نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
کتاب

نوشتن به یادگیری بهتر "زبان‌ها" کمک می‌کند

منبع
ايسنا
بروزرسانی
نوشتن به یادگیری بهتر "زبان‌ها" کمک می‌کند

ايسنا/به طور معمول در زندگي روزمره براي نوشتن به تايپ کردن رو مي‌آوريم اما آيا نوشتن روي کاغذ و به صورت دست‌نويس مي‌تواند فوايدي به همراه داشته باشد؟ پاسخ اين سوال "بله" است.

به نقل از ساينس‌آلرت، محققان ۴۲ فرد بزرگسال که در حال آموختن عربي بودند را مورد آزمايش قرار دادند. گروهي از آن‌ها الفبا را با نوشتن ياد گرفتند، گروهي الفبا را تايپ کردند و گروه ديگر با تماشا کردن فيلم به آموختن الفبا پراختند.

گروهي که الفبا را روي کاغذ نوشته بودند نه تنها اين حروف ناآشنا را سريع‌تر ياد گرفتند بلکه بهتر توانستند دانش جديد خود را در زمينه‌هاي ديگر به کار بگيرند. براي مثال آن‌ها توانستند با استفاده از اين حروف کلمات جديدي بسازند و کلماتي که پيش از آن نديده بودند را تشخيص دهند.

برندا راپ(Brenda Rapp)، دانشمند علوم شناختي از دانشگاه جان‌هاپکينز مي‌گويد: سوالي که براي والدين و مربيان پيش مي‌آيد اين است که چرا کودکان بايد زماني را صرف نوشتن کنند؟ بديهي است اين کار به آن‌ها کمک مي‌کند بهتر بنويسند اما از آنجا که اين روزها افراد کمتر روي کاغذ مي‌نويسند اهميت انجام اين کار چيست؟

سوال اصلي اين است که آيا نوشتن مزاياي ديگري نيز دارد که به خواندن و هجي کردن و درک مفاهيم کمک کند؟

پاسخ "بله" است.

اگرچه نوشتن، تايپ کردن و يادگيري تصويري در آموختن حروف عربي موثر بود اما دسته‌اي که حروف را از طريق نوشتن آموخته بودند به نسبت افراد ديگر به جلسات کمتري براي رسيدن به يک استاندارد مطلوب نياز داشتند.

محققان فراگيران را آزمايش کردند تا ببيند چگونه يادگيري در آن‌ها عموميت پيدا مي‌کند.

در تمام آزمون‌هايي که در آن‌ها مهارت‌هايي که آموزش نديده بودند مورد استفاده قرار مي‌گرفت گروهي که از طريق نوشتار زبان را آموخته بودند عملکرد بهتري داشتند. آنها در نام بردن حروف، نوشتن حروف، هجي کردن کلمات و خواندن کلمات عملکرد بهتري نشان دادند.

اين تحقيقات نشان مي‌دهد که آموزش از طريق نوشتن مزايايي فراي تصور دارد و به نظر مي‌رسد دانش از طريق نوشتن بهتر تثبيت مي‌شود.

اگرچه ۴۲ نفر نمونه‌ي بزرگي براي انجام چنين آزمايشي نيستند با اين حال گزارش‌ها نشان مي‌دهد که نوشتن در يادگيري نقش مهمي ايفا مي‌کند.

اگرچه از بزرگسالان در اين آزمايش استفاده شده است اما محققان مي‌گويند که نتايج تحقيقات آن‌ها را مي‌توان به کودکان نيز تعميم داد.

امروزه دانش‌آموزان در مدارس زمان کمتري صرف نوشتن مي‌کنند اما براساس اين تحقيقات، حذف کردن نوشتار کار عاقلانه‌اي نيست.

اين تحقيقات در مجله‌ي "Psychological Science" به چاپ رسيده است.  

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره