ايرنا/  کتاب‌هاي عاشورايي از حال دل‌هاي داغ ديده سخن مي‌گويند، روايت‌هايي از آنچه در کربلا گذشت و آتشي بر پا کرد که بعد از صدها سال هنوز سوزان است.

عاشورا و واقعه کربلا، الهام‌بخش آثار ادبي بسياري بوده‌اند، شايد انتخاب از ميان همه آنها کار ساده‌اي نباشد، مطالعه آثار عاشورايي در کنار اندوه سوگواري، چون دلداري دادن غمي است که صدها سال از داغ آن کم نشده است.

طلسم سنگ
مقاتل و روايت‌هاي کربلا، بيشتر دست مايه مرثيه قرار گرفته‌اند، اما برخي نويسندگان، کشف ديگري از اين آثار داشته‌اند. سيدحسن حسيني، يکي از اين نويسنده‌هاست.

کتاب طلسم سنگ، مجموعه‌اي متوني که حسيني طي ۲۰ سال نوشته است و به قول خود او در مقدمه کتاب، مقتل امروزي به شمار مي‌رود. او در اين اثر آنچه از واقعه کربلا و شخصيت‌هاي مهم دريافته را مکتوب کرده است، مکتوباتي که بيش از تاريخي بودن از دل او برآمده‌اند.

طلسم سنگ يازده متن عاشورايي دارد که قرائتي از حماسه‌ کربلا، به شعر و نثر است و بخش‌هاي آن عنوان‌هايي چون چهل سال در چهار ثانيه، راز ماندگاري کربلا، تصويرنامه شقايق، در ذکر شام عاشورا، با چنگ‌هاي خميده قامت، دست هايي از اين دست، با چارمين چکاد و هفت منزل تا بهار کربلا و... دارد.

در بخشي از اين کتاب مي‌خوانيم:
اگرچه خسته و خاموش
رسول اولوالعزم تمام گفتني‌هاست
و لبخندت
اگرچه تازيانه‌خورده و مجروح
امام تمام شکفتني‌ها...
سيدحسن حسيني متولد ۱۳۳۵ و درگذشته به سال ۱۳۸۳، شاعر و پژوهشگر ادبي بود که سابقه تدريس در رشته زبان و ادبيات عربي و فعاليت در راديو را هم دارد.

طلسم سنگ، نوشته سيدحسن حسيني، در ۱۲۸ صفحه، توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است.

فردا مسافرم
اهل دل مي‌گويند عشق و ايمان دو روي يک سکه هستند، ايماني که از عشق برخاسته باشد، محکم‌ترين و مستدل‌ترين انديشه و احساس را در پي دارد.

کتاب فردا مسافرم، روايت چنين عشقي را در خود دارد، دختري دلداده در کوفه سال ۶۱ قمري که شاهد و راوي وقايعي است که در کربلا و کوفه روي داده است. نجوي، يکي از از اهالي کوفه است که پدرش سفير امام علي(ع) بوده و پس از اين که مي‌شنود کاروان امام حسين را در دشت نينوا متوقف کرده‌اند، به ياري ايشان مي‌شتابد اما چند روزي پس از عاشورا به خانه بازگشته و از شدت و حيرت از آنچه ديده قادر به صحبت نيست. پس از ورود کاروان اسراي کربلا به شهر کوفه، نجوي به ديدارشان مي‌رود و تصميم مي‌گيرد به همراه کاروان به مدينه برود، جايي که ام البنين (س) را ملاقات مي‌کند.

اين کتاب نوشته مريم راهي است، وي فارغ التحصيل کارشناسي ارشد در رشته زبان‌شناسي است و پيش از اين نيز دو اثر داستاني برپا و يوما (در ستايش و شرح زندگي حضرت خديجه (س)) را منتشر کرده است.

فردا مسافرم، نوشته مريم راهي، در ۱۸۸ صفحه، از سوي کتاب نيستان منتشر شده است.

بچه‌هاي عاشورا
بچه‌ها معني شجاعت، شهادت، آزادگي و حتي اندوه را به خوبي مي‌شناسند. اگر براي کودکان از خودشان بگوييم، درک موقعيت و همراهي با آن ساده‌تر مي‌شود.

کتاب بچه‌هاي عاشورا، سرگذشت کودکان و نوجوانان کاروان امام حسين(ع) در کربلا است که در ۷ جلد جداگانه به صورت مجموعه منتشر شده است. شمشير و اسب زخمي، داستان عمرو، فرزند جنادة بن حارث سلماني، اسيران کوچک، روايت طفلان مسلم بن عقيل،  مرد و ميدان، داستاني از قاسم فرزند امام حسن مجتبي(ع)، کوچه به کوچه، روايت قاسم فرزند حبيب بن مظاهر، جنگجوي کوچک،داستان عبدالله فرزند امام حسن مجتبي (ع)، از غريبه‌ها مي‌ترسم، حکايتي از محمد فرزند سعيد بن عقيل و عطش و آتش،قصه شهادت علي‌اکبر(ع) است.

اين مجموعه نوشته طاهره ايبد است که تصويرگري آن را  مسعود قره باغي بر عهده داشته است.

طاهره ايبد، نويسنده کودک و نوجوان، متولد ۱۳۴۲ در شيراز است، او دانش‌آموخته رشته آموزش زبان انگليسي است و بيش از ۶۵ عنوان کتاب دارد که چهار عنوان آن داستان و رمان بزرگسالان و باقي آثار او در حوزه ادبيات کودک است.

بچه‌هاي عاشورا، نوشته طاهره ايبد، هر کدام در ۱۵ صفحه، توسط انتشارات آستان قدس رضوي (به نشر) در قالب کتاب‌هاي پروانه منتشر شده است.


به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar