نماد آخرین خبر

معروف‌ترین کتابخانه‌های جهان که چشمانتان را خیره می‌کنند

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
معروف‌ترین کتابخانه‌های جهان که چشمانتان را خیره می‌کنند

باشگاه خبرنگاران/ از روزگاران قديم تا کنون کتابخانه‌هاي زيادي در سراسر دنيا ساخته شده‌اند و علاقه‌مندان به کتاب و محققان براي دسترسي به کتاب به آن‌ها مراجعه مي‌کنند؛ از جمله کتاب‌هايي که در کتابخانه‌هاي سراسر دنيا وجود دارد مي‌توان به نسخه‌هاي خطي و منابع معتبر در هر رشته‌اي علاوه بر کتاب‌هاي منتشر شده در هرسال اشاره کرد. در اينجا به معروف‌ترين کتابخانه‌هاي جهان اشاره مي‌کنيم:

کتابخانه عمومي کانزاس سيتي

کتابخانه‌هاي معروف جهان از کاتزاس سيتي تا الکساندرسينا

کتابخانه عمومي کانزاس سيتي توانسته است جايگاه بيستم را در فهرست معروف‌ترين کتابخانه‌هاي جهان کسب کند. اين کتابخانه در سال ۱۸۷۳ ميلادي با هدف استفاده عمومي مدرسه‌ها تاسيس شد؛ کم کم در سال ۱۸۸۹ به کتابخانه عمومي شهر تبديل شد. در آن سال حدود ۲۰۰ هزار دلار براي کتابخانه هزينه کردند و بين سال‌هاي ۱۹۶۰ تا ۱۹۸۰ مرتب در حال بازسازي و گسترش آن بودند.

نماي بيروني کتابخانه عمومي کانزاس سيتي به چند کتاب بزرگ شبيه است که کنار هم چيده شده اند و نماي بيروني آن به کتابخانه ملي ايران شباهت دارد. اين کتابخانه و در سال ۲۰۱۱ عنوان عجيب‌ترين کتابخانه جهان را گرفت.

در کتابخانه عمومي کاتزاس سيتي علاوه بر استفاده متخصصان و علاقه‌مندان از کتاب به فعاليت‌هاي ديگري مانند پخش فيلم، بازي‌ها و سرگرمي‌هايي براي نوجوانان، شعرخواني و موسيقي پرداخته مي‌شود.

کتابخانه رسالتي واتيکان

کتابخانه‌هاي معروف جهان از کاتزاس سيتي تا الکساندرسينا

اگرچه واتيکان يکي از کوچک‌ترين کشور‌هاي جهان در قلب شهر رم است، يکي از معروف‌ترين کتابخانه‌هاي جهان در آن قرار دارد. اين کتابخانه سال ۱۴۵۰ ميلادي تأسيس و در قرن ۱۶ نيز بازسازي شد. در اين کتابخانه بيش از يک ميليون و ۸۰۰ هزار جلد کتاب، نسخه‌هاي دست نويس، نقاشي و ديگر اسناد و مدارک تاريخي نگهداري مي‌شود. از جمله آن‌ها مي‌توان به يک نسخه از کتاب مشهور کمدي الهي اثر دانته متعلق به قرن ۱۵ ميلادي اشاره کرد.

کتابخانه ملي کلمنتينوم

کتابخانه‌هاي معروف جهان از کاتزاس سيتي تا الکساندرسينا

کتابخانه ملي کلمنتينوم با عنوان مرواريد باروکي پراگ در جمهوري چک شناخته مي‌شود. بي شک اين مکان در فهرست معروف‌ترين کتابخانه‌هاي جهان جاي مي‌گيرد. اين کتابخانه دومين مجتمع بزرگ شهر است و بسياري از ارزشمندترين نسخه‌هاي دست نوشته و کتاب‌هاي قديمي در آن نگهداري مي‌شود.

کتابخانه ملي کلمنتينوم در سال ۱۵۵۶ ميلادي تاسيس شد. پس از آن در قرن ۱۷ ميلادي به مدت ۱۷۰ سال اين مجتمع را بازسازي کردند. اين بازه‌ زماني متفاوت باعث شد سبک‌هاي مختلف معماري در کتابخانه ديده شود.

کتابخانه شهر اشتوتگارت

کتابخانه‌هاي معروف جهان از کاتزاس سيتي تا الکساندرسينا

يکي ديگر از معروف‌ترين کتابخانه‌هاي جهان که معماري مدرني دارد و شبانه روز مي‌درخشد، کتابخانه شهر اشتوتگارت است. اگر از بيرون به آن نگاه کنيد يک مکعب ساده را خواهيد ديد، اما به محض ورود به ساختمان با پيچيدگي‌هايي عجيب و اسرار آميز مواجه خواهيد شد. در سال ۲۰۱۱ احداث اين کتابخانه ۳۲۰۱ متري با هزينه‌اي حدود ۷۹ ميليون دلار تمام شد.

کتابخانه شهر اشتوتگارت ساختماني کاملاً منظم و خط کشي شده دارد. اين سازه در عين سادگي زيبايي و جذابيت‌هاي خاص خود را دارد. ۱۳۷ ميليون اثر مختلف شامل کتاب ها، انواع سي دي و فيلم آموزشي صوتي و تصويري در آن نگهداري مي‌شود. براي ترغيب بيشتر نوجوانان به کتابخواني عضويت افراد زير ۱۸ سال در کتابخانه کاملا رايگان است.

کتابخانه دانشگاه هنر تاما

کتابخانه‌هاي معروف جهان از کاتزاس سيتي تا الکساندرسينا

اهالي توکيو در سال ۲۰۰۷ اهالي توکيو يکي از معروف‌ترين کتابخانه‌هاي جهان را با عنوان «کتابخانه دانشگاه هنر تاما» براي علاقه‌مندان به مطالعه ساختند. سازه‌اي از بتن و شيشه در آن به کار رفت. اين سازه‌ها مي‌توانند زلزله‌هاي سهمگين ژاپن را تحمل کنند درعين حال سازه آن ظريف و شکننده است.

معمار سازه تويو ايتو (Toyo Ito) طاق‌هاي فولادي و بتني را طراحي کرده است تا گاهي اين سازه‌ها با هم تلاقي کنند براي همين ديوار‌هاي کمي داخل آن ديده مي‌شود از سوي ديگر هرجاي کتابخانه بايستيد دايره ديد وسيعي نسبت به محيط اطرافتان داريد. طبقه همکف غذا خوري و مرکز تماشاي ويديو دارد و به گونه‌اي طراحي شده است که هنگام عبور از حياط دانشکده و يا انتظار براي اتوبوس مي‌توانيد داخل آن بمانيد. اين گونه دانشجويان و علاقه‌مندان به مطالعه به استفاده از کتابخانه ترغيب مي‌شوند.

کتابخانه الکساندرينا

کتابخانه‌هاي معروف جهان از کاتزاس سيتي تا الکساندرسينا

مصري‌ها کتابخانه الکساندرينا (اسکندريه) نهمين کتابخانه از معروف‌ترين کتابخانه‌هاي جهان را ساختند.. ايده اصلي آن از کتابخانه اسکندريه، کتابخانه‌اي موفق از قرن سوم پيش از ميلاد الهام گرفته شده است. در مجموعه که ساخت آن سال ۲۰۰۲ به پايان رسيد مي‌توان بيش از ۸ هزار جلد کتاب را نگهداري کرد

کتابخانه مرکزي سياتل

کتابخانه‌هاي معروف جهان از کاتزاس سيتي تا الکساندرسينا
کتابخانه مرکزي سياتل تنها کتابخانه از معروف‌ترين کتابخانه‌هاي جهان است که به نماد بين المللي از شهرش تبديل شد. معماري آن به صورت فولد به معني لايه لايه است. ورود سروصداي کم به کتابخانه از ويژگي‌هاي بارز ساختمان آن است و انرژي لازم را از پنل‌هاي خورشيدي و آب باران تامين مي‌کند. اين بنا ۱۱ طبقه ارتفاع و ۳۸۳ هزار متر مربع وسعت دارد. رم کولهاس، معمار بنا هلندي است

کتابخانه سلطنتي مافرا

کتابخانه‌هاي معروف جهان از کاتزاس سيتي تا الکساندرسينا

جرج پنجم، پادشاه پرتغال عهد کرده بود اگر همسرش فرزندي به دنيا بياورد يک مجموعه فوق العاده زيبا را به سبک باروک و نئوکلاسيک خواهد ساخت. خوشبختانه اين اتفاق افتاد و ساخت هفتمين کتابخانه از معروف‌ترين کتابخانه‌هاي جهان در سال ۱۷۳۰ کامل شد. براي حفاظت از کتاب‌هاي آن از عنکبوت استفاده مي‌شود که شب‌ها ساير حشرات را بخورند و به آن‌ها آسيبي نرسانند

کتابخانه‌ي جو و ريکا مينسوتا

کتابخانه‌هاي معروف جهان از کاتزاس سيتي تا الکساندرسينا

ششمين جايگاه معروف‌ترين کتابخانه‌هاي جهان در شيکاگو قرار دارد. برخي نام آن را تخم مرغ گذاشتند، چون نماي خارجي اش کمي به يک تخم مرغ نصفه شباهت دارد. اين جا تنها يکي از ۶ کتابخانه دانشگاه شيکاگو است. هر روز حدود ۲۰٬۰۰۰ جلد کتاب در آن به مراجعان سپرده مي‌شود.

