
3+6 نکته برای کتاب خوان شدن و کتاب خوان ماندن

خراسان/ با توجه به برخي نکات ميتوانيد عادت مفيد کتاب خواني را آرام آرام در خود ايجاد کنيد. البته که در اين مسير ممکن است با موانعي هم روبه رو شويد. پيشنهادهاي ما در بخش دوم اين مطلب ميتواند به شما کمک کند تا راحتتر از پس اين موانع بر بياييد.
براي کتاب خوان شدن از کجا شروع کنيم؟
کتاب را وارد زندگي روزمره کنيد
سراغ پادکستهايي که درباره کتاب صحبت ميکنند، برويد و صفحاتي را که در شبکههاي اجتماعي درباره کتابها به شکلي جذاب مطلب مينويسند ،دنبال کنيد. يادتان باشد هر چه موضوع کتاب در قالبهاي مختلف در زندگي شما وارد شود، احتمال اين که سراغ خواندن آن برويد، بيشتر خواهد بود.
براي کتاب خواني زمان مشخص کنيد
ساعتي از روز را به کتاب خواندن اختصاص دهيد و طي آن از اينترنت و تلويزيون فاصله بگيريد. حتي اگر تمام مدت آن زمان را صرف کتاب نميکنيد اما سراغ گوشي يا تلويزيون نرويد.
از کتابهاي کمحجم و جذاب شروع کنيد
اگر عادت به کتاب خواني نداريد، در ابتداي مسير سراغ کتابهايي برويد که از جذابيت آن ها شنيدهايد و در عين حال خيلي حجيم نيستند. بعد از جا افتادن عادت کتاب خواني مطمئن باشيد با لذت بيشتري سراغ کتابهايي که وجه مفيد بودن شان بر جذابيتشان غلبه دارد، خواهيد رفت.
کتاب را دم دست خودتان بگذاريد
هرچه کتاب در دسترستر باشد، احتمال مطالعه آن بيشتر است. به صورت کلي يادتان باشد اگر کتاب را جايي بگذاريد که با دراز کردن دست، بتوانيد آن را برداريد، احتمال خوانده شدن کتاب چند برابر ميشود.
ارتباط خود را با کتابتان عميق کنيد
مدادي دم دست بگذاريد و زير جملاتي راکه به نظرتان جالب است خط بکشيد. جملاتي را که به نظرتان خارج از متن کتاب، ارزش فکر دوباره دارند در دفتري يادداشت کنيد. از هر کتابي که ميخوانيد يا از هر فصل آن به قدر يک پاراگراف خلاصهاي بنويسيد.
فهرستي از کتابهايي را که ميخواهيد بخوانيد، تهيه کنيد
تشکيل فهرست ميتواند به شما انگيزه دهد تا منظمتر کتاب بخوانيد. البته حواستان باشد اگر اين فهرست بيش از حد بلند باشد، ميتواند در شما ترس از نرسيدن به هدف ايجاد کند. قرار دادن 3 تا 5 عنوان در اين فهرست، کافي است.
نرگس عزيزي | کارشناس ارشد مشاوره