژاد پرستي و مبارزه با تمامي مظاهر آپارتايد و تبعيض نژادي است- الهام بخش ميباشد،
احمد علي محسن زاده با اشاره به تأثير گذاري شگرف شعر در بيداري افکار، آن را يکي از بهترين و قويترين شيوه براي ابلاغ پيام حماسه بزرگ دشت نينوا خواند و ضمن تاکيد بر اينکه کليه هزينههاي اين برنامه از منابع غير دولتي تأمين خواهد شد، افزود، رايزني فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در آفريقاي جنوبي، صرفاً مشارکت غير مالي دارد و در حوزههاي مختلف از جمله، انجام هماهنگيهاي لازم در مراحل شروع، اجرا و اختتام برنامه، معرفي شاعران فارسي و انگليسي زبان از سراسر جهان از طريق رايزنيهاي فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتبا طات اسلامي، همکاري ميکنند.
محسن زاده در پايان از انتصاب دو "شاعر ولايي سال" که برگزيده نهايي مسابقه خواهند بود به عنوان "سفير ادبي اهل بيت (ع) " از سوي يکي از نهادهاي مهم فرهنگي جمهوري اسلامي ايران خبر داد و گفت صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران نيز از طريق پوشش اخبار و رويدادهاي اين مسابفه فاخر ادبي، فرهنگي بين المللي در خصوص ابا عبدالله (ع)، و حماسه بي بديل کربلا، بويژه پخش زنده مراسم اهداي جوايز به نفرات برتر در حرم مطهر امام حسين عليه السلام، ا اين برنامه همکاري دارد.
مهلت ارسال آثار فارسي تا ۱۵ محرم امسال و مهلت ارسال آثار انگليسي تا ۲۰ اکتبر سال ۲۰۲۰ است.