مینی هم از سیاست برقی شدن پا پس کشید؛ بنزینیها همچنان در خط تولید میمانند!

آخرین خودرو/ موج بلند برقیسازی که طی چند سال گذشته بسیاری از خودروسازان جهانی را با خود همراه کرده بود، حالا به تدریج در حال فروکش کردن است. تا همین چند ماه قبل شمار زیادی از خودروسازان با تعیین یک مهلت زمانی، از حذف موتورهای درونسوز و تبدیل شدن به یک برند تمام الکتریکی خبر میدادند. اما اکنون شاهد آن هستیم که خودروسازان مذکور در حال بازنگری در مسیر خود هستند. مینی جدیدترین شرکتی است که به این جمع پیوسته و اعلام کرده دیگر قصد ندارد تا پایان دهه جاری بهطور کامل به سمت تولید خودروهای برقی حرکت کند.
تغییر مسیر استراتژیک در آمریکا
به گزارش آخرین خودرو، مایکل پیتون معاون برند مینی در آمریکا در مصاحبه با نشریه اتوموتیو نیوز اظهار کرده این شرکت دیگر هدفگذاری پیشین خود مبنی بر تولید فقط خودروهای برقی تا پایان دهه کنونی را دنبال نمیکند. او در این رابطه گفته:
«ما همچنان به سمت برقیسازی حرکت میکنیم، اما بهویژه در بازار آمریکای شمالی، واقعیت این است که خودروهای درونسوز هنوز نقش پررنگی دارند و این روند در آینده نزدیک تغییر نخواهد کرد. بنابراین ما رویکرد خود را کمی تغییر دادهایم و تولید خودروهای بنزینی را ادامه خواهیم داد.»
آقای پیتون افزوده:
«شما شاهد سرمایهگذاریهای جدید در محصولات بنزینی خواهید بود. ما میخواهیم مطمئن شویم که برای مشتریانی که همچنان به این نوع خودروها علاقه دارند، گزینههای مناسبی ارائه میکنیم.»
توقف عرضه ایسمن (Aceman) و مدلهای برقی دیگر
یکی از مهمترین تغییرات در برنامههای مینی، لغو عرضه مدل برقی ایسمن در بازار آمریکا است. این کراساوور کوچک برقی که قرار بود از چین وارد بازار شود، به دلیل افزایش تعرفهها و مشکلات زنجیره تأمین، از برنامه عرضه در ایالات متحده کنار گذاشته شده است. مینی همچنین تصمیم گرفته مونتاژ این مدل را از سال ۲۰۲۶ در کارخانه آکسفورد بریتانیا متوقف کند؛ ضمن اینکه از تولید این خودرو در کارخانه اسپارتانبورگ در ایالت کارولینای جنوبی آمریکا نیز خبری نخواهد بود.
مشکلات تأمین قطعات برای تولید محلی و نبود زیرساخت مناسب، از دلایل اصلی این تصمیم عنوان شدهاند. حتی مدل سه درب کوپر برقی هم به همین دلایل در بازار آمریکا عرضه نخواهد شد. برنامه ساخت یک کانورتیبل برقی نیز به حالت تعلیق درآمده است.
عملکرد گروه ب ام و در حوزه خودروهای برقی
اگرچه مینی از برنامه خود عقبنشینی کرده، اما دیگر برندهای گروه ب ام و هنوز در مسیر برقیسازی حرکت میکنند. رولزرویس کماکان قصد دارد موتور دوازده سیلندر معروف خود را اوایل دهه ۲۰۳۰ کنار بگذارد. با این حال، خود ب ام و اعلام کرده که مشتریان نباید به اجبار به سمت خودروهای برقی هدایت شوند. مدیران این کمپانی اعتقاد دارند بیش از ۵۰ درصد فروش سالانه گروه تا سال ۲۰۳۰ میتواند بدون موتور درونسوز باشد، البته اگر زیرساختهای شارژ کافی فراهم شود.
طبق آمار، در سال ۲۰۲۴ سهم خودروهای برقی از کل فروش گروه ب ام و (شامل مینی و رولزرویس) تنها ۱۷.۴ درصد بوده است. این رقم در سال ماقبل ۱۴.۷ درصد بود. در سه ماهه نخست ۲۰۲۵ هم فروش مدلهای برقی ۳۲.۴ درصد رشد کرده و ۱۰۹,۵۱۶ دستگاه از کل خودروهای فروختهشده توسط گروه ب ام و برقی هستند؛ این رقم معادل ۱۸.۷ درصد از کل میزان فروش میشود.
با این تغییرات، به نظر میرسد مینی نهتنها از آرمانگرایی برقی فاصله گرفته، بلکه میخواهد با واقعگرایی همچنان جایگاه خود را در میان علاقهمندان خودروهای کوچک و خاص حفظ کند. باید منتظر ماند و دید این بازنگری تا چه اندازه در حفظ محبوبیت برند موثر خواهد بود.