ايران جيب/ هيونداي توسان (ix35) و کيا اسپورتيج از پرفروشترين SUV هاي کامپکت کرهاي هستند که چند سالي است در ايران حضور دارند و با محدودهٔ قيمتي تقريباً مشابه، قشر عظيمي از خريداران بهخصوص جوانترها را به خود جذب کردهاند. ابتدا با نگاهي اجمالي، بياييم اين دو خودرو را با هم مقايسه کنيم.
هيونداي توسان AWD:
شروع قيمت در بازار ايران از 160 ميليون تومان (از 21,650 دلار تا 27,950 دلار)، بهعلاوه هزينههاي جاري. پيشرانهٔ 2.4 ليتري بنزيني، چهار سيلندر، با قدرت 182 اسب بخار 240 نيوتن متر. گيربکس خودکار شش سرعته، ميانگين مصرف سوخت 9.8 ليتر در 100 کيلومتر، انتشار گازهاي گلخانه اي 233 گرم بر کيلومتر و در حالت عادي FWD ميباشد.
کيا اسپورتيج AWD:
شروع قيمت در بازار ايران از 158 ميليون تومان (از 21,900 دلار تا 29,600 دلار)، به علاوهٔ هزينههاي جاري. پيشرانهٔ 2.4 ليتري بنزيني، چهار سيلندر، با قدرت 182 اسب بخار 240 نيوتن متر، گيربکس خودکار شش سرعته، ميانگين مصرف سوخت 9.8 ليتر در 100 کيلومتر، انتشار گازهاي گلخانه اي 225 گرم بر کيلومتر و در حالت عادي FWD ميباشد.خب، همانطور که ديديد، اين دو خودرو در نماي کلي، بيش از آنچه که فکر کنيد به هم شبيه هستند. حال بياييد کمي ريزبينانهتر به اين دو SUV کامپکت نگاه بياندازيم.
ارزش
هيونداي
توسان نسبت به رقبا، خودرويي تقريباً ارزانتر است (شروع قيمت راو 4 از 25,046 دلار)، اما در اين مقايسه، به لحاظ مشخصات فني، پايينتر از کيا قرار دارد. ويژگيهاي استاندارد اين خودرو شامل يک صفحه نمايش لمسي هفت اينچي، نويگيشن ماهوارهاي، کنترل خودکار تهويهٔ مطبوع، دوربين ديد عقب، سنسور پارک عقب، محدود کنندهٔ نور آينهٔ ديد عقب، بلوتوث تلفن و جريانهاي صوتي، صندليهاي جلو برقي و استارت دکمهاي و آلياژ فول سايز زاپاس يدکي.
کيا
اسپورتيج اخيراً 1,900 دلار افزايش قيمت را داشته است، با اين حال، اين مبلغ اضافي به خوبي شمارا قانع ميکند. چراکه بهصورت استاندارد. علاوه بر آپشن هاي هيونداي، صندليهاي چرمي با گرمکن در هر دو رديف، سنسورهاي پارک جلو و عقب، يک سيستم صوتي پيشرفته اينفينيتي، با سابووفر و آمپليفاير و زاپاس يدک آلياژي فول سايز را همراه دارد.
*برنده: کيا*داخلي
هيونداي
هرچند که ميزان تجمل در کابين کم است و شما را مبهوت نميکند ولي درمجموع، هيونداي يک کابين متقاعدکننده را ارائه ميدهد. جنس صندليها ترکيبي از چرم و تودوزيهاي پارچهاي است و بسياري از قطعات داشبورد و پنل دربها از پلاستيک سخت ساخته شده است. صندليها نسبت به کيا، کمتر احساس امنيت را به شما القا ميکند بهخصوص براي سرنشينان صندلي عقب. هيونداي اعلام کرده است که اين يک پکيج کاربردي است و فضاي داخلي را قوي، مناسب و معقول براي ذخيرهسازي همهجانبه مهيا ساختهايم. دو واسط تغذيهٔ 12 ولتي هم وجود دارد و صندليهاي عقب با يک مکانيزم جلو و عقب کردن دو مرحلهاي ارائه شده است. متاسفانه براي رديف عقب هيچ دريچهٔ هوايي تعبيه نشده است.
کيا
کابين کيا احساس مجللتري دارد و گويي از طراح آگاهتري برخوردار بوده است. صندليها با پوشش کامل چرم با دوخت سفيد استاندارد، هم براي جلو و هم سرنشينان عقب مهيا شدهاند. طرح داشبورد سودمندتر و تميزتر به نظر ميرسد و با استفاده از مواد نرمتر و ابزارهاي نمايشگر و کنسول مرکزي، از لحاظ بصري ظاهري جذابتر و شيکتر را به نمايش ميگذارد. حتي در مورد فضاي ذخيرهسازي نيز همتراز با هيونداي است، که با محفظههايي بر روي دربهاي جلو و عقب، کنسول وسط جادار و نگهدارنده فتجان، فضاي کافي را براي وسايل ارائه ميکند. در اسپورتيج هم براي رديف عقب، دريچههاي هوا وجود ندارد.
*برنده: کيا*
هيونداي
ix35 از يک پيشرانهٔ 2.4 ليتري تنفس طبيعي GDI جفت شده با يک گيربکس اتوماتيک شش سرعته بهره ميبرد. هيونداي از اين پيشرانه، 182 اسب بخار نيرو و 240 نيوتن متر گشتاور مفيد بيرون کشيده است، هرچند به نظر ميرسد قدرت خروجي براي اين حجم از موتور پايينتر از حد انتظار است اما در جاده قدرت کافي و خوبي در اختيارتان ميگذارد. انجام مانورهاي شتاب و سبقتگرفتن رضايتبخش است و سر و صداي ناچيزي را به کابين ميرساند. ولي به طرز محسوسي در صعود از سربالاييها، صداي خرخر کردن به گوش ميرسد. يک مشکل ديگر اين است که موتوري تشنهتر از ديگر موتورهاي چهار سيلندر در دنياي واقعي دارد، اما اين تشنگي زياد نيست. توسان در مدت 9.1 ثانيه به سرعت 100 کيلومتر در ساعت ميرسد و در نهايت به سقف سرعت 194 کيلومتر در ساعت دست مييابد.
کيا
اسپورتيج هم همانند هيونداي از يک موتور 2.4 ليتري بنزيني با تزريق مستقيم سوخت GDI، و جفت شده به يک گيربکس شش سرعته اتوماتيک بهره ميبرد. اين پيشرانه، همانند توسان 182 اسب بخار قدرت و 240 نيوتن متر گشتاور دارد و اسپورتيج را ظرف مدت 9.4 ثانيه به سرعت 100 کيلومتر در ساعت ميرساند و بيشينه سرعت آن 193 کيلومتر در ساعت ميباشد.
*برنده: هردو خودرو امتياز يکسان*کيفيت رانندگي
هيونداي
توسان ix35 در اواخر سال گذشته با تأکيد مجدد بر تنظيم سيستم تعليق و فرمانپذيري بهروز شد. نتيجه آن هم يک بستهٔ سخت و سفت تعليق است که کمي محکمتر از اسپورتيج عمل مي کند. البته هنوز هم تا حدودي گلايههايي در بحث فرمانپذيري وجود دارد و کماکان شنيده ميشود، که احساس سنگين بودن خودرو و سفتي فرمان در سرعتهاي پايين و فاقد بازخورد سريع را به راننده القاء ميکند.
کيا
کيا در مورد کيفيت رانندگي پرادعا است. اين ادعا براي راننده صحيح و براي سرنشينان غلط است. فرمانپذيري و هندلينگ اسپورتيج به خوبي صورت ميگيرد و ثبات و پايداري خوبي در جاده و مسيرهاي پر پيچوخم دارد. احساس چابک بودن در اطراف شهر کاملاً خوشحالکننده است و در حد متوسط در طول رانندگي رضايتبخش است و مانند هيونداي، طبيعت رانندگي بدون سروصدا و دلپذيري دارد. اما براي سرنشينان، مخصوصاً در رديف عقب، سفتي و خشکي ناراحتکننده اي وجود دارد.
*برنده: هردو خودرو امتياز يکسان*خدمات پس از فروش و هزينههاي سرويس
هيونداي
هيونداي براي توسان، پنج سال گارانتي بدون محدوديت کيلومتر را ارائه ميدهد. در هر سرويس هم 399 دلار هزينهٔ تعمير و نگهداري و سرويسهاي ديگر ميشود که براي سه سال اول يا 45,000 کيلومتر سفر ميباشد (در 3 فاصلهٔ زماني 12 ماهه، 15,000 کيلومتر جدا از هم).
کيا
کيا همچنين يک گارانتي پنج ساله بدون محدوديت کيلومتر را ارائه ميدهد که براي پنج سال اول يا 75,000 کيلومتر ميباشد (در 5 فاصلهٔ زماني 12 ماهه، 15,000 کيلومتر جدا از هم)، که بستهٔ کيا بهطور متوسط ارزانتر است و به ارزش 379.80 دلار در هر سرويس ميباشد.
*برنده: کيا*
حکم
هيونداي
بسته سودمند هيونداي توسان که هزاران نفر از خريداران استراليايي را جذب خود کرده است، در اينجا از لحاظ ارزش خريد، و هزينههاي سرويس، نميتواند راضيکننده باشد.
کيا
بهسختي ميتوان بين اسپورتيج و توسان تفاوت، مزيت و يا معايبي پيدا کرد، با اين حال، در حالي که کمي گرانتر از توسان ميباشد، ولي بهمراتب ارزش بيشتري دارد و در اينجا گوي سبقت را از ix35 ميربايد.
*برنده: کيا*