«پیرهن گم کردهام»، مجموعه غزلی به سبک هندی و بیدلانه
خبرگزاري کتاب ايران/شاعر پاکستاني متخلص به احمد شهريار، مجموعه غزل «پيرهن گم کردهام» را با رويکرد غزلهايي به سبک هندي منتشر کرده است.
مجموعه غزل «پيرهن گم کردهام» سيداحمد حسيني متخلص به احمد شهريار از سوي موسسه فرهنگي- هنري شهرستان ادب در 154 صفحه منتشر شده است.
احمد شهريار درباره مضمون شعرهاي کتاب خود به ايبنا گفت: اين کتاب مجموعهاي از اشعار کلاسيک است و شعر کلاسيک نيز با رويکرد غزلهاي سبک هندي است که تفاوت آن با بقيه سبکهاي خراساني و عراقي يا سبک امروز اين است که بيت محور است. يعني يک غزل را که شما نگاه ميکنيد هر بيت آن داراي يک مضمون خاص است و اگر آن غزل پنج بيت دارد هر بيت آن معني و مفهوم مختلفي دارد.
او ادامه داد: اين کتاب هر غزلش يک موضوع دارد و با اينکه يک غزل فضاي خاص خودش را دارد، مثلا ممکن است اجتماعي باشد يا يک غزل عاشقانه باشد ولي بيت به بيت، مضامين آن فرق کند.
وي تصريح کرد: قبل از اينکه وارد عرصه شعر فارسي شوم، به زبان اردو شعر ميگفتم و از نوجواني شروع به شعر گفتن کردم و در منطقه خودمان به عنوان کوچکترين شاعر منطقه، معروف بودم. در آنجا کتابي درباره تاريخ بلوچستان موجود است که در آن کتاب نيز، از من به عنوان کم سنترين شاعر بلوچستان ياد شده است.
او درباره اينکه چه شد که به شعر فارسي روي آورد بيان کرد: در خانه فرهنگ ايران درس ميخواندم و بعد از اينکه گلستان سعدي را خواندم، کم کم شروع کردم به شعر گفتن به زبان فارسي و بعد از خواندن حافظ و سعدي به سراغ بيدل دهلوي رفتم و بعد از آشنا شدن با فضاي شعر بيدل شروع کردم به شعر بيدلانه و به سبک هندي گفتن و تقريبا اکثر غزلهايي که در اين کتاب آمده به سبک هندي و بيدل است.
سيداحمد حسيني درباره مخاطبان اين کتاب بيان کرد: اين کتاب در تاريخ 22 بهمن 1399 از سوي انتشارات فرهنگي- هنري ادب منتشر شد که يکي از انتشارت خيلي معتبر در زمينه شعر و کتاب است و مخاطبان اين کتاب افرادي هستند که يا با شعر کلاسيک انس دارند و يا خودشان شاعر شعر کلاسيک هستند و تعدادشان نسبت به بقيه قالبها مثل شعر نيمايي و سپيد زياد است. زيرا يک تاريخ هزار ساله پشت شعر کلاسيک است. بنابراين مخاطبان اين کتاب هم کساني هستند که به شعر شاعراني چون حافظ و سعدي و مولانا و به قالب شعري غزل علاقه دارند.
او درباره اين کتاب اظهار کرد: اشعاري که در اين کتاب آمده سبک خاصي دارد که ما به آن سبک هندي ميگوييم که به آن سبک اصفهاني هم ميگويند. البته سبکهاي ديگري هم در لابه لاي کتاب آمده است و من کتاب را به دو قسمت با عنوانهاي «ديروز» و «امروز» تقسيم کردم. در بخش «ديروز» شعرهايي وجود دارد که قبلا گفتهام و همه به سبک هندي است. در بخش «امروز» شعرهايي وجود دارد که اخيرا گفتهام و رويکردم را در اين شعرها عوض کردهام و بعضي قسمتهاي آن با اينکه سبک شعرها هندي است ولي تلطيف شده و مثل غزل هاي قديميتر خيلي ثقيل و غليظ نيست.