معرفی 10 خودروی برقی با بیشترین و کمترین توان پیمایش
پدال/ در سال ۱۹۹۶ بود که جنرال موتورز از خودروی برقی رادیکال و قطرهای شکل EV1 رونمایی کرد. این خودرو از ظاهری آیندهنگرانه و توان پیمایش حدود ۱۶۰ کیلومتری در شرایط ایده آب سود میبرد. متأسفانه EV1 به خاطر تواناییهای محدود خود راهی به خط تولید نیافت و حتی نتوانست شعاع حرکتی اعلامی را هم ثبت کند. حدود سه دهه بعد شاهد تولید خودروهای برقی با توان پیمایش بسیار بهتری هستیم. در حال حاضر، خودروهای موردبحث قابلیت رقابت با مدلهای بنزینی را دارند اما توان پیمایش همچنان فاکتوری کلیدی در انتخاب خودروهای برقی است. در این مقاله میخواهیم ۱۰ خودروی برقی با بیشترین و کمترین توان پیمایش را معرفی نماییم.
۵ خودروی برقی با کمترین توان پیمایش
مینی کوپر SE
مینی به دلیل تولید خودروهای کوچک، بامزه و هیجانانگیز شناخته شده و مینی کوپر برقی با قیمت ۳۱ هزار دلار هم مستثنا نیست. البته این خودرو با یکبار شارژ فقط ۱۹۱ کیلومتر را طی میکند که به همین علت توجیه خرید آن دشوار است. شاید برد این خودرو برای ترددهای روزانه کافی باشد اما هوای خیلی سرد و گرم و فاکتورهای دیگر میتوانند همین توان پیمایش را نیز کاهش دهند. همانند اکثر خودروهای برقی، شعاع حرکتی مینی کوپر برقی در بزرگراهها کمتر بوده و حدود ۱۶۰ کیلومتر است. این خودرو از موتور برقی با قدرت ۱۸۱ اسب بخار استفاده میکند.
فیات 500e
فیات 500e جزو متمایزترین خودروهای بازار از نظر طراحی است اما شعاع حرکتی آن فقط ۲۴۰ کیلومتر اعلام شده است. همانند اکثر خودروهای ایتالیایی، 500e استایل جذابی دارد و با قیمت حدود ۳۳ هزار دلار میتوان آن را جزو خودروهای برقی ارزانقیمت دانست. کابین خودرو نیز آیندهنگرانه و مجهز است و از جمله تجهیزاتش میتوان به کروز کنترل تطبیقی، نمایشگر لمسی و شارژ بیسیم گوشی هوشمند اشاره کرد. موتور برقی این خودرو نیز ۱۱۷ اسب بخار قدرت تولید میکند.
هیوندای کنا برقی
کنا شاسیبلندی چابک و مجهز است اما در نسخه پایه خود فقط توان پیمایش ۳۲۲ کیلومتری را ارائه میکند. قیمت این خودرو از حدود ۴۲ هزار دلار شروع میشود و کابین آن جادار بوده و طراحی هوشمندانهای دارد. کنا برقی از سواری راحت و بی سر و صدایی سود میبرد و صفر تا ۹۶ کیلومتر در ساعت آن نیز به ۷ ثانیه میرسد. امکان سفارش این خودرو با دو باتری ۴۸.۶ و ۶۴.۸ کیلووات ساعت وجود دارد که با موتور برقی ۲۰۱ اسب بخاری همکاری میکنند.
نیسان لیف
شاید حضور لیف در این لیست منصفانه نباشد زیرا جزو اولین خودروهای برقی تولید انبوه دنیاست اما طبیعی است که سن بالای آن نشان دهنده کمبودهایش باشد و این موضوع با توان پیمایش ۳۴۱ کیلومتری مشهود است. با قیمت پایه حدود ۳۰ هزار دلار، لیف جزو ارزانترین خودروهای برقی دنیاست. این خودروی برقی از صندلیهای راحت و فضای بار مطلوبی بهره میبرد و موتور برقی آن ۱۴۷ اسب بخار قدرت دارد. البته با انتخاب لیف SV پلاس میتوان به قدرت ۲۱۴ اسب بخار و باتری بزرگتر دست یافت.
لکسوس RZ450e
شاسیبلند برقی لکسوس همان راحتی مورد انتظار از یک خودروی ساخت تویوتا را دارد. البته توان پیمایش ۳۵۴ کیلومتری آن به یک پاشنه آشیل تبدیل شده و نگرانی خریداران احتمالی را در پی دارد. این شاسیبلند کامپکت پسرعموی تویوتا bZ4X است که آن هم توان پیمایش قابلتوجهی ندارد. دو نسخه از این خودرو در دسترس هستند که قیمت آنها به ترتیب از ۴۴ و ۴۹ هزار دلار شروع میشود. مدل قویتر ۳۰۸ اسب بخار قدرت داشته و در عرض ۴.۶ ثانیه از سکون به تندی ۹۶ کیلومتر در ساعت میرسد.
۵ خودروی برقی با بهترین توان پیمایش
لوسید ایر
در بین تولیدکنندگان خودروهای برقی، شاید لوسید بسیار تازهکار باشد. این شرکت اولین خودروی خود را سال ۲۰۲ تولید کرد اما سدان ایر با ورود به بازار بسیار موردتوجه واقع شد. این خودرو یکی از خودروهای برقی با بهتری توان پیمایش است و با یکبار شارژ مسافت ۶۸۷ کیلومتری را طی میکند. لوسید ایر همچنین بسیار سریع بوده و حداکثر سرعت ۳۳۰ کیلومتر در ساعت را دارد. البته نسخه دیگری از ایر با نام گرند تورینگ هم وجود دارد که در سال ۲۰۲۳ به توان پیمایش ۸۳۰ کیلومتری دست یافت. قیمت مدل گرند تورینگ از ۱۰۹ هزار دلار شروع میشود.
شورولت سیلورادو EV RST
برخلاف لوسید موتورز، شورولت در سال ۱۹۱۱ تأسیس شده و سابقه درخشانی دارد. نام سیلورادو هم جزو بهترین نامها در بین وانت پیکاپ هاست و در نسخه برقی هم توان پیمایش ۷۰۸ کیلومتری را دارد. قیمت پایه این وانت بدون آلایندگی ۷۳ هزار دلار است که البته با انتخاب مدلهای فول تر افزایش مییابد. این خودرو از پلتفرم مشترک با جی ام سی هامر سود میبرد و از همان باتری ۲۰۵ کیلووات ساعتی و دو موتور برقی با قدرت ۷۵۴ اسب بخار استفاده میکند.
تسلا سایبرتراک AWD RE
سایبرتراک همچنان جنجالی ظاهر میشود. همانند هر وانت برقی دیگر، حداکثر توان پیمایش این خودرو باعث ایجاد سردرگمی شده است. تسلا در ابتدا پیشبینی میکرد مدل رنج اکستندر سایبرتراک توان پیمایش ۷۵۶ کیلومتری داشته باشد اما اخیراً این رقم را به ۷۱۶ کیلومتر کاهش داده است. مدل RE این خودرو ۱۶ هزار دلار گرانتر از مدل پایه ۶۱ هزار دلاری است.
کادیلاک اسکالید IQ
اسکالید IQ جدیدترین خودروی برقی بازار است و بنابراین هنوز توان پیمایش آن بهصورت رسمی اعلام نشده اما خود کادیلاک تخمین زده این خودرو با یکبار شارژ مسافت ۷۴۰ کیلومتری را طی کند. با وجود دو موتور برقی و قدرت ترکیبی ۷۵۰ اسب بخاری، اسکالید بدون آلایندگی در کمتر از ۵ ثانیه سرعت خود را از صفر به ۹۶ کیلومتر در ساعت میرساند. وجود شارژر سریع نیز باعث میشود در ۱۰ دقیقه بتوان ۱۶۰ کیلومتر به برد خودرو افزود. البته شارژ کامل باتری با شارژر خانگی حدود ۱۲ ساعت طول میکشد.
ریویان R1T مکس
یکی دیگر از بهتری خودروی برقی بازار از نظر توان پیمایش، وانت پیکاپ ریویان R1T مکس است. R1T اولین بار در سال ۲۰۲۱ و با باتری ۱۰۹ کیلووات ساعتی و توان پیمایش ۵۳۱ کیلومتری تولید شد اما حالا شاهد مدل مکس با توان پیمایش ۶۷۶ کیلومتری هستیم. قیمت مدل دو موتوره مکس از ۸۴ هزار دلار شروع میشود. این خودرو صفر تا ۹۶ کیلومتر در ساعت ۳ ثانیهای دارد هرچند خود ریویان ادعا داشته این زمان به حدود ۲.۵ ثانیه میرسد. کابین جادار، فضاهای ذخیرهای متنوع، تجهیزات مدرن و… جزو ویژگیهای برجسته این وانت پیکاپ هستند.