کتابخانه ملي سجونگ

کتابخانه‌هاي معروف جهان از کاتزاس سيتي تا الکساندرسينا

کتابخانه ملي سجونگ در کره جنوبي با معماري شبيه به برگه‌هاي کتاب در جايگاه پنجم معروف‌ترين کتابخانه‌هاي جهان قرار دارد. هر ببيننده خارجي که به ساختمان نگاه مي‌کند، متوجه مي‌شود اينجا محلي براي علاقه‌مندان به مطالعه است. اين کتابخانه بخش‌هاي سنتي و مدرن دارد. داخل مجموعه، سالن کنفرانس، برگزاري سمينار، غذاخوري و محلي براي تبادل اطلاعات نيز قرار دارد. کتابخانه در سال ۲۰۱۳ افتتاح شد و چشم اندازي فوق العاده ديدني به درياچه مجاورش دارد.

کتابخانه صومعه سن فرانسيسکو

کتابخانه‌هاي معروف جهان از کاتزاس سيتي تا الکساندرسينا

صومعه سن فرانسيسکو در شهر ليما واقع در کشور پرو زيبايي و شکوه خاصي به پايتخت بخشيده است. ساخت اين کتابخانه در سال ۱۷۷۴ به پايان رسيد. وقوع يک زمين لرزه در سال ۱۹۷۰ باعث نابودي بخشي از آن شد و اما هنوز آثاري از دوران شکوه و ابهت آن بر جا مانده است. معماري آن به سبک باروک اسپانيايي انجام شده است. حدود ۲ هزار و ۵۰۰ جلد کتاب با ارزش در کتابخانه نگهداري مي‌شوند.

کتابخانه صومعه ويبلينگن

کتابخانه‌هاي معروف جهان از کاتزاس سيتي تا الکساندرسينا

سومين کتابخانه از معروف‌ترين کتابخانه‌هاي جهان در آلمان قرار دارد و به صومعه ويبلينگن تعلق دارد. قطعاً تزئينات و مصالح به کار رفته در ساخت بناي اين کتابخانه در نوع خود بي نظير است. سراسر کتابخانه با نقاشي، گچ بري، مجسمه‌هاي زيبا و ستون‌هاي تماشايي پر شده است. اين کتابخانه در سال ۱۷۷۴ ميلادي تاسيس شد و بسياري از کتاب‌هاي آن به خاطر محدوديت فضا به کتابخانه‌هايي بزرگ‌تر انتقال داده شده اند، اما نسخه ها‌ي اصلي برخي جلد‌ها در همين کتابخانه نگهداري مي‌شوند.

کتابخانه ساندرو پنا

کتابخانه‌هاي معروف جهان از کاتزاس سيتي تا الکساندرسينا

ساندرو پنا در شهر پروجاي ايتاليا قرار دارد. ساندرو پنا نام شاعر مشهور اين شهر است که اشعاري با مضامين کودکانه مي‌سرود. ايتالو روتا بناي آن را شبيه به بشقاب پرنده‌اي صورتي طراحي کرده است. مجموعه‌اي سه طبقه با نماي شيشه‌اي که مراجعان مي‌توانند هر کتابي را که بخواهند با خود به خانه ببرند.

در کتابخانه «ساندروپنا» نزديک به ۲۰ هزار جلد کتاب نگهداري مي‌شود. کتاب‌هاي آن براي گروه‌هاي سنتي متفاوت مناسب هستند و يکي از موارد تعجب برانگيز بودن بناي کتابخانه واقع شدن ساختمان آن در ميان ساختمان‌هاي قديمي و قرون وسطايي است.

کتابخانه ادمونت ابي

کتابخانه‌هاي معروف جهان از کاتزاس سيتي تا الکساندرسينا

کتابخانه ادمونت ابي در کشور اتريش واقع شده است. اين کتابخانه سال ۱۷۷۶ ميلادي در سمت جنوب شرقي رودخانه Enns ساخته شد و زيبايي معماري آن را خيره کننده توصيف مي‌کنند. در اين کتابخانه بيش از ۲۰۰ هزار جلد کتاب، ۷۰ هزار کتاب تعمير شده و بيش از هزار نسخه دست نويس نگهداري مي‌شود. اين کتابخانه‌ متعلق به صومعه است و با اين هدف ساخته شد که راهبه ها کتاب‌ها را به اتاق هايشان ببرند و همان جا مطالعه کنند. اين کتابخانه در واقع تنها محلي براي نگهداري کتاب‌هاست.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar