نماد آخرین خبر

تازه های نشر/ کتاب گفت‌وگو با سران طالبان منتشر شد

منبع
تسنيم
بروزرسانی
تازه های نشر/ کتاب گفت‌وگو با سران طالبان منتشر شد

تسنيم/ کتاب «طالبان؛ خاطراتي از سفر به افغانستان» در زمان طالبان و گفت‌و‌گو با سران حکومت، اثر جديد وحيد خضاب مترجم کتاب‌هاي پرفروش از «افغانستان تا لندنستان» و «تو زودتر بکش» توسط انتشارات شهيدکاظمي منتشر شد.

تا پيش از ظهور وحوش القاعده و داعش، معمولاً هر وقت سخن از  تحجر و بي‌خردي و وحشي‌گري به اسم دين به ميان مي‌آمد ذهن مخاطب متوجه جريان طالبان مي‌شد؛ حتي در ادبيات عامه به برخي رفتارهاي خشن و متحجرانه ظاهراً ديني، «رفتارهاي طالباني» گفته مي‌شد.

البته در ايجاد چنين تصويري از طالبان عوامل متعددي نقش داشتند که مهم‌ترين بخش آن را اقيانوس شايعاتي که رسانه‌هاي ضدديني غربي منتشر مي‌کردند، تشکيل مي‌داد. اما «همه» آنچه درباره طالبان گفته مي‌شد صحيح نبود، نه اينکه «همه» آنچه گفته مي‌شد غلط بود.

با توجه به همين نکات و لزوم تصحيح تصور تاريخي مخاطبان، و همچنين با توجه به نقش‌آفريني هرچه بيشتر طالبان در کشور برادر و همسايه ما (افغانستان عزيز) در برهه اخير، ضرورت بازخواني تجربه طالبان خودنمايي مي‌کند. کتاب حاضر، گامي است در همين مسير.

فهمي هويدي، نويسنده و روشنفکر اسلام‌گراي مصري جريان دو سفر خود به افغانستان در دوران حکمراني طالبان و تحليل‌هايش از اوضاع و احوال اين کشور در آن زمان را به قلم آورده است.

در برشي از کتاب او مي‌خوانيم:

انسان در وهله اول حيرت زده مي‌شود وقتي مي‌بيند جنبش طالبان تصوير و موسيقي را با اين عنوان که از منکرات تحريم شده شرع هستند، ممنوع اعلام کرده، ولي مواد مخدر را جايز دانسته و وجهي براي حرام شمردن آن نيافته است! اين معماي حيرت انگيز به قدري ذهنم را مشغول کرده بود که هر فرصتي براي پرسش درباره تفاوت اين دو موضوع يافتم، با همه وجود از آن استفاده کردم. همين پرسش‌هاي متعدد، باعث شد يک سري پاسخ به دست بياورم که فکر مي‌کنم شايان اهتمام و بررسي دقيق محسوب مي‌شود.

طبيعتاً براي مسلمانان خيلي خرسندکننده نيست که تنها امارات اسلامي در زمان ما، بزرگ‌ترين توليدکننده مواد مخدر و صادرکننده اول آن در سراسر جهان باشد. اين‌طور "اول بودن" خيلي فرقي با حالت رهبر فلان گروه مافيايي ندارد که روزنامه‌ها اخبارش را در صفحه اول منتشر مي‌کنند، نه به دليل مهم بودنش بلکه به اين دليلي که بسيار خطرناک و شديداً تحت تعقيب است. مي‌شود گفت: افغانستان اسلامي، اين صدرنشيني را به غلط به دست آورده و شايستگي صدرنشيني‌هاي ديگري را دارد و طبعاً با آن صدرنشيني‌ها محترم‌تر خواهد بود...

کتاب طالبان؛ خاطراتي از سفر به افغانستان در زمان طالبان و گفت‌و‌گو با سران حکومت آن، اثر جديد مترجم و پژوهشگر جريان‌هاي تکفيري و مقاومت «وحيد خضاب»  در قطع رقعي و 236 صفحه  توسط انتشارات شهيدکاظمي منتشر شد. 

 

طالبان , کتاب , کشور افغانستان ,

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره