
اولین عطر با رایحه کتاب به بازار آمد

ايرنا/ بويي که قبل از غرق شدن در يک کتاب جديد از صفحاتش به مشام ميرسد، براي اغلب افراد تاثيري آرامشبخش دارد. فروشگاه پاول، کتابفروشي مشهور شهر پورتلند آمريکا، در ابتکاري جديد از اين رايحه محبوب يک عطر توليد کرده است.
اين عطر که پاولز باي پاولز (Powell's by Powell's) نام دارد، حاوي ترکيبي از نُتهاي بنفشه، چوب و کتاب هاي قديمي است و با شبيهسازي بوي کاغذ قديمي، تصويري از هزارتوي کتابها، کتابخانههاي مخفي و طومارهاي قديمي را در ذهن مجسم ميکند.
عرضه اين عطر با اقبال خوبي از سوي کتاب دوستان روبهرو شد و در هفته اول پيشسفارش، يک هزار و ۲۲۵ سفارش براي خريد آن ثبت شد. فکر توليد چنين عطري با شيوع کرونا و تعطيلي موقت کتابفروشيها به سر متوليان فروشگاه پاول زد. آنها تصميم گرفتند با چکاندن رايحه کتابها در يک شيشه عطر، به نوبه خود تا حدودي دلتنگي کتابدوستان را در اين روزها قرنطينه و خانهنشيني رفع کنند.
اميلي پاول رئيس اين کتابفروشي ميگويد: عطر پاولز باي پاولز يادآور يکي از چند دلبستگي کتابدوستان به کتابفروشيهاي مستقل چون پاول است، آن هم در دورهاي که خردهفروشيهاي محلي و مستقل بيوقفه از آمازون و ديگر خردهفروشيهاي آنلاين ضربه ميخورند. مشتريان ما از کاوش و کشف در مجموعههاي عظيم فروشگاه، پيشنهادات کارکنان آگاه و باسواد، پيشتيباني و حمايتي که از نويسندگان ميکنيم همچنين بوي کتابهاي کهنه و نو در اين کتابفروشي لذت ميبرند. در اين دوران عجيب و استرس زا، عطري توليد کردهايم که ميتواند بهترين هديه براي کتابدوستان در هرجايي از جهان باشد.
کتابفروشي پاول يکي از مشهورترين و معتبرترين کتابفروشيهاي مستقل آمريکاست که در سال ۱۹۷۱ به دست خانواده پاول در مرکز شهر پورتلند تاسيس شد و حالا به دست اميلي پاول، آخرين عضو اين خانواده، اداره ميشود.
اين کتابفروشي اوايل شهريور امسال در حمايت از کسبوکار فروشگاههاي مستقل و محلي کتاب اعلام کرد ديگر با خردهفروشي برخط آمازون همکاري نخواهد کرد.
ويروس کرونا اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان در استان هوبي چين گزارش شد. ابتدا از اين بيماري به عنوان ذاتالريه نام برده ميشد اما کميسيون ملي بهداشت چين در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دي ماه ۹۸) به صورت رسمي شيوع اين ويروس را در چين اعلام کرد.
اين بيماري که به تدريج به کشورهاي مختلف سرايت و سازمان جهاني بهداشت از آن با واژه همهگيري ياد کرد، تا لحظه تنظيم خبر ۵۹ميليون و ۸۰۰ هزار نفر را در جهان مبتلا کرده است که از اين ميان بيش از يک ميليون و ۴۰۰ هزار نفر جان باختهاند.
شيوع اين ويروس موجب تعطيلي بسياري فعاليت و رويدادهاي مختلف سياسي، اجتماعي و فرهنگي از جمله جشنوارهها، نمايشگاه ها و بسته شدن سينماها، سالن هاي تئاتر و کنسرت و کتابفروشيها شد و تأثيرات منفي زيادي بر بازارهاي جهاني و اقتصاد کشورها در بخش هاي گوناگون از جمله فرهنگ گذاشت.