
پروژه خاطرات کرونایی در کتابخانه نیویورک

ايسنا/ کتابخانه عمومي شهر نيويورک در پروژهاي از مردم خواسته است تا خاطرات خود از همهگيري کرونا را براي حفظ، نگهداري و تحقيقات آينده براي اين کتابخانه ارسال کنند.
کتابخانه عمومي شهر نيويورک، از بزرگترين کتابخانههاي جهان که در سال ۱۸۹۵ ميلادي تأسيس شده، در توضيحي درباره «پروژه خاطرات همهگيري (Pandemic Diaries Project)» نوشته است: کتابخانه عمومي نيويورک هميشه متعهد به حفظ و در دسترس قرار دادن داستانهايي است که تاريخ ما را شکل ميدهند تا مردم امروز و نسل بعدي پژوهشگران، دانشجويان و آفرينندگان بتوانند دنياي ما و يکديگر را بهتر درک کنند. ما در حال حاضر يک لحظه موثر در تاريخ خود را تجربه ميکنيم و ميخواهيم داستان شما را بشنويم و حفظ کنيم.
«پروژه خاطرات همهگيري (Pandemic Diaries Project)» از شما دعوت ميکند که از طريق فرم آنلاين، صوت ضبطشده خودتان يا عزيزتان را که داستانهاي شخصيشان در مورد زندگي در ميان همهگيري کوويد-۱۹ را تعريف ميکنند، ارسال کنيد. اين خاطرات صوتي در کتابخانه عمومي نيويورک، از کتابخانههاي تحقيقاتي مشهور جهان ساختمان Stephen A. Schwarzman، مرکز Schomburg، و کتابخانه عمومي هنرهاي نمايشي نيويورک حفظ شده و در دسترس پژوهشگران آينده، روزنامهنگاران، دانشجويان و عموم مردم قرار ميگيرد.
«پروژه خاطرات همهگيري (Pandemic Diaries Project)» به دنبال بازتاب تمام موضوعات است؛ از جمله: خانوادهها، والدين، آموزش و پرورش، موسسههاي فرهنگي، تجارت و کار، زندگي در قرنطينه، هنر و ادبيات، سازمانهاي اجتماعي، رکود اقتصادي، مراقبتهاي بهداشتي، بيمارستانها، کمک متقابل، اعتراضها براي عدالت نژادي و ... .
بر اساس اعلام کتابخانه عمومي نيويورک، تمام افرادي که سنشان ۱۸ و بيشتر است ميتوانند از طريق اين لينک خاطره صوتي خود را ارسال کنند.
استفاده از دادههاي عمومي براي استخراج اطلاعات مدتي است که به کتابخانههاي بزرگ دنيا هم رسيده است، در واقع کتابخانه عمومي نيويورک با اين کار سعي دارد پايگاه دادهاي از اطلاعات را از طريق رخدادهاي دوران کرونا جمعآوري کند. اين پايگاه داده به صورت مستقيم و يا به صورت غيرمستقيم (استخراج داده، اطلاعات، دانش و ...) ميتواند دستمايه کار محققان، روزنامهنگاران و دانشجويان شود.
با هدفي مشابه، کتابخانه کنگره آمريکا نيز از سال ۲۰۱۰ بايگاني توييتهاي همه کاربران توييتر را آغاز کرد. اين کتابخانه از هر توييتي که از هر کاربر عمومي منتشر شد، يک نسخه در آرشيو خود نگه داشت. البته در سال ۲۰۱۷ اعلام شد که بايگاني تمام توييتها به اين روش امکانپذير نيست و از آن پس توييتها گزينشي آرشيو شدند.