
"لامبورگینی" چاپی هم تولید شد
عصر ايران
بروزرسانی













عصر ايران/ کل پروژه 20 هزار دلار هزينه داشته که شامل 220 فيلامنت ترموپلاستيک چاپگر سه بعدي نيز مي شود. بکاس قطعات را در اندازه اصلي طراحي اما بصورت تکه تکه چاپ کرده است.
توليد مدل هاي بزرگ از لامبورگيني مورد چندان جديدي نيست که غافلگيرکننده باشد. در همه جاي دنيا نمونه هاي نزديک به اندازه اصلي توسط مبتکران و صنعتگران توليد و تصاوير آن در فضاي مجازي به سرعت منتشر مي شود. در اين ميان چيني ها نيز بسيار فعال هستند و نمونه هاي مختلفي از اين خودرو را کپي مي کنند اما اينبار نوبت به آمريکايي ها رسيده تا با يک کپي فناورانه از لامبورگيني سوژه خبرها شوند!
"استرلينگ بکاس" فيزيکدان و استاد راهنما در دانشگاه کلرادو يکسال قبل تصميم گرفت تا براي پسرش که علاقه خاصي به بازي ويدئويي فورتزا هورايزن 3 داشت، نمونه اي دست ساز از لامبورگيني اونتادور را توليد کند. بکاس در مصاحبه هاي خود، علاقه فرزندش به لامبورگيني در بازي فورتزا و ارسال پيامي مثبت به تمام نوجوان در راستاي تبديل روياهاي شان به واقعيت را دلايل شکل گيري اين پروژه اعلام کرده است.
وي در آغاز کار مرحله طراحي و استفاده از نرم افزارهاي رايانه اي طراحي سه بعدي را در دستور کارش قرار داد تا طرح هاي لازم براي استفاده در چاپگر سه بعدي را بدست آورد.
البته بکاس از يک چاپگر بزرگ در اندازه خودرو! استفاده نکرد زيرا با توجه به هزينه هاي بالا عملا چنين چيزي غيرممکن بود. از اين رو چاپگر QIDI Xpro 650 دلاري را تهيه کرد و همزمان با آن دو چاپگر ارزان تر را نيز به کار گرفت.
طبيعتا با توجه به محدوديت اندازه محفظه چاپگرها اين سوال پيش مي آيد که چگونه قطعات بزرگ بدنه خودرو آماده شده است؟ در پاسخ بايد گفت بکاس قطعات را در اندازه اصلي طراحي اما بصورت تکه تکه چاپ کرده و با استفاده از چسب متيل متا آکريلات به يکديگر متصل مي کند تا قطعه در اندازه مورد نظر ايجاد شود.
بکاس براي افزايش کيفيت بدنه، تمام بخش ها را با لايه اي از فيبر کربن پوشش داده تا محصول نهايي کاملا يکدست و حرفه اي باشد. بيشتر قطعات لامبورگيني وي به همين روش توليد شدند. نکته جالب آن است که او اکثر قطعات داخل کابين و حتي چراغ هاي خودرو (به جز روکش پلي کربنات رويي آن-بخش شيشه اي مانند سطح چراغ) را نيز با استفاده از فناوري چاپ سه بعدي آماده کرده است.
در برخي از قسمت هاي خودرو، بکاس ناچار به استفاده از فلز شده است که از جمله بايد به شاسي، سيستم تعليق و فريم بدنه اشاره کرد. اينجاست که ديگر امکانات و فناوري بالاي کمپاني ايتاليايي براي گاراژ کوچک اين مبتکر دست يافتني نبوده است زيرا لامبورگيني اونتادور شاسي مونوکوک فيبرکربني دارد.
در قسمت موتور بکاس از يک تپنده شورولت کوروت ال اس1 مدل 2003 استفاده کرده است. اين موتور 5.7 ليتري با سيستم توربوشارژ دوقلو هماهنگ شده تا اين لامبو دست ساز به اندازه خود حرف هايي براي گفتن داشته باشد! در نمونه کارخانه ايي اونتادور از موتور 12 سيلندر 6.2 ليتري استفاده شده است. به منظور آنکه موتور در قسمت عقب خودرو حفظ شود، بکاس از جعبه دنده پورشه 911 استفاده کرده است.
تمام اين پروژه 20 هزار دلار هزينه داشته که شامل 220 فيلامنت ترموپلاستيک چاپگر سه بعدي نيز مي شود.