ناداستانهای جذاب برای خواندن با آرش صادق بیگی
ديجي کالا/به تازگي گونهاي از قالبهاي ادبي در ميان ناشران و مخاطبان رواج پيدا کرده به نام ناداستان. ناداستان به نوشتههايي گفته ميشود که خيال در آنها نقش ندارد و زاويه ديد نويسنده را مستقيم به مخاطب منتقل ميکند. جستارها، زندگينامهها، نامهها، خاطرات و… زيرمجموعههايي از ناداستانها هستند. ناداستانها در حقيقت نوعي مستندنگاري هستند.
ناداستانهاي و جستارها در سالهاي اخير طرفداران زيادي ميان کتابخوانها پيدا کردهاند در حدي که يک مجله هم به همين نام منتشر ميشود.
آرش صادقبيگي، مديرمسئول مجله ناداستان، ميهمان اين برنامه کتابهاوس هستند تا مخاطبان اين برنامه را با قالب ادبي ناداستان آشناتر کنند. آرش صادق بيگي در دانشگاه پتروشيمي ميخوانده اما علاقه به ادبيات باعث شده اين رشته را رها کند و زندگي خود را وقف ادبيات کند. او فعاليتهاي زيادي در حوزه ادبيات انجام داده، داستان و فيلمنامه نوشته و در نشريههاي ادبي هم فعاليت چشمگيري داشته است.
به گفتهي آرش صادقبيگي ناداستان چيزي است که دروغ و تخيل نويسنده در آن موجود نيست و يک قالب ادبي به شمار ميرود. متني که براساس تمام تکنيکهاي داستاننويسي مثل تعليق و ريتم و غيره نوشته ميشود ولي تخيل در آن وجود ندارد.
در اين قسمت سري هم به کتابهاي شاهرخ مسکوب زدهايم که جستارنويس درجه يکي بوده است و جستارهاي او را ميتوان در حيطهي ناداستان طبقهبندي کرد. نثر ساده و شيرين و پاکيزهي مسکوب براي آنهايي که ميخواهند شيريني زبان فارسي را درک کنند بهترين راهنماست.