استالین جوان؛ شاعر احساساتی

آخرين خبر/ استالين جوان، شاعر احساساتي، در حال بدل شدن به «افراطيگرايي دو آتشه»، با «ايماني شبهعرفاني» شده بود که تمام عمرش را وقف آن کرد و در مورد آن هرگز ترديدي به دل راه نداد. اما او واقعاً به چه چيزي اعتقاد داشت؟
بگذاريد از زبان خودش شرح دهيم: بهنظر استالين مارکسيسم بهمعناي آن بود که «بنابر جبر تاريخ تنها پرولتارياي انقلابي بشريت را آزاد خواهند کرد و سعادت را در جهان برقرار خواهند ساخت»، اما بشريت قبل از آنکه «به سوسياليسم اثباتشدهي علمي» دست يابد، بايد دشواريها، مشقات و تغييرات عظيمي را پشت سر بگذارد. قلب اين پيشرفت محتوم «مبارزهي طبقاتي» بود: مارکسيسم عبارت است از تودههايي که آزادي آنها آزادي افراد را مقدور ميسازد.»
استالين ميگويد اين اعتقاد «تنها يک نظريهي سوسياليستي نيست، بلکه جهانبينياي کامل و نظامي فلسفي است» ــ مانند مذهبي که از لحاظ علمي به اثبات رسيده باشد.
از کتاب «استالين جوان»
سايمون سيبيگ مانتيفيوري
ترجمهي مرتضي ميرمطهري
برگرفته از اينستاگرام nashreney