داستان اساطیری پیدایش نوروز
بهار نیوز/ عید نوروز یکی از باستانیترین اعیاد در جهان و علی الخصوص ایران است. هرساله از اواخر اسفند تا اوایل فروردین مردم در تکاپوی برگزاری این کهن آیین ایرانی میافتند. در این مقاله پلازا با بررسی تاریخچه عید نوروز با ما همراه باشید.نوروز آغاز سال نو و نخستین روز سال خورشیدی و برابر با یکم ماه فروردین است. عید نوروز در واقع جشن سال نوی ایرانی و یکی از کهنترین و اصیلترین فرهنگهای به جا مانده از ایران باستان است. همچنین مردم مناطق مختلف فلات ایران به خصوص کشور افغانستان این عید باستانی را جشن میگیرند. این جشن میراث نیاکان برای ما است. عید نوروز باستانی و زیبا، نماد پیوند اقوام مختلف ایران است؛ روزی که هیچکس در مبارک بودن آن اختلاف نظری ندارد. قدمت عید نوروز در ایران هزاران سال است.
داستان اساطیری پیدایش نوروز
منشا پیدایش نوروز به انسانهای بینالنهرینی یا همان نیاکان ایرانیان برمیگردد. تاریخچه عید نوروز از داستانی اساطیری شروع شده است.
داستان الهه اینانا
در فلسفه عید نوروز ، داستانی اساطیری از الهه اینانا برای شما تعریف میکنیم. روزی الهه باروی اینانا (همان انین یا ایشتار) هوس تصرف دنیای جهان زیرین را کرد. او به قلمرو ارشکیگال خواهرش که فرمانروای دنیای زیرین بود دست درازی کرد و این امر باعث خشم ارشکیگال شد و اینانا را زندانی کرد. از آنجا که اینانا الهه باروری بود عدم حضورش در زمین مساوی مرگ کل افراد میشد.
فداکاری تموزی و فلسفه عید نوروز
تموزی (دموزی) همسر اینانا بود. او تصمیم گرفت برای نجات انسانها فداکاری کند. تموزی خود را به جای گروگان به ارشکیگال تسلیم کرد. از آنجایی که تموزی ایزد نباتات بود. عدم حضور او هم مساوی با مرگ زمین میشد پس ارشکیگال کمی دلرحمی به خرج میدهد و دموزی را فقط شش ماه در سال در جهان زیرین حبس میکند.
فلسفه عید نوروز بر اساس داستان اینانا
حال که تموزی فقط شش ماه در سال روی زمین حضور دارد. پس میتوانیم حدس بزنیم قدمت عید نوروز در ایران به این داستان برمیگردد. تموزی شش ماه اول سال بر روی زمین است پس گیاهان میروید و سرسبزی همه جا را فرا میگیرد. در شش ماه بعدی با مرگ تدریجی زمین روبرو هستیم. رویشی نمیبینیم، برگ درختان میریزد و گیاهان به خواب زمستانه فرو میروند. اینها از نشانههای نبود تموزی روی زمین است