ايسنا/ به تازگي فهرستي از پرفروش ترين خودروهاي الکتريکي در سال ۲۰۱۹ ميلادي منتشر شده است که نشان دهنده سلطه خودروسازان آمريکايي و چيني است. بر اساس تازه ترين آمار و گزارش هاي منتشر شده در وب سايت clean technica، کارشناسان و تحليلگران فعال در بازار خودرو فهرستي پنج گانه از بهترين خودروهاي الکتريکي، پاک و دوستدار محيط زيست که در سال ۲۰۱۹ ميلادي روانه بازارهاي جهاني شده اند، تهيه و منتشر کردهاند تا مشتريان و علاقمندان به خريداري و استفاده از اين آنها از برترين محصولات موجود آگاه شده و در صورت تمايل، خريد موفق تري را داشته باشند.
بسياري از کشورهاي جهان قصد دارند با هدف مقابله با آلودگي هوا و کاهش ميزان انتشار آلايندهها و گازهاي گلخانهاي و حفظ بيشتر محيط زيست، خودروهاي تمام الکتريکي و برقي را به توليد انبوه برسانند.
افزايش روزافزون خودروهاي برقي و محبوبيت استفاده بيشتر از اين خودروهاي پاک، موجب شده است شرکتهاي خودروسازي در سراسر جهان به رقابتي تنگاتنگ پرداخته و هر يک از برنامههاي خود براي طراحي و توليد خودروهايي بهتر و با توان پيمايش بيشتر رونمايي کنند.
بدين ترتيب شرکتهاي خودروسازي بزرگي تصميم گرفتهاند که تغيير رويکرد داده و به سمت و سوي ساخت و طراحي خودروهاي برقي و الکتريکي و هيبريدي بپردازند تا در سالهاي آينده، مشتريان خودرو بيشتر به خريد اين محصولات روي بياورند.
نمودار به ترتيب پرفروش ترين و محبوب ترين خودروهاي الکتريکي، پاک و دوستدار محيط زيست را در جهان نشان مي دهد:
بر اساس نمودار بالا، خودروي برقي تسلا مدل ۳ موفق شده است جايگاه نخست اين رده بندي را به خود اختصاص دهد. ۳۰۱ هزار دستگاه از اين محصول در سال ۲۰۱۹ ميلادي در بازارهاي جهاني عرضه و فروخته شده است.
تسلاموتورز يکي از شرکتهاي خودروسازي نوظهوري است که در چند سال اخير با معرفي و عرضه خودروهاي تمام برقي و الکتريکي قدرتمند با توان پيمايش مسافتهاي طولاني و ظرفيت بالاي باتري توانسته است نظر و توجه خيل عظيمي از مشتريان را در سراسر جهان به خود جلب کند و سهم قابل توجهي را از بازارهاي جهاني به خود اختصاص دهد.
بعد از آن خودروهاي BAIC – EU series و نيسان ليف (nissan LEAF) به ترتيب با فروش ۱۱۱ هزار و ۷۰ هزار دستگاه در رتبه هاي دوم و سوم جدول جاي گرفته اند.
با نگاه مختصري به اين جدول مي توان دريافت که بازار خودروهاي برقي هم اکنون تحت سلطه خودروسازان آمريکايي (تسلا موتورز)، چيني (BAIC، BYD و SAIC ) و ژاپني (Nissan) است.
رتبه هاي چهارم و پنجم اين فهرست نيز به خودروهاي BYD yuan/S۲ EV و SAIC Baujon E series تعلق يافته است که به ترتيب ۶۸ هزار و ۶۰ هزار دستگاه در بازارهاي جهاني فروخته اند.
از بزرگترين بازارهاي فروش خودروهاي برقي عليالخصوص تسلا ميتوