نماد آخرین خبر

موزه‌ای که آثار نادر ابراهیمی را از آتش نجات داد

منبع
فارس
بروزرسانی
موزه‌ای که آثار نادر ابراهیمی را از آتش نجات داد

فارس/ دي ماه سال 98 خانه شعر و ادبيات در منطقه فرهنگي و گردشگري عباس آباد مهمان جديدي را پذيرا شد و او کسي نبود جز نادر ابراهيمي، نويسنده، داستان‌نويس، مترجم، فيلمساز و پژوهشگري که آثار بزرگي همچون «بار ديگر شهري که دوست مي‌داشتم»، «آتش بدون دود»، «ابن مشغله»، «چهل نامه به همسرم» و... را از خود به يادگار گذاشته است.

داستان راه اندازي موزه «نادر ابراهيمي» از جايي آغاز شد که فرزانه تهراني‌مقدم، همسر نادر پس از سال‌ها تلاش و مشقت فراوان براي آنکه بتواند آثار اين نويسنده بزرگ را در جايي حفظ کند، موفق به انجام اين کار نمي شود و  طي مصاحبه اي اعلام مي کند که اگر فکري به حال آثار همسرش نشود آنها را يکجا در حياط خانه به آتش مي‌کشد.

همين موضوع باعث شد تا بسياري از مسئولان و فعالان اين حوزه به تکاپو بيفتند و در نهايت تصميم بر اين شد تا موزه و کتابخانه نادر ابراهيمي در محلي که در خانه شعر و ادبيات در نظر گرفته شده بود طراحي و تأسيس شود اما شيوع ويروس کرونا باعث شد اين مجموعه مغفول بماند.

اين کتابخانه شامل 5 هزار جلد از کتاب‌هاي کتابخانه شخصي نادر ابراهيمي است که توسط همسر و خانواده او تحويل خانه شعر و ادبيات شده و تمامي لوازم شخصي شامل دست‌نوشته‌ها، لوازم کوهنوردي و جوايزهاي متعدد کسب شده وي در موزه خانه شعر و ادبيات در معرض نمايش قرار گرفته است.

علاوه بر بازسازي فضاي اتاق نادر ابراهيمي، کتاب‌هاي حاشيه‌نويسي شده به دستخط وي، فيلم‌ها و نسخه هاي اوليه کتابهايش، دست نوشته‌هاي کتب و تحقيقات، لوح‌هاي افتخار و جوايز ملي و بين‌المللي، ميراث علمي و ادبي در کنار کتابخانه به نمايش گذاشته شده است.

راه اندازي کتابخانه و موزه‌ از وسايل يک‌ نويسنده در محلي خارج از خانه وي، براي نخستين بار است که با افتتاح اين مرکز در کشور پياده‌سازي مي‌شود، شما در اين موزه علاوه بر وسايل شخصي نويسنده، بخشي از اسناد و مدارک شخصي وي همچون شناسنامه، مدرک تحصيلي، برنامه هاي روزانه، روزنامه ديواري هاي دست ساخته نادر ابراهيمي و... به نمايش گذاشته شده است.

مثلاً در بخشي از موزه فهرستي از برنامه هاي نوشتني ابراهيمي در سال 75 را مي بينيد که در آن به روزي حداقل 2 ساعت ورزش و پياده روي، 30 صفحه خواندن متن، يک ساعت خدمت و عبادت، يک ساعت بازي با رايکا (دخترش) و... اشاره داشته است.

جالب است بدانيد که نادر ابراهيمي بر اساس شناسنامه اش يک قاجار کرماني وفارغ التحصيل رشته زبان انگليسي از دانشگاه تهران بوده است.

وي در زمينه ادبيات کودک نيز فعاليت‌هاي برجسته‌اي داشته که از جمله آثار وي مي‌توان به «دور از خانه»، «کلاغ‌ها»، «سنجاب‌ها»، «قصه گل‌هاي قالي» و... اشاره کرد، «آخرين عادل غرب» و «صداي صحرا» فيلمنامه‌هاي به جا مانده از اين نويسنده بزرگ است.

ابراهيمي همچنين تصويرگري شماري از کتاب‌هاي کودکان همچون «راه دور»، «گل هفت رنگ» و «ما بوته گل سرخ را از خواب بيدار کرديم» را با همکاري ديگر هنرمندان صورت داد، وي سال ۱۳۸۷ در سن ۷۲ سالگي پس از چندين سال دست و پنجه نرم‌کردن با بيماري درگذشت.

کتابخانه و موزه نادر ابراهيمي در ضلع شرقي اراضي عباس آباد و جنب باغ کتاب واقع شده و بازديد از آن رايگان است اما فعلاً بنابر دستور ستاد ملي کرونا، اين مجموعه از پذيرش بازديدکنندگان معذور است، اما شما مي توانيد اين مجموعه را به فهرست بازديدهاي خود پس از شرايط بحراني اين روزها اضافه کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar