
درباره کتاب «راسل و مسئله معرفت»

آخرين خبر/ اگر به ساعتي که ميپنداريد کار ميکند ولي از کار افتاده است نگاه کنيد و دست بر قضا درست لحظهاي به آن نگاه کرده باشيد که زمان درست و مطابق با واقع را نشان ميدهد، شما باور صادقي دربارهٔ موقعيت زماني آن لحظه داريد، اما آيا ميتوان گفت شما به موقعيت زماني آن لحظه يا به اين گزاره که «هماکنون ساعت ـ به فرض ـ دهونيم است» معرفت داريد؟ مسئلهٔ مهم اين است که راسل مدعي است که حتي اگر در تعريف معرفت گفته شود: «تنها زماني معرفت براي ما حاصل ميشود که باور به گزارهاي صادق از طريق استنتاجي معتبر از مقدمههاي صادق برآمده باشد»، چنين تعريفي نه جامع است نه مانع.
دربارهٔ کتاب:
بررسي نظريههاي راسل در اين کتاب بيشتر متنمحور بوده است تا تفسيرمحور؛ يعني کانون بررسيهاي او در نوشتن اين کتاب آخرين تفسير فيلسوفان از نظرات راسل نبوده؛ بلکه مستقيما به نوشتههاي خود فيلسوف مراجعه کرده است.
اين کتاب پنج فصل دارد و نويسنده ابتدا گزارشي کوتاه از رويدادهاي زندگي راسل و تحولات فکري و فلسفياش در حوزهٔ معرفتشناسي ميدهد و بعد از آن به سراغ تعريف معرفت، شک و ناباوري ميرود و در انتها نظريههاي تسلسلگِرَوي معرفتي، مبناگِرَوي معرفتي و بافتگِرَوي معرفتي را بررسي ميکند.
کتاب راسل و مسئله معرفت
نوشتهٔ مرتضي قرايي گرکاني
برگرفته از اينستاگرام hermesbooks