نماد آخرین خبر

کتاب «دگرگونی های بزرگ»؛ رمزگشایی چهارمیلیارد سال حیات از فسیل های باستانی

منبع
سيناپرس
بروزرسانی
کتاب «دگرگونی های بزرگ»؛ رمزگشایی چهارمیلیارد سال حیات از فسیل های باستانی

سيناپرس/ صحبت از دگرگوني هاي بزرگ است کتابي با همين عنوان نوشته نيل شوين با ترجمه دکتر قاسم کياني مقدم به بررسي رمزگشايي ۴ ميليارد سال حيات از فسيل هاي باستاني تا دي ان اي مي پردازد.
در طول ميلياردها سال ماهي هاي باستاني براي راه رفتن روي خشکي تکامل پيدا کردند و خزندگان به پرندگاني تکامل يافتند که توانايي پرواز داشتند و نخستيان به انسان هايي تکامل پيدا کردند که روي دو پا راه مي روند، سخن مي‌گويند و مي‌نويسند. بيش از يک قرن است که ديرينه شناسان با سفر به مناطق مختلف جهان در پي يافتن فسيل هايي هستند که نشان دهند اينگونه تغييرات چگونه ايجاد شده است.


ما اکنون به لحظه مهمي رسيده‌ ايم فسيل هاي ماقبل تاريخ به همراه فناوري DNA ابزارهاي لازم را براي پاسخگويي به پرسش‌هاي اساسي درباره وجود خودمان در اختيار ما گذاشته است؛ تغييرات بزرگ تکاملي چگونه اتفاق مي افتد حضور ما بر روي زمين صرفا نتيجه تصادف است؟ اين علم جديد تاريخ چند ميليارد سال تکامل را با مسير پر پيچ و خم آن که مملو از آزمايش و خطا تصادف و نوآوري است آشکار مي کند.
نويسنده در اين کتاب خواننده را به سفري اکتشافي به درازاي چندين قرن مي برد که در آن کاشفان و دانشمندان تلاش مي‌کنند منشا تنوع عظيم حيات بر روي زمين را درک کنند.

اگر ميخواهيد بدانيد چه داستاني پشت سر سير تحول حيات بشري بوده است، کتاب «دگرگوني هاي بزرگ» روايتي جامع از علوم مختلفي چون زيست شناسي، باستان شناسي و فسيل شناسي است که اين داستان را شرح مي‌ دهد. به گزارش سيناپرس، در واقع به اين سوالات مي‌پردازد که آيا حضور ما در اين سياره نتيجه شانس است يا اينکه تاريخي که ما را به اينجا آورده به نحوي گريزناپذير بوده است؟ تاريخ حيات، سفري طولاني، عجيب و شگفت انگيز، پر از آزمايش و خطا، شانس و گريز ناپذيري، انحراف، انقلاب و اختراع بوده است. اين مسير و چگونگي شناخت آن به وسيله ما داستان اين کتاب است.

نويسنده که با مجله و فيلم‌هاي مستند نشنال جئوگرافيک بزرگ شده بود از سن نسبتا پاييني فهميد که دلش مي‌خواهد به سفرهاي اکتشافي برود و فسيل ها را کشف کند اين علاقه وي را به تحصيلات تکميلي در دانشگاه هاروارد کشاند و در آنجا سرانجام در اواسط دهه ۱۹۸۰ نخستين سفر هايش را براي شکار فسيلها انجام داد از آنجا که توانايي گردش در محل هاي غير عادي را نداشت به بررسي سنگها در امتداد جاده هاي جنوب کمبريج در ايالت ماساچوست پرداخت. در نهايت تمام مطالعاتش را در مقاله اي در نشنال جئوگرافيک منتشر کرد.

اين اثر از سوي انتشارات مازيار پاييز سال جاري راهي کتابفروشي ها شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره