نماد آخرین خبر

نسخه دانشگاه کمبریج برای حفظ نسخ خطی

منبع
ايبنا
بروزرسانی
نسخه دانشگاه کمبریج برای حفظ نسخ خطی

ایبنا/ به نقل از گاردین، هزاران دستور پزشکی ویرایش‌نشده- از درمان نقرس که شامل پر کردن یک توله سگ با حلزون و مریم گلی است تا درمان آب مروارید با کیسه صفرای خرگوش- قرار است از سوی کتابخانه دانشگاه کمبریج منتشر شود.
«درمان‌های عجیب» پروژه‌ای دو ساله برای دیجیتالی کردن، فهرست‌نویسی و نگهداری بیش از 180 نسخه خطی قرون وسطایی از کتابخانه دانشگاه کمبریج، موزه فیتزویلیام و کالج‌های کمبریج است.
قدمت این دست‌نوشته‌ها مربوط به قرون 14 و 15 میلادی است، البته قدیمی‌ترین آنها هزار سال قدمت دارد و بخش زیادی از آنها به زبان انگلیسی میانه نوشته شده‌اند. این نوشته‌ها شامل 8 هزار دستورالعمل برای درمان‌های پزشکی و نیز متون مختلف علمی، کیمیاگری، قانونی، ادبی، مذهبی و دینی هستند.
کتابخانه دانشگاه کمبریج اعلام کرده که «تعداد قابل توجهی» از این متون در قالب صحافی‌های چند صد ساله وجود دارد و برخی از این کتاب‌ها پیش از شروع فرآیند دیجیتالی کردن نیاز به «رسیدگی فوری» دارند.
بر اساس اعلام کتابخانه دانشگاه کمبریج، این دستورالعمل‌ها شامل برخی مواد اولیه معمولی یا گیاهی و نیز «اجزای تامل‌برانگیز و عجیب، مثل آنهایی که منشا حیوانی دارند» است. برخی از اجزای نسخه‌ها شامل مدفوع کبوتر، ریه روباه و روغن مارماهی است.

درمان نقرس با توله سگ شکم‌پر!
یکی از درمان‌های نقرس شامل پر کردن توله‌سگ با حلزون و مریم گلی، برشته کردن آن روی آتش و استفاده از چربی تولید شده برای تهیه مرهم است. یکی دیگر از درمان‌های نقرس تاکید می‌کند که به یک جغد، نمک بزنید و آن را بپزید تا به پودر تبدیل شود، سپس پودر را با روغن گراز مخلوط کنید تا مرهم درست شود. یکی از درمان‌های آب مروارید نیز به بیمار توصیه می‌کند که کیسه صفرای خرگوش را با مقداری عسل مخلوط کرده و به مدت سه شب روی چشم‌ها بمالد.
دکتر جیمز فریمن، سرپرست این پروژه گفت: «این درمان‌ها، یادآور درد و بی‌ثباتی زندگی‌های قرون وسطایی است، پیش از آنتی‌بیوتیک‌ها، پیش از ضدعفونی‌کننده‌ها و پیش از ضد دردهایی که امروز همه آنها را می‌شناسیم.»
این دست‌نوشته‌ها به بیماری‌ها و آسیب‌های وحشتناکی که مردم قرون وسطی با آنها درگیر بودند، اشاره می‌کند، به طور مثال نحوه تشخیص اینکه آیا جمجمه، پس از ضربه سلاح به سر، شکسته است یا خیر را شرح می‌دهد.
دکتر فریمن گفت: «پشت هر دستورالعمل، هرچند دور، داستانی انسانی نهفته است: تجربه بیماری و درد و البته میل به زندگی و سالم بودن.»
یک متخصص نسخ خطی معتقد است که برخی از تکان‌دهنده‌ترین این دستورات پزشکی «آنهایی هستند که از امیدها یا ناامیدی‌های غم‌انگیز مردم قرون وسطی سخن می‌گویند: دستورالعملی برای اینکه یک زن و مرد، بچه‌دار شوند یا دستوری برای دانستن اینکه جنین زن باردار، دختر است یا پسر و یا دستورالعملی برای به دنیا آوردن یک فرزند مرده.»

پروژه «درمان‌های عجیب» با کمک بودجه 500 هزار پوندی بنیاد «ولکام ‌تراست» اجرایی شده است. در این پروژه، تصاویر دیجیتالی با وضوح بالا، توضیحات دقیق و متن کامل، به طور رایگان در کتابخانه دیجیتال کمبریج در دسترس محققان قرار خواهد گرفت.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره