نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
خودرو

مقایسه نیسان سیلفی و کیا K3 ؛ دو سدان جذاب تازه وارد

منبع
آخرین خودرو
بروزرسانی
مقایسه نیسان سیلفی و کیا K3 ؛ دو سدان جذاب تازه وارد

آخرین خودرو/ نیسان سیلفی و کیا K3 دو سدان جذاب در بازار های جهانی هستند که به صورت وادراتی در ایران عرضه می شوند. در این مطلب به مقایسه این دو می پردازیم.
 
سدان‌های جمع‌وجور وارداتی اگرچه به اندازه برخی کراس‌اوورهای هم‌رده در بازار دنیا پرطرفدار نیستند، اما بعضی مدل‌های خاص همچنان رونق خود را حفظ کرده‌اند. محصولاتی همچون نیسان سیلفی و کیا کی ۳ (یا همان سراتو) جزو سدان‌های معروف خانوادگی در سگمنت C به شمار می‌آیند که در دور جدید واردات به بازار ایران نیز راه پیدا کرده‌اند و مطابق انتظار با استقبال مناسب روبه‌رو شده‌اند. اما اگر می‌خواهید بدانید این دو رقیب ژاپنی و کره‌ای چه نقاط ضعف و قوتی نسبت به یکدیگر دارند و خرید کدام‌یک برای مشتری ایرانی منافع بیشتری به همراه دارد، دعوت می‌کنیم در ادامه به مقایسه نیسان سیلفی و کیا K3 توجه کنید تا به سوالات شما در این زمینه پاسخ داده شود.
 
درباره نیسان سیلفی و کیا K3
نیسان سیلفی یا سنترا در دسته سدان‌های کامپکت قرار می‌گیرد و از سال ۲۰۰۰ به فهرست محصولات کمپانی ژاپنی نیسان اضافه شده است. این خودرو در بازارهای جهانی با نام سنترا شناخته می‌شود و تاکنون ۴ نسل از آن در بازارهای مختلف به فروش رسیده است. نسل چهارم این خودرو محصول سال ۲۰۱۹ بوده و از سال ۱۴۰۲ به واسطه شرکت‌هایی نظیر نامی خودرو پیشرو، آمیتیس خودرو و پارس خودرو به بازار ایران عرضه شده است. نسخه وارداتی به کشور ما هم دارای فیس جدید با جلوپنجره بزرگ‌تر بوده و هم فیس قبلی مزین به جلوپنجره وی‌شکل نیسان را ارائه می‌دهد، که توسط آمیتیس خودرو به بازار ایران راه پیدا کرده است.

اما کیا کی ۳ که در سال ۱۴۰۳ توسط شرکت هرمس خودرو به بازار ایران معرفی شده است، در واقع نسخه فیس‌لیفت نسل چهارم کیا سراتو بوده که حالا با نام جدید در ایران به فروش می‌رسد. این نسخه فیس‌لیفت از سراتو طی سال ۲۰۲۳ به بازارهای جهانی راه پیدا کرده و احتمالاً عرضه آن در سال ۲۰۲۴ به پایان می‌رسد؛ چراکه نسل جدید کیا سراتو (یا همان کیا K3) در قالب یک اتاق و پلتفرم جدید طی سال ۲۰۲۴ رونمایی و عرضه آن طی همین سال آغاز شد که در صورت تداوم واردات خودروهای کره‌ای به کشور، احتمالاً به زودی شاهد ورود آن به بازار ایران نیز خواهیم بود.

ویدیوی معرفی نیسان سیلفی

ویدیوی معرفی کیا K3

مقایسه طراحی بدنه
اگر یک سدان خانوادگی با چهره‌ای کمی اسپرت، خشن و المان‌های هیجان‌انگیز در بازار فعلی نیاز دارید، احتمالاً بهتر از نیسان سیلفی و کیا K3 پیدا نخواهید کرد. این دو خودرو ضمن آنکه فرم دلنشین مطابق با معیارهای خانواده‌پسند و کاربردپذیری بالا ارائه می‌دهند، بدنه‌ای نسبتاً خوش‌خط‌وخال، ورزیده و پیکره‌ای جذاب از خود به‌عنوان یک ماشین خانوادگی به نمایش می‌گذارند.

در این میان، چهره نیسان سیلفی به واسطه فیس‌لیفت جدید خود به خودروهای چینی کمی نزدیک شده، اما به هر حال جذابیت خود را حفظ کرده است و به واسطه جلوپنجره بزرگ و تزئینات کرومی اطراف آن همچنان هیجان‌انگیز و دلچسب احساس می‌شود. فرم خوش‌تراش و کشیده بدنه به همراه طرح جذاب نمای پشت نیز تکمیل‌کننده ظاهر زیبای این ماشین خانوادگی به شمار می‌آید.

کیا K3 نیز بر همین منوال طراحی شده و در مجموع می‌تواند در بازار فعلی کشور یک سدان زیبا، تا حدودی جوان‌پسند و مطابق با اولویت‌های خانوادگی از لحاظ طراحی ظاهری باشد. بنابراین بر اساس سلیقه مشتری، هرکدام از این دو ماشین ژاپنی و کره‌ای می‌توانند زیبا و جذاب به نظر برسند.

مقایسه مشخصات فنی نیسان سیلفی و کیا K3
کیا K3 قرار است با دو نوع موتور ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی و ۱.۴ لیتری توربوشارژ در بازار ایران به فروش برسد. با توجه به قدرت موتور ۱.۴ لیتری که نزدیک به نیسان سیلفی هیبریدی آمیتیس است، ما هم این مدل از کیا K3 را به‌عنوان رقیب نیسان سیلفی در نظر می‌گیریم. 

موتور ۱.۴ لیتری توربوشارژ کیا سراتو (هرمس خودرو) حدود ۱۴۰ اسب بخار قدرت و ۲۱۱ نیوتن‌متر گشتاور در حداکثر راندمان کاری خود تولید کرده و از طریق گیربکس اتوماتیک ۷ سرعته دوکلاچه به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند. شتاب صفر تا صد این خودرو به‌طور دقیق اعلام نشده است، اما با توجه به نسبت توان موتور به وزن ۱۲۶۵ کیلوگرمی این خودرو می‌توان انتظار شتاب صفر تا صد نزدیک به ۱۰ ثانیه را از کیا K3 داشت.

از طرف دیگر، نیسان سیلفی هیبرید ای پاور نیروی اصلی خود را از یک موتور الکتریکی دریافت می‌کند و از لحاظ عملکرد فنی تفاوت زیادی با یک خودروی تمام برقی ندارد. این ماشین ژاپنی برای تأمین انرژی باتری خود به یک موتور بنزینی ۱.۲ لیتری سه سیلندر تنفس طبیعی متکی است که نقش منبع انرژی ژنراتور را ایفا می‌کند. شتاب صفر تا صد نیسان سیلفی هیبرید حدود ۹.۵ ثانیه برآورد می‌شود و احتمال می‌رود که در عمل اختلاف شتاب زیادی با کیا K3 با موتور ۱.۴ لیتری توربوشارژ نداشته باشد. 

حداکثر سرعت سیلفی هیبرید حدود ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت است، اما کیا K3 در شرایط استاندارد تا ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت نیز سرعت می‌گیرد. از لحاظ میانگین مصرف سوخت، برتری با سدان ژاپنی است، چراکه سیلفی هیبرید به‌طور متوسط ۴.۱ لیتر بنزین در ازای پیمایش ۱۰۰ کیلومتر ترکیبی نیاز دارد، اما این رقم برای کیا K3 حدود ۵.۸ لیتر است.

خودرونیسان سیلفی هیبریدکیا K3
موتور۳سیلندر- ۱۲سوپاپ – اتمسفریک + موتور برقیبنزینی – ۴سیلندر- ۱۶سوپاپ – توربوشارژ TGDi
حجم موتور۱.۲ لیتر۱.۴ لیتر
توان خروجی۱۳۴ اسب بخار – ۳۰۰ نیوتن متر۱۴۰ اسب بخار – ۲۱۱ نیوتن متر
گیربکستک سرعته اتوماتیک۷ سرعته دوکلاچه اتوماتیک
انتقال قدرتدیفرانسیل جلودیفرانسیل جلو
شتاب ۰-۱۰۰۹.۵ ثانیه– ثانیه
مصرف سوخت ترکیبی۴.۱ لیتر در۱۰۰کیلومتر۵.۸  لیتر در۱۰۰کیلومتر
بیشترین سرعت۱۷۵ کیلومتربرساعت۲۰۰ کیلومتربرساعت
وزن۱۴۸۰ کیلوگرم۱۲۶۵ کیلوگرم
حجم باک۴۱ لیتر۵۳ لیتر
ابعاد بدنه۱۴۴۵-۱۸۱۵-۴۶۴۹ میلیمتر۱۴۵۰-۱۷۸۰-۴۶۶۶ میلیمتر
فاصله محوری۲۷۱۲ میلیمتر۲۷۰۰ میلیمتر
حجم صندوق ۵۶۰ لیتر۴۳۴ لیتر

از لحاظ سیستم تعلیق نیز هر دو خودرو وضعیت مشابهی دارند، زیرا سیستم تعلیق مستقل مک‌فرسون برای قسمت جلو و نیمه‌مستقل تورشن بیم برای قسمت عقب استفاده می‌کنند که کیفیت سواری و هندلینگ قابل‌قبولی را به همراه دارد.

مقایسه کابین و فضای داخلی 
اگر بخواهیم انصاف را در نظر بگیریم، نوع طراحی داخلی به‌ویژه بخش داشبورد هر دو خودرو زیبایی و جذابیت بالایی ارائه می‌دهد. این طراحی هم مدرن و مطابق با معیارهای جدید است و هم آن حالت نچسب و تا حدودی فانتزی در برخی خودروهای جدید را از خود دور کرده است. این سبک طراحی باعث می‌شود هم افراد جوان و اسپرت‌پسند به نمای داخلی این دو سدان آسیایی علاقه‌مند شوند و هم افراد مسن‌تر از طراحی داخلی ماشین خود رضایت داشته باشند. 

در این میان، به نظر می‌رسد که طرح داشبورد نیسان سیلفی با دریچه‌های تهویه گرد میانی، کمی اسپرت‌تر و پرجزئیات‌تر از کیا K3 باشد. اما داشبورد ماشین کره‌ای کمی مینیمال‌تر طراحی شده و سعی دارد حالتی مدرن و خلاقانه‌تر را پیش چشمان کاربران خود قرار دهد. به‌ویژه طراحی کنسول بین صندلی‌های جلو و پنل تعویض دنده کاملاً خلاقانه به نظر می‌رسد و پنل لمسی تهویه در زیر دریچه‌های میانی نیز شباهت چندانی با نمونه‌های موجود در خودروهای هم‌رده ندارد.

متریال استفاده‌شده در کابین هر دو خودرو تقریباً باکیفیت است و به‌کارگیری مواد نرم در بخش‌هایی از داشبورد یا رودری‌ها باعث ارتقای کیفیت کابین این دو خودرو شده است.  خوشبختانه فاصله محوری این دو سدان طوری در نظر گرفته شده است که فضای پای سرنشینان عقب در آن‌ها کاملاً قابل‌قبول و کافی به نظر می‌رسد. 

اگر قصد مسافرت دارید، قطعاً با صندوق عقب هم زیاد سر و کار خواهید داشت و هرچه گنجایش آن بیشتر باشد، رضایت شما هم بالاتر می‌رود. در این میان، نیسان سیلفی حدود ۵۶۰ لیتر برای صندوق عقب خود کنار گذاشته است، اما این رقم در کیا سراتو نسل چهارم حدود ۴۳۴ لیتر است. 

مقایسه آپشن‌ها و امکانات نیسان سیلفی و کیا K3
اگر نیسان سیلفی مکس ادیشن را خریداری کنید محدودیت خاصی از لحاظ امکانات نسبت به کیا K3 توربو در آن وجود نخواهد داشت. اما ما در این مطلب به سراغ نسخه کم آپشن‌تر سیلفی از محصولات وارداتی شرکت آمیتیس رفته‌ایم که در مواردی مثل برخورداری از رادارهای هشدار دهنده، سیستم دستیار رانندگی بین خطوط، کروز کنترل تطبیقی، نور بالا اتوماتیک و… نسبت به حریف کره‌ای ضعف نشان می‌دهد و فاقد این موارد است.

فهرست تجهیزات نیسان سیلفی هیبرید آمیتیس خودرو:
شش کیسه هوا، کنترل پایداری، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی، تریم داخلی چرم، نور پردازی کابین، استارت دکمه ای، سانروف برقی، فرمان کمکی برقی، جلو آمپر دیجیتال و آنالوگ، نمایشگر لمسی، تهویه اتوماتیک دو کاناله، صندلی برقی راننده، دوربین عقب، ترمز پارک برقی، اتوهلد، دوربین ثبت وقایع، شارژر بیسیم تلفن همراه و… .

فهرست امکانات کیا K3 توربو:
شش کیسه هوا، سامانه کنترل پایداری، سامانه کنترل کشش، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی، رادار خط خوان، هشدار برخورد از جلو، نوربالا اتوماتیک ، سیستم هشدار خستگی راننده، سنسور پارک جلو و عقب، دوربین دنده عقب، ترمز پارک برقی، رانندگی خودکار بین خطوط، کروز کنترل تطبیقی، سیستم کمکی رانندگی در بزرگراه ها، سامانه پایش فشار باد تایر ها، فناوری LED چراغ ها، سانروف، اتوهلد، استارت دکمه ای، تهویه اتوماتیک، تصفیه هوای داخل کابین، سنسور نور، صندلی برقی راننده، پشت آمپر دیجیتال، نمایشگر لمسی مالتی مدیا و… .

خودرونیسان سیلفی هیبرید (وارداتی آمیتیس)کیا K3 هرمس خودرو
کروز کنترل ندارددارد (تطبیقی)
کنترل پایداریدارددارد
کنترل شروع حرکت در سربالاییدارددارد
رادار خط خوانندارددارد
سیستم کمکی رانندگی بین خطوطندارددارد
هشدار خستگی رانندهندارددارد
سنسور پارک جلو / عقبندارد / دارددارد / دارد
نوربالا اتوماتیکندارددارد
سنسور باد تایرهادارددارد
ترمز پارک برقی و اتوهلددارددارد
ترمز اضطراری اتوماتیکنداردندارد
دیلایتدارددارد
اتولایتدارددارد
فرمان برقیدارددارد
دکمه های کنترل روی فرماندارددارد
نمایشگر مالتی مدیادارددارد
دوربین عقبدارددارد
دوربین ۳۶۰ درجهنداردندارد
کیسه هوادارد (۶ عدد)دارد (۶ عدد)
تهویه اتوماتیکدارددارد
تنظیم برقی صندلی رانندهدارددارد
تنظیم برقی صندلی سرنشین جلونداردندارد
سردکن صندلی جلونداردندارد
گرمکن صندلی جلونداردندارد
شارژر وایرلسداردندارد
دنده پشت فرماننداردندارد
اتوپارکنداردندارد
تنظیم برقی آینه‌های جانبیدارددارد
سانروفدارددارد
سقف پانورامانداردندارد

نتیجه‌گیری: نیسان سیلفی ارزنده‌تر است یا کیا K3 توربو؟
اگر از خود می‌پرسید نیسان سلفی بخریم یا کیا کی۳ توربو، باید اینطور راهنماییتان کنیم که هر دو خودرو گزینه‌های بسیار مناسب به عنوان یک سدان جمع و جور خانوادگی در بازار کنونی ایران محسوب می‌شوند. اما نیسان سیلفی هیبرید از لحاظ فنی کاملاً با حریف کره‌ای تفاوت دارد. باید بدانید که اگر نیسان سلفی هیبرید بخرید در واقع یک ماشین برقی با قوای محرکه الکتریکی خریداری کرده‌اید که از یک موتور بنزینی سه سیلند به عنوان منبع ژنراتور برای تامین برق باتری‌ خود استفاده می‌کند و از لحاظ فنی کاملاً با خودروهای احتراقی نظیر کیا کی ۳ متفاوت است. بنابراین نحوه تعمیرات نگهداری و هزینه‌های آن نیز متفاوت از خودروهای سنتی احتراقی خواهد بود. از دیگر جنبه‌ها می‌توان گفت که نیسان سیلفی مصرف سوخت پایین‌تر، شتابگیری کمی بهتر، استهلاک کمتر موتور بنزینی، کابین جادار و برند معتبرتر ژاپنی را به شما هدیه می‌دهد.

اما کیا K3 احتمالاً از لحاظ نگهداری موتور توربوشارژ خود نیازمند دقت و وسواس بیشتر خواهد بود ولی با این وجود، در بلند مدت احتیاجی به صرف هزینه نسبتاً بالا برای تعویض پکیج باتری لیتیومی همچون نیسان سیلفی ندارد. از لحاظ امکانات و تنوع تجهیزات نیز نسبت به نیسان سیلفی وارداتی آمیتیس خودرو کاملاً برتر بوده و طراحی داخلی آن نیز کمی باکیفیت و مدرن‌تر احساس می‌شود.
با این حساب به نظر می‌رسد هر دو سدان مورد نظر گزینه‌های مطلوبی برای بازار فعلی ایران هستند و وجه تمایز اصلی آنها در مواردی مثل نوع برند، تنوع امکانات و نوع قوای محرکه آنها خلاصه می‌شود که هر مشتری باید بر اساس اولویت‌ها و نوع نیاز خود نسبت به انتخاب یکی از این دو اقدام کند و ماشین مورد نظرش را بخرد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خودرو» بپیوندید
instagram.com/akharinkhodro.ir

00:00/00:00

مقایسه نیسان سیلفی و کیا K3 ؛ دو سدان جذاب تازه وارد

مقایسه نیسان سیلفی و کیا K3 ؛ دو سدان جذاب تازه وارد
00:00
00:00
مقایسه نیسان سیلفی و کیا K3 ؛ دو سدان جذاب تازه وارد
1 / 1
مقایسه نیسان سیلفی و کیا K3 ؛ دو سدان جذاب تازه وارد
00:00
00:00
0 MB
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره