
نقد بیبیسی فارسی در یک کتاب

تسنيم/ کتاب «جنگ ذهنيتها براي تغيير عينيتها» نوشته مازيار ناظمي، مجري، نويسنده و سردبير به نقد راديو و تلويزيون BBCفارسي ميپردازد.
اين کتاب که برنده عنوان برتر در جشنواره جهاني راديو شده است، براي علاقهمندان به مباحث علوم ارتباطات، رسانه و حتي ارتباطات سياسي ميتواند مناسب باشد.
«جنگ ذهنيتها براي تغيير عينيتها» که در دو بخش کلي به رشته تحرير درآمده است، در ابتدا به فلسفه تأسيس راديو گفتوگو و برنامه گفتوگوي روز پرداخته و سپس ديدگاهها، نقد و بررسي راديو و تلويزيون BBCفارسي با حضور تحليلگران برجسته آورده شده است.
در اين اثر نظرها و ديدگاههاي افرادي چون حسامالدين آشنا، ماشاءالله شمسالواعظين، عنايت فاني _سردبير ارشد BBCفارسي_ ، يونس شکرخواه و مجيد تفرشي آورده شده است.
بهزعم نويسنده مباحثي که در فضاي حرفهاي و استثنايي راديو گفتوگو در فاصله سالهاي 1385 تا 1388 تهيه و پخش شدند، نشان از توانايي بالاي رسانه ملي، در کنار تحمل و سعهصدر بيشتر براي انعکاس نظرها و صداهاي مختلف جامعه ايران، داشتند.
اين اثر در شش فصل با عناوين: راديو گفتوگو و جامعه چندصدايي ايران، فلسفه تأسيس راديو گفتوگو و برنامه گفتوگو روز، بيبيسي فارسي و ايران، مجيد تفرشي تاريخنگار و تحليلگر مطالعات ايران و بريتانيا، نقد و بررسي راديو بيبيسي فارسي، نقد و راهاندازي تلويزيون فارسي بيبيسي، در 80 صفحه به نقد و بررسي راديو و تلويزيون BBCفارسي پرداخته است.
در بخشي از مقدمه کتاب آمده است: تکليف ما با بيبيسي فارسي چيست؟ در آينده ايران و تحولات آن، اين رسانه تا چه اندازه ميتواند حضور پنهان و پيداي خود را حفظ کند؟ براي حفظ منافع و امنيت ملي ايران و مخاطبان ايراني در مقابل آرايش مفصل و گستردۀ رسانههاي فارسي زبان، از جمله بيبيسي فارسي، چه برنامهاي داريم و رويکرد تصميمگيران و دستاندرکاران حوزۀ رسانهاي ما، به خصوص در صداوسيما بهعنوان حنجره ملي، چيست؟
اين کتاب در 80 صفحه و در قطع رقعي به قيمت 50 هزار تومان در اختيار مخاطبان قرار گرفته است.