
چگونه نویسنده شویم؟ (قسمت اول)

آخرين خبر/ رابطۀ شما با زبان چگونه است؟
زبان خانۀ هستي است.
-مارتين هايدگر
اغلب ما خيال ميکنيم که زبان فارسي را بلديم؛ اما اين کافي نيست. براي خوب نوشتن لازم است که به يادگيري زبان نگاه جديتري داشته باشيم.
فرقي نميکند که به چه زباني مينويسيم، براي نوشتن به هر زباني بايد صورتهاي گفتاري و نوشتاري آن زبان را بهخوبي بشناسيم. هر چقدر به ساختار زباني که به آن مينويسيم مسلطتر باشيم شکل دادن به چيزهايي که در ذهن داريم راحتتر خواهد بود.
به زبان ايمان داشته باش -شخصيتها از پيات خواهند آمد و طرح و پيرنگ سرانجام پديدار خواهد شد.
-کالوم مککن
بسياري از ما گمان ميبريم زبان هم مثل يکي از اعضاي بدن چيزي است که از شکم مادر با ما زاده شده، و به همين خاطر جادوي زبان را ناديده ميگيريم. غالباً متوجه نيستيم که زبان يکي از شگفتانگيزترين دستاوردهاي بشري است. و چيزي است که بعد از ميليونها سال زندگي بشر بر روي کره زمين شکل گرفته است؛ به اين توجه نميکنيم که زبان اصليترين و مهمترين ويژگي متمايزکنندۀ انسان از ساير موجودات است.
براي اينکه در زبانآموزي بهتر عمل کنيم، بايد با نوعي حيرت به زبان نگاه کنيم. مانند همينگوي که ميگفت با ديدن هر کلمه حس ميکنم بار اول است که آن را ميبينم.
نويسنده فردي است که به اهميت و شگفتي زبان واقف است.
نويسندۀ حرفهاي کسي است که زبان را ميشناسد، زبانآور است و بيشتر و بهتر از سايرين از امکانات و ظرفيتهاي زبان بهره ميبرد.
بنابراين در گام اول بهتر است براي آموختن فارسي (يا هر زباني که به آن مينويسيم) وقت بگذاريم، و بدانيم که «هر کلمه يک ثروت است.»
برگرفته از صفحه اينستاگرام madresenevisandegi_com