نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
کتاب

معرفی بهترین رمان های ژانر علمی-تخیلی و ماجراجویی

منبع
آخرين خبر
بروزرسانی
معرفی بهترین رمان های ژانر علمی-تخیلی و ماجراجویی

آخرین خبر/ سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ از ساعت ۱۰ تا ۲۰ در مصلی تهران و همزمان به‌صورت مجازی در ketab.ir برگزار می‌شود. 
این نمایشگاه بهترین فرصت برای خرید کتاب های مورد علاقه شما در ژانر کتاب های فانتزی است. اگر از علاقه مندان این سبک کتاب ها هستید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا با بهترین و پرفروش ترین کتاب‌های این ژانر آشنا شوید و این کتاب‌ها را تهیه کنید.

برای این‌که دست‌کم اندکی دقیق‌تر سراغ این ژانر برویم به یک تعریف کلی از ژانر علمی-تخیلی بسنده می‌کنیم و آن این‌که داستان علمی-تخیلی بیان تخیل نویسنده است به‌گونه‌ای که با توجیه علمی (یا حتی برمبنای شبه‌علم) منطقی و واقعی به نظر برسد. طرفه آن‌که تعداد زیادی از نویسندگان صاحب‌نام این ژانر بیش از آن که نویسنده باشند، دانشمندند!

دانشنامه آکسفورد در تعریف داستان در ژانر علمی-تخیلی می‌نویسد:
«داستانی خیالی بر منبای اکتشافات علمی مسلم فرض شده یا تغییرات محیطی که به ویژه اغلب در آینده یا سیارات دیگر می‌گذرد و سفر در فضا یا زمان را در بر دارد.»

ماشین زمان

سفر در زمان برای شما هم جذاب است؟ اگر جوابتان بله باشد، خواندن کتاب ماشین زمان اثر اچ.جی.ولز برای شما جالب و هیجان انگیز خواهد بود.

ماشین زمان از رمان های تخیلی معروف و کلاسیک است. کتاب داستان دانشمندی را نقل می‌کند که با اختراع یک ماشین مکانیکی به آینده‌ای نامعلوم سفر می‌کند. او در این سفر متوجه می‌شود که انسان‌ها به دو دسته تقسیم شده‌اند.
دسته اول الوئی‌ها و دسته دوم مورلاک‌ها هستند. الوئی‌ها در باغ‌ها زندگی می‌کنند و اشرافی ترسو و پست هستند. اما مورلاک‌ها کارگرانی زحمت‌کش اند که زیر زمین زندگی می‌کنند. این دو دنیا از طریق پلکانی مارپیچ به هم متصل می‌شوند. این کتاب، منبع الهام چندین فیلم و سریال نیز بوده‌است.
سایر کتاب‌های علمی تخیلی اچ.جی.ولز:
جنگ دنیاها
مرد نامرئی
جزیره دکتر مورو
نخستین انسان بر ماه

 سفر به مرکز زمین (سفر به اعماق زمین)

این کتاب، اثر ژول ورن و از بهترین کتاب های علمی تخیلی جهان به‌شمار می‌رود. ژول ورن یکی از اولین نویسندگانی بود که سبک علمی تخیلی را گسترش داد و چندین اثر کلاسیک نوشت.
کتاب‌های ژول ورن، داستان‌های ماجراجویانه‌ای هستند که بیشتر برای نوجوانان جذاب هستند. اما مطالعه آن‌ها برای بزرگسالان علاقه‌مند به ژانر علمی تخیلی هم خالی از لطف نیست.
برخی از دیگر کتاب‌های علمی تخیلی ژول ورن:
دور دنیا در هشتاد در روز
۲۰ هزار فرسنگ زیر دریا

مجموعه اودیسه فضایی

کتاب‌های آرتور سی.کلارک از جمله مجموعه اودیسه فضایی، خوراک شماست.
کتاب‌های مجموعه اودیسه فضایی:
۲۰۰۱: اودیسه فضایی
۲۰۱۰: اودیسه دو، ۲۰۶۱: ادیسه سه 
۳۰۰۱: اودیسه نهایی 
۲۰۰۱: اودیسه فضایی درباره یک نژاد بیگانه نادر است که با استفاده از یک تکه سنگ کریستالی بزرگ، جهان‌های موجود در کهکشان را بررسی می‌کنند. از روی این کتاب، فیلمی موفق به کارگردانی استنلی کوبریک هم ساخته شده است.
کلارک نویسنده و مخترعی بریتانیایی بود. او یکی از اعضای گروهی بود که «بزرگان سه‌گانه علمی-تخیلی» نام گرفته‌است. دو عضو دیگر این گروه، رابرت هاینلاین و آیزاک آسیموف بودند.
او در داستان‌های خود، به‌خصوص اودیسه‌ها، از قالبی اساطیری و نمادین استفاده کرده‌است. کلارک گفته‌است که با داستان‌هایش قصد دارد، ذهن انسان‌ها را برای آینده و اتفاقاتی که ممکن است رخ دهد، آماده کند.
برخی دیگر از کتاب‌های علمی تخیلی آرتور سی.کلارک:
شهر و ستارگان
میعاد با راما
چشمه‌های بهشت
شن‌های مریخ

کتاب آخرین انسان اثر مارگارت اتوود
چاپ اول این کتاب با عنوان اوریکس و کریک در سال ۱۳۸۳ منتشر شده بود. نام آخرین انسان از عنوان ترجمه فرانسه گرفته شده است. اوریکس و کریک لقب دو نفر از شخصیت‌های اصلی کتاب است. این رمان در زمانی آغاز می‌شود که نسل انسان بر اثر فاجعه جهانی زیست‌شناسی از بین رفته است و تنها یک نفر باقی مانده است. او تنها بازمانده این فاجعه جهانی است، این داستان در گذشته اتفاق افتاده و در آینده روایت می‌شود. مارگارت اتوود می‌گوید: “هنگامی‌که‌ حوادث‌ اولیه‌ داستان‌ در ذهنم‌ شکل‌ گرفت‌ و مشغول‌ نگارش‌ اوریکس‌ و کریک‌ بودم‌، در واقعیت‌ این‌ حوادث‌ داشت‌ به‌ وقوع‌ می‌پیوست‌، حادثه‌ یازدهم‌ سپتامبر و پس‌ از آن‌ انتشار میکروب‌ سیاه‌زخم.” تمامی‌ اتفاقات‌ این‌ رمان‌ خواندنی‌ در سال‌های‌ پایانی‌ قرن‌ ۲۱ رخ‌ می‌دهد. اتوود با دقتی‌ مثال‌زدنی‌ گزارشی‌ از جهانی‌ می‌دهد که‌ ما در آن‌ زندگی‌ می‌کنیم‌. او آن‌قدر خواندنی و پرکشش این گذشته در آینده را روایت کرده که خواننده را کاملاً درگیر می‌کند تا کتابی با این حجم را یک‌نفس بخواند. بی‌جهت نیست که نام این اثر در فهرست نهایی جوایز متعددی در سال ۲۰۰۳ جای داده شده است.

کتاب ۱۹۸۴ اثر جورج اورول
کتاب ۱۹۸۴ نوشته‌ی جورج اورول جزو یکی از مشهور‌ترین داستان‌های سیاسی در دنیا است. این کتاب که در سال ۱۹۴۹ نوشته شده است، در ژانر علمی‌ـتخیلی دسته‌بندی می‌شود اما در تلاش است در قالب یک داستان، نظام‌های کمونیستی و تمامیت‌خواه را به تصویر بکشد.
۱۹۸۴ تاکنون به بیش از ۶۵ زبان مختلف ترجمه شده و میلیون‌ها نسخه از آن به فروش رسیده است.

سایر کتاب های مهم این سبک:

کتاب علمی تخیلی فرانکشتاین اثر مری شلی (۱۸۱۸)
کتاب علمی تخیلی تلماسه اثر فرانک هربرت (۱۹۶۵)
پارک ژوراسیک و خط زمان، نوشته‌ی مایکل کرایتون و...

ژانر ماجراجویی (Adventure)
داستان ماجرایی، یکی از انواع داستان های واقع گرا است که به دلیل تحرک و ماجراپردازی با روحیه ی ماجراجویی نوجوانان بسیار همخوانی دارد. با وجود این که معمولا داستان های واقع گرا به رویدادهای عادی زندگی می پردازند، ولی در نوع ماجرایی این داستان ها، با اتفاقاتی روبه رو هستیم که علیرغم امکان به وقوع پیوستن آن ها، جزء ماجراهای روزمره به حساب نمی آیند. این داستان ها معمولا حول محور اتفاقات می چرخند و نه شخصیت ها؛ گرچه شخصیت ها نیز محور ماجرا پردازی واقع می شوند. ماجراها گاه پلیسی هستند، گاه مرموز، و زمانی هم جنگی و مربوط به وقایع غیر مترقبه. آوای وحش، نوشته‌ی جک لندن یکی از معروف‌ترین آثار در این ژانر است.

برخی از مهمترین آثار ژانر ماجراجویی:

آوای وحش، نوشته‌ی جک لندن

کتاب آوای وحش را به جرأت می‌توان معروف‌ترین و پرمخاطب‌ترین اثر جک لندن دانست؛ کتابی که در سال 1903 منتشر گشت و بعد از برگردان به بیش از 70 زبان دنیا و فروش میلیون‌ها نسخه از آن، هنوز به‌ عنوان اثری پرفروش در سراسر دنیا در حال چاپ است.
رمان آوای وحش (The Call Of The Wild) که از تأثیرگذارترین کتاب‌های «لندن» محسوب می‌شود داستان سگ خانگی را حکایت می‌کند که دست روزگار باعث می‌شود سر از محیط خشن و بی‌رحم کلوندایک در روزگار هجوم جویندگان طلا به ایالت یوکان در بیاورد. فضاسازی‌های زیبایی که از قدرت تخیل بالای نویسنده بر آمده و داستان‌هایی ماجراجویانه که به صورت غیرمستقیم منتقد نظام سرمایه‌داری حاکم بر آمریکاست و نظم سرمایه‌داری را مشمول قانون گرگ‌ها می‌داند، زیبایی این داستان را دو چندان کرده و هر فرد رمان‌خوانی را مجذوب خود می‌نماید.

ماجراهای هاکلبری فین، نوشته‌ی مارک تواین

سرگذشت هکلبری فین را شاهکار مارک توین نامیده‌اند. کتابی که نویسنده نوشتن آن را در سال ۱۸۷۶ آغاز و نهایتاً در سال ۱۸۸۳ به پایان رساند. این رمان نیز مانند کتاب ماجراهای تام سایر برای رده سنی کودکان و نوجوانان نوشته شده است اما بدون تردید هرکسی آن را بخواند پشیمان نخواهد شد.

سفرهای گالیور

کتاب «سفرهای گالیور» شرح سفرها و ماجراجویی‌های لموئل گالیور، پزشک دریایی، است. او با کشتی به نقاط مختلف دنیا سفر می‌کند و دیده‌ها و تجربه‌هایش را شرح می‌دهد. نوعی مقایسه و نقد به فرهنگ‌ها و رسوم مختلف در روایت او وجود دارد که باعث شده است کتاب فقط داستانی سرگرم‌کننده نباشد، بلکه به فرهنگ و مسائل اجتماعی هم توجه کند. جذابیت کتاب برای بزرگ‌سالان و نوجوانان نشان از روایتی قوی و جذاب دارد.

 کنت مونت کریستو
ادموند دانتس دریانورد جوانی است که درست وقتی فکر می‌کند به وصال دختر محبوبش رسیده است، به اتهام جاسوسی به زندانی ترسناک و دور تبعید می‌شود. او که می‌داند بی‌گناه است، همه‌ فکرش فرار از زندان و پیداکردن کسی می‌شود که برای او پاپوش بافته است. فکر فرار از زندان و گرفتن انتقام ماجراهایی را برای او در پی دارند که این اثر را به یکی از بهترین رمان های ماجراجویی جهان تبدیل کرده‌اند. کتاب از لحاظ تاریخی به اواخر حکومت ناپلئون برمی‌گردد و با توجه به فضا و تأثیرات دوره تاریخی آن می‌توان گفت کتاب را به رمانی تاریخی و ماجراجویی تبدیل کرده است.

شما هم اگر کتابی در این ژانرها مطالعه کردید که برایتان جذاب بوده معرفی کنید.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خودرو» بپیوندید
instagram.com/akharinkhodro.ir

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره