نماد آخرین خبر

اشعار شهریار سرشار از احساس، عاطفه، معنویت و دیانت است

منبع
ايسنا
بروزرسانی
اشعار شهریار سرشار از احساس، عاطفه، معنویت و دیانت است

ايسنا/ رئيس فرهنگستان زبان و ادب فارسي با اشاره به اينکه اشعار شهريار سرشار از احساس، عاطفه، معنويت و ديانت است، متذکر شد: اشعار هيچ‌ شاعر معاصري مانند شهريار نتوانسته است در ميان مردم نفوذ کند و اکنون مردم در سراسر ايران شعرهاي او را در حافظه دارند.

غلامعلي حداد عادل جمعه شب در همايش ملي روز شعر و ادب فارسي و بزرگداشت استاد شهريار که در مقبره الشعراي تبريز برگزار شد، اظهار کرد: من سخنانم را با اين سه بيت مولانا آغاز مي‌کنم: « ساربانا بار بگشا زاشتران/ شهر تبريز است و کوي گلستان - فر فردوسيست اين پاليز را / شعشعهٔ عرشيست اين تبريز را- هر زماني نور روح‌انگيز جان / از فراز عرش بر تبريزيان» ؛ اگر بخواهيم درباره تبريز  سخن بگوييم بايد هفته‌ها و ماه‌ها از اين شهر بزرگ تاريخي ياد کنيم چرا که در هر برهه از تاريخ پر حادثه‌ي ايران، نام تبريز مي درخشد.

وي ادامه داد: از دوران صفويه، جنگ ايران و روس در دوره‌ي قاجار، دوران مشروطيت و همچنين در انقلاب اسلامي، ثقه الاسلام ها، ستارخان ها، باقرخان ها، امام جمعه هاي شهيد و سرداران بزرگ جنگ همچون ستاره‌ درخشيده اند. 

وي با بيان اينکه تبريز شهر علم، هنر، صنعت و تجارت بوده است، افزود: در طول تاريخ بزرگان زيادي از همه جاي ايران خود را به اين ديار رسانده اند و اين مقبره الشعرا گنجينه‌اي از بزرگان همه‌ي ايران زمين است که جاذبه تبريز آنها را به اينجا مي‌کشانده است.

حدادعادل در تشريح نام کساني که در مقبره‌الشعرا مدفون شده اند، گفت: اسدي طوسي، قطران تبريزي، مجيرالدين بيلقاني، خاقاني شرواني، ظهيرالدين فاريابي، ذوالفقار شرواني، همام تبريزي، مغربي تبريزي، ماني شيرازي، لساني شيرازي، شکيبي تبريزي، لساني شيرازي، شهريار و ... بزرگاني هستند که در اين محل دفن شده اند.

وي اضافه کرد: گمان نمي‌کنم در هيچ شهري مقبره الشعرايي به قدمت و غناي اين مکان وجود داشته باشد چرا که اين خاک گوهرهايي را در خود نهان کرده است ‌که سند اصالت و عظمت آذربايجان محسوب مي‌شود.

وي خاطرنشان کرد: در شهري به عظمت تبريز شاعري چون شهريار متولد مي‌شود که متعلق به ايران و افتخار آذربايجان و تبريز است.

رئيس فرهنگستان زبان و ادب فارسي تاکيد کرد: شهريار با شعر کهن انس داشت و بر تاريح ادب فارسي و شعر معاصر مسلط و آشنا بود  و نه تنها دل در گروي سعدي و حافظ داشت، بلکه با ملک الشعراي بهار و نيما نيز انس داشت.

وي ادامه داد: شهريار از حوادث مهم دوران خود غافل نبود و رد پاي همه حوادث در ديوان او ديده مي‌شود و شهريار هرگز از ملامت کنندگان خود نهراسيد و انقلاب اسلامي را براي خود يک بشارت مي‌دانست.

حدادعادل اضافه کرد: شهريار زماني شعر ترکي مي‌سرود که نوشتن شعر و چاپ کردن کتاب ترکي جرم محسوب مي‌شد اما او به وسيله‌ي شعر «حيدربابا» جان تازه اي به شعر ترکي داد و بخاطر اين دلايل، شوراي عالي انقلاب فرهنگي روز بزرگداشت شهريار را روز شعر و ادب فارسي ناميد و همه‌ي ما شهريار را نمونه‌ي کامل يک آذربايجاني و تبريزي تمام عيار و يک ايراني غيرتمند مي‌دانيم. 

وي يادآور شد: شهريار به همان اندازه که به زبان مادري علاقه داشت، دلبسته‌ي زبان فارسي نيز بود و اگر کسي بخواهد سياست ايران درباره زبان فارسي و ترکي را بداند، ما مي‌گوئيم شهريار الگوي ما است که به زبان فارسي و ترکي شعر گفته است و اصلا سياست نظام نيز همين است که زبان ترکي بعنوان زبان آذربايجان و زبان فارسي بعنوان زبان رسمي و ملي محترم شمرده شود و اصلا دوگانه‌اي بنام ترکي- فارسي نداريم چرا که زبان ترکي و ساير زبان‌هاي غير فارسي سرمايه‌هاي فرهنگي ايران هستند.

وي در پايان گفت: زبان فارسي در طول تاريخ پيوند همه‌ي ايرانيان و مايه افتخار همه‌ي ايرانيان در جهان است و ما خوشحال هستيم که نام شهريار را بعنوان يک تبريزي بزرگ و ايراني عزيز گرامي مي‌داريم.

 در اين مراسم تني چند از شعراي تبريزي اشعاري را سرودند و همچنين به تعدادي از هنرمندان تبريزي درجات ۱ و ۲ هنري اعطا شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar