نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
خودرو

۱۰ مورد از به یاد ماندنی‌ترین رانندگی‌ها از pit lane در تاریخ فرمول یک (بخش اول)

منبع
آخرین خودرو
بروزرسانی
۱۰ مورد از به یاد ماندنی‌ترین رانندگی‌ها از pit lane در تاریخ فرمول یک (بخش اول)

آخرین خودرو/ مکس ورشتپن (Max Verstappen)، قهرمان چهار دوره مسابقات F1 جهان، در گرندپری سائوپائولو (Sao Paulo) که هفته گذشته برگزار شد، یک رانندگی افسانه‌ای به کارنامه خود اضافه کرد و از pit به سکوی سوم رسید. اما کدام رانندگان در طول این سال‌ها با نمایش‌های خیره‌کننده در پیست، توجه همگان را به خود جلب کرده اند؛ در این مطلب و نوشتار بعدی همراه ما باشید.

آلن پروست، آفریقای جنوبی ۱۹۸۴ – نفر دوم
به گزارش آخرین خودرو، در اوایل مسابقه‌ای که به رقابتی نزدیک برای کسب عنوان قهرمانی سال ۱۹۸۴ بین هم‌ تیمی‌ های مک‌ لارن (McLaren) یعنی نیکی لائودا (Niki Lauda) و آلن پروست (Alain Prost) تبدیل شد، گرندپری آفریقای جنوبی با وجود صحنه‌های دراماتیک فراوان، اولین نتیجه ۱-۲ فصل را برای این تیم رقم زد.

پس از کسب مقام پنجم در دور تعیین خط، ماشین پروست به دلیل مشکل فنی روشن نشد و مجبور شد از جایگاه pit شروع کند که اگر به دلیل تصادف شدید رقیبش در دور گرم‌ کردن (که به مکانیک‌ها اجازه داد مشکلات موتور راننده اتریشی را خودشان تعمیر کنند) نبود، این جایگاه به لائودا می‌رسید. وقتی مسابقه سرانجام آغاز شد، لائودا از جایگاه هشتم در خط شروع به رانندگی کرد و با بیش از یک دقیقه اختلاف به پیروزی رسید اما این پروست، starter خط pit بود که با یک رانندگی سرسختانه، به طرز چشمگیری به سکوی دوم رسید.

نایجل منسل، فرانسه ۱۹۸۹ – نفر دوم
چند سال بعد، پروست و هم‌تیمی جدیدش در تیم مک‌ لارن یعنی آیرتون سنا (Ayrton Senna)، تازه به پیچ اول گرندپری فرانسه رسیده بودند که مائوریسیو گوگلمین (Mauricio Gugelmin) از تیم Leyton House، تیری بوتسن (Thierry Boutsen) از تیم ویلیامز (Williams) و گرهارد برگر (Gerhard Berger) و نایجل منسل (Nigel Mansell) از تیم فراری (Ferrari) همه با هم درگیر شدند!
 
منسل از خط پیت شروع مجدد مسابقه را به دست گرفت و با استفاده از مسیرهای مستقیم طولانی و ترکیبی از مناطق ترمز گیری، شروع به جبران عقب‌ ماندگی‌ های خود با DNF شدن رانندگان مختلف از جمله سنا کرد. منسل در نهایت با ۴۴ ثانیه اختلاف نسبت به برنده یعنی پروست در جایگاه دوم قرار گرفت و پس از اینکه به دلیل نقض قوانین شروع مسابقه، از مسابقه قبلی در کانادا محروم شده بود، پرچم شطرنجی پایانی را از آن خودش کرد.

کیمی رایکونن، استرالیا ۲۰۰۳ – نفر سوم
گرندپری استرالیا در آغاز فصل ۲۰۰۳، برای کیمی رایکونن (Kimi Raikkonen) شروع سختی بود. او در تمرین تصادف شدیدی کرد، زمان ارزشمندی را از دست داد و متعاقباً مجبور شد از ماشین یدکی مک‌لارن در تعیین خط استفاده کند و در نهایت در جایگاه پانزدهم قرار گرفت!

با این حال، با بارش شدید باران قبل از مسابقه و شروع مسابقه در شرایط جوی نامساعد، مک‌ لارن ماشین رایکونن را با سوخت کاملا پر کرد و او را از خط pit استارت زد که منجر به یکی از بهترین رانندگی‌های این راننده فنلاندی در F1 شد. با سبقت‌های پی در پی، رایکونن خیلی زود خود را در صدر مسابقه یافت که می‌توانست بدون جریمه رانندگی به دلیل تخلف در خط pit با سرعت غیرمجاز ۱ کیلومتر در ساعت! آن را به پیروزی تبدیل کند که در نهایت او مجبور شد به رتبه سوم بسیار قابل احترام رضایت دهد.

مایکل شوماخر، گرندپری موناکو ۲۰۰۶ – نفر پنجم
مایکل شوماخر (Michael Schumacher) در گرندپری موناکو (Monaco) ۲۰۰۶ وقتی در لحظات پایانی تعیین خط متوقف شد و مانع از رسیدن رقیب قهرمان یعنی آلونسو (Alonso) به جایگاه نهایی و کسب مقام اول شد، جنجال به پا شد. در حالی که شوماخر اصرار داشت که این یک اشتباه غیرعمدی بوده است، بسیاری در جایگاه تماشاچیان این حرکت را زیر سوال بردند. وقتی ناظران به این موضوع رسیدگی کردند، زمان‌های ثبت شده توسط راننده آلمانی حذف شد و او مجبور شد تا از pit lane مسابقه را آغاز کند.

با پشت سر گذاشتن آن ماجرا، شوماخر بر روی یک رانندگی چالش برانگیز برای بازیابی در خیابان‌های تنگ و پر پیچ و خم مونت‌کارلو (Monte Carlo) تمرکز کرد اما قهرمان هفت دوره مسابقات جهانی این بار بهترین عملکرد خود را نشان داد و به رتبه پنجم صعود کرد و چند امتیاز ارزشمند را از آن خودش کرد.

مارکوس وینکلهاک، اروپا ۲۰۰۷ – DNF
مارکوس وینکلهاک (Markus Winkelhock) تنها یک بار به عنوان راننده F1 شروع کرد اما توانست ردپای خود را در این ورزش به جا بگذارد؛ این راننده آلمانی در دقایق ابتدایی گرندپری دراماتیک و بارانی سال ۲۰۰۷ در پیست نوربرگ‌رینگ (Nurburgring)، با درخشش از آخرین راننده به اولین راننده رسید.

با توجه به پیش‌بینی بارندگی شدید و با توجه به اینکه تقریباً یک ثانیه و نیم کندتر از هم‌ تیمی‌ اش در اسپایکر (Spyker) یعنی آدریان سوتیل (Adrian Sutil) بود، وینکلهاک در پایان دور تعیین خط با لاستیک‌های wet به pit رفت تا با قدرت وارد پیست شود در حالی که بقیه در خط شروع مسابقه قرار داشتند. با شروع بارش باران و خارج شدن بسیاری از ماشین‌ها از پیست، وینکلهاک قبل از اینکه پرچم‌های قرمز به اهتزاز درآیند، از همه آنها عبور کرد تا پیشتاز باشد ولی بعداً به دلیل مشکل هیدرولیک از مسابقه کناره‌گیری کرد اما این یک نمایش به یاد ماندنی بود!

به پیج اینستاگرامی «آخرین خودرو» بپیوندید
instagram.com/akharinkhodro.ir

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره