نماد آخرین خبر

«شکست» و «آزادی» در بازار کتاب

منبع
ايسنا
بروزرسانی
«شکست» و  «آزادی» در بازار کتاب

ایسنا/ ترجمه کتاب‌های «شکست: تحصیل‌کردگان غرب چگونه انقلابی شدند؟» نوشته متیو. شانن و «آزادی» نوشته لیا اوپی منتشر شده‌ است.

  کتاب «شکست: تحصیل‌کردگان غرب چگونه انقلابی شدند؟» نوشته متیو کی. شانن با ترجمه سوگند رجبی‌نسب در ۲۶۲ صفحه با شمارگان ۳۵۰ نسخه و قیمت ۱۸۵ هزار تومان در بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه عرضه شده است.

در نوشته پشت جلد کتاب می‌خوانیم: روابط پرفراز و نشیب ایران و آمریکا در طول سال‌ها همواره دستخوش حوادث گوناگونی بوده که موضع و نگاه دو کشور را نسبت به هم تعریف کرده است. این رابطه با حضور مبلغان مذهبی آمریکایی در ایران آغاز شد و - تا امروز با بحران گروگانگیری پایان یافت. در این میان رویکرد دانشجویان ایرانی مقیم آمریکا که از روابط و جایگاه دانشجویی خود برای اعتراض نسبت به حکومت پهلوی استفاده می‌کردند تا نظر جامعه جهانی را نسبت به شاه تغییر دهند، بسیار جالب توجه است. آن همه دانشجوی ایرانی در آمریکا چه می‌کردند و چگونه قدم در آن کشور گذاشته بودند؟ روابط آموزشی دو کشور چگونه و از چه زمانی شکل گرفت و چه نتایجی در بر داشت؟ کتابی که در دست دارید یکی از اولین تحقیقات انجام شده در این حوزه است که به روابط «آموزشی» بین ایران و آمریکا و نحوه شکل‌گیری آن می‌پردازد. این کتاب همچنین تأثیر آن دانشجویان را در فرآیند انقلاب به دقت مورد بررسی قرار می‌دهد. کتاب «شکست»، تاریخ انقلاب ایران از نگاهی دیگر است.

«شانن [در این کتاب] به خاطر تحقیقات آرشیوی چشمگیر و وسیع و تمرکز بر دانشجویان به عنوان بازیگران فراملی، شایسته ستایش است... کتاب «شکست» ضمیمه‌ای مهم به ادبیات روابط ایالات متحد و ایران است.»    مجله تاریخ آمریکا

«این یکی از بهترین پژوهش‌های موجود در مورد دانشجویان به عنوان بازیگران فراملی است. خواندن این کتاب برای کسانی که مایل به درک کامل داستان روابط ایالات متحد با ایران پهلوی هستند، ضروری است.»  تاریخ دیپلماتیک

 همچنین کتاب «آزادی» (یک کودک و یک کشور در پایان تاریخ) نوشته لیا اوپی با ترجمه امیر میرحاج در ۳۴۴ صفحه با تیراژ ۵۰۰ نسخه و بهای ۱۸۵ هزار تومان در نشر یادشده راهی بازار کتاب شده است.

 در پشت جلد کتاب نوشته شده است: لیا اوپی یازده ساله و نابالغ، به عنوان پیشگامی جوان، به حرکت جمهوری سوسیالیستی خلق آلبانی به سوی آزادی‌ای که رهبران کشور وعده‌اش را داده‌اند، کمک می‌کند. سپس، به ناگاه دیوار برلین و ستون‌های ایدئولوژیک جامعه فرو می‌ریزند و مجسمه استالین - که او را رهبری مهربان و دوستدار کودکان می‌دانست - به زیر کشیده می‌شود.

آلبانی به همراه دیگر کشورهای پساکمونیستی، انتقالی آشفته را برای پیوستن به دنیای «بازار آزاد» آغاز کرد؛ ملغمه‌ای از فساد اقتصادی و جنایات سازمان‌یافته. پدرش با وجود داشتن اعتقادات چپ رادیکال، مجبور شد کارگران کارخانه را اخراج کند. مادرش با الگو قرار دادن مارگارت تاچر، سیاستمداری ‌محافظه‌کار شد، و نگرانی‌های نوجوانانه لیا اوپی درباره زندگی آینده، به صخره سخت واقعیت برخورد کرد.

نویسنده توصیف دوران بلوغ خود را که همزمان با گذار کشور از تحولات سیاسی است، با پرسش‌هایی در مورد رابطه بین امر شخصی و امر سیاسی و نگاه به موضوع آزادی پیوند می‌دهد؛ اینکه آزادی چیست و برای چه کسانی است؟ و چه کسی واقعاً آزاد است؟

کتاب «آزادی» از برگزیدگان کتاب سال نیویورکر، واشینگتن پست، فایننشال تایمز، گاردین، فارن افرز و چند نشریه دیگر بوده است.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar