خودرو بانک/ فولکس واگن اين روزها براي دومين سال پياپي تاج پادشاهي خود بر صنعت خودرو را حفظ کرده است و به شکل رسمي بزرگترين خودروساز جهان تلقي مي شود، اين شرکت اما عليرغم تمامي موفقيت هاي عظيم خود در عرصه بين المللي، در زمينه ساخت خودروهاي لوکس تاکنون نتوانسته عملکرد چندان درخشاني را از خود نشان دهد، براي مثال پروژه عرضه سدان فول سايز فيتون در اوايل قرن بيست و يکم عملا با يک شکست تجاري بزرگ همراه شد و مسئولان فولکس واگن در نهايت دريافتند که با توجه به عرضه خودروهاي آئودي (به عنوان يکي از زير مجموعه هاي فولکس واگن) عملا ساخت يک خودرو لوکس با برند فولکس، نمي تواند براي مشتريان جذاب باشد. در نهايت اما با برچيده شدن پروژه فيتون، پرچم فولکس واگن در کلاس سدان ها به پاسات محول شد و حالا اين مدل به عنوان با کلاس ترين محصول ابرخودروساز آلماني در سگمنت سدان شناخته مي شود. در نسل اخير اين خودرو که به تازگي به بازار ايران نيز راه يافته است، آپشن هاي رفاهي بيشتر از هميشه به کار گرفته شده اند و با توجه به مشخصات فني بسيار نزديک به خودروهاي آئودي، مي توان گفت که حالا پاسات تبديل به يک آئودي شده که با نشان فولکس واگن و قيمتي رقابتي تر عرضه مي شود.
ويژگي هاي ظاهري و داخلي
طراحي نسل جديد محصولات فولکس واگن به گونه اي صورت گرفته که در طول زمان تا حد زيادي جذابيت خود را حفظ مي کند، استفاده از خطوط محکم و اتوکشيده در کنار اجتناب از استفاده از منحني هاي هيجاني در کنار پختگي طراحي باعث شده که حتي کارشناسان نيز نتوانند ايراد چنداني به طراحي جلو پاسات وارد آورند، هر چند در مورد سادگي بيش از حد نماي عقب انتقاداتي مطرح شده است.
در فضاي داخلي نيز ادامه طراحي دقيق و حساب شده آلماني قابل مشاهده است، استفاده از ساعت انالوگ در بخش مرکزي داشبورد حس و حالي لوکس را به سرنشينان القا مي کند و کيفيت ادوات داخلي نيز از بهترين هاي قابل لمس در اين کلاس است و جاي گله و شکايتي باقي نمي گذارد، به خصوص آنکه در کابين پاسات هاي وارداتي به ايران از تريم طرح چوب استفاده شده تا القاي حس لوکس بودن خودرو دو چندان شود.
امکانات و آپشن هاي رفاهي
از جمله مهمترين آپشن هاي رفاهي و تجهيزات فولکس واگن پاسات هاي وارداتي به ايران نيز مي توان به 9 کيسه هوا، دوربين 360 درجه، اتوپارک، باز شدن هوشمند در صندوق، صندلي برقي راننده مجهز به ماساژور، صفحه نمايش 9.2 اينچي سيستم صوتي با قابليت اتصال به گوگل مپ، تهويه مطبوع سه گانه همراه با فيلتر ذرات، شيشه هاي سولار و دودي، سانروف پانوراما و قلاب ويژه يدک کش اشاره کرد.
مشخصات فني
نسل هشتم فولکس واگن پاسات در بازار جهاني با طيف وسيعي از موتورهاي ديزلي، بنزيني و حتي در مدل هيبريدي و پلاگين هيبريدي نيز به بازار عرضه مي شود. ضعيف ترين گونه پاسات به موتور 1.4 ليتري 125 اسب بخاري مجهز است و قوي ترين مدل آن نيز از موتور 2 ليتري توربو به قدرت 280 اسب بخار برخوردار است. مدلي که براي بازار ايران در نظر گرفته شده است نيز يکي از نسخه هاي قدرتمند اين خودرو محسوب مي شود که مشخصات مناسبي در مقايسه با رقباي اکثرا شرقي خود دارد و از نزديک ترين رقيب اروپايي خود يعني رنو تاليسمان نيز قوي تر است. اين مدل به يک موتور 4 سيلندر خطي 1.8 ليتري مجهز است که روي اين موتور سيستم هاي تزريق مستقيم سوخت، توربوشارژر و زمان بندي متغير سوپاپ ها نصب شده است. اين موتور توانايي توليد 180 اسب بخار قدرت را در دور موتور 5100 تا 6200 دور بر دقيقه و 250 نيوتن متر گشتاور را در دور موتور 1450 تا 3500 دور بر دقيقه دارد.
نيروي موتور با کمک يک گيربکس 7 دنده از نوع دوبل کلاچ به چرخ هاي جلو انتقال پيدا مي کند و مي تواند پاسات 1480 کيلويي را در عرض 7.9 ثانيه از سکون به 100 کيلومتر بر ساعت برساند. مصرف سوخت پاسات 1.8 ليتري در شهر 7.1 ليتر در هر 100 کيلومتر و در جاده 5 ليتر در هر 100 کيلومتر است و ميانگين مصرف سوخت آن نيز 5.8 ليتر در هر 100 کيلومتر است که عدد بسيار خوبي است. حداکثر سرعت اين سدان آلماني نيز به 232 کيلومتر بر ساعت مي رسد.
از آنجايي که پاسات نسل هشتم روي پلتفرم MQB گروه فولکس واگن ساخته شده است داراي وزن کمتري به ميزان 85 کيلوگرم در مقايسه با نسل قبلي خود است. همچنين مقاومت شاسي اين خودرو نيز افزايش يافته است به طوري که مقاومت پيچشي شاسي مدل استيشن واگن از 23000 نيوتن بر درجه به 25000 نيوتن بر درجه و 30000 نيوتن بر درجه براي مدل سدان رسيده است.
تجربه رانندگي
فولکس واگن پاسات در هنگام رانندگي سواري بسيار نرم و مناسبي را ارايه مي کند به طوري که به جرات مي توان آن را در بين رقباي خود از برترين ها دانست. سواري اين خودرو به وضوح از رقباي کره اي و رنو تاليسمان نرم تر است. راحتي کابين نيز در سطح مناسبي قرار دارد. در اين بين شباهت نماي داخلي خودرو به محصولات آئودي نيز حسي فراتر از کلاس خودرو را به سرنشينان منتقل مي کند.
اما خوبي هاي پاسات به همين جا ختم نمي شود. با رسيدن به اولين پيچ متوجه خواهيد شد که پاسات تا چه اندازه هندلينگ و پايداري خوبي را نيز ارايه مي کند. اين در حالي است که با به فشار انداختن خودرو در پيچ ها به هيچ وجه تنشي در راحتي و سواري سرنشينان ايجاد نمي شود و خودرو کاملا پايدار و قابل کنترل است. فرمان پاسات نيز از نوع راک اند پنيون است که با نيروي کمکي الکتريکي کار مي کند. فرمان از نوع حساس به سرعت نيز است و با افزايش سرعت سفت تر مي شود. پاسات قطعا بخشي از پايداري و سواري بسيار خوب خود را مديون بالانس بسيار خوب شاسي است.
شتاب گيري پاسات نيز بسيار خوب است و مي توان شتاب صفر تا صد کيلومتر را در کمتر از 8 ثانيه (7.9 ثانيه رسمي) به ثبت رساند. کشش خوب موتور نيز سبب مي شود تا در سرعت هاي بالا نيز خودرو به هيچ وجه کم نياورد و به راحتي مي توانيد در جاده با پاسات سبقت گيري کنيد. قطعا نقش گيربکس 7 دنده ي دوبل کلاچ نيز در اين عملکرد بسيار خوب غير قابل انکار است. اتفاقا يکي از بخش هاي لذت بخش پاسات همين گيربکس دوبل کلاچ آن است که نه تنها عملکردي بسيار خوب دارد بلکه در حالت دستي نيز کار کردن با آن بسيار لذت بخش است.
از نکاتي که بايد در مورد فولکس پاسات رعايت کرد يکي تعويض به موقع روغن موتور است چون به دليل درخوران بودن پيشرانه و وجود سيستم توربوشارژر و البته دماي کارکرد بالاي موتورهاي توربو، روغن موتور اين خودروها زودتر از خودروهاي ديگر خاصيت خود را از دست مي دهد و به همين خاطر بهتر است روغن را کمي زودتر از آنچه سازنده پيشنهاد مي کند عوض کنيد. ضمن اينکه به دليل وجود سيستم زمان بندي متغير سوپاپ ها و تايپيت اتومات بودن موتور، افت کيفيت روغن مي تواند تاثير منفي روي عملکرد کلي موتور داشته باشد.
مورد ديگر وجود سيستم سوخت رساني تزريق مستقيم است که با وجود همه ي مزايايش نظير افزايش قدرت موتور و کاهش مصرف سوخت اما بايد در نگهداري از آن کوشا بود. رانندگي با خودرو در مسافت هاي کوتاه در حالي که موتور گرم نشده است و گاز ندادن طولاني مدت مي توانند سبب جرم گرفتگي سوپاپ هوا در موتورهاي GDI شوند.
البته بايد تاکيد کرد که اين نکته منفي مربوط به فولکس نيست و همه ي خودروهاي داراي تزريق مستقيم سوخت با اين مساله گريبانگير هستند. هرچند چنين موردي خيلي جاي نگراني ندارد چون جرم گرفتگي معمولا در کارکرد هاي حدود 100 هزار کيلومتر به بالا اتفاق مي افتد. اما براي به تعويق انداختن آن بد نيست هر از گاهي يک رانندگي اسپرت با خودرو کنيد و به موتور گاز بدهيد.
قيمت و شرايط بازار
ماموت خودرو به عنوان نمايندگي رسمي فولکس واگن در کشورمان، قيمت رسمي پاسات را 279 ميليون تومان اعلام کرده است اما با توجه به استقبال فوق العاده مشتريان از اين خودرو و فروش تمامي خودروهاي موجود ظرف چند ساعت، به نظر مي رسد که بايد در انتظار واردات سري دوم اين خودرو به ايران باشيم که احتمالا با توجه به تغييرات نرخ ارز، با قيمت بيشتري نسبت به سري اول عرضه خواهد شد، اما با اين وجود مي توان گفت که پاسات حتي با قيمتي در محدود 300 ميليون تومان، بازهم نسبت به تمامي رقباي هم سگمنت خود از پژو 508 تا DS 5LS، کيا اپتيما و حتي تويوتا کمري و رنو تليسمان از نظر فني، کيفيت سواري و آپشن هاي رفاهي برتري دارد و برخلاف برخي از خودروهاي مذکور، مي تواند به عنوان يک سدان خانوادگي لوکس، سريع و بسيار کامل معرفي شود، از اين رو بايد گفت که با توجه به شرايط جديد واردات خودرو به ايران، حالا پاسات پرچمدار سدان هاي موجود در ايران است و احتمالا تا ساليان سال مي تواند به اين رده از محصولات حکمراني کند.
مشخصات فني
مدل فولکس واگن پاسات
پيشرانه 4 سيلندر خطي توربو
حجم موتور 1798 سي سي
حداکثر قدرت 180 اسب بخار در 5100 دور بر دقيقه
حداکثر گشتاور 250 نيوتن متر در 1250 دور بر دقيقه
شتاب رسمي 7.9 ثانيه
مصرف سوخت ترکيبي 5.7 ليتر در هر 100 کيلومتر
وزن 1480 کيلوگرم
قيمت 275 ميليون تومان
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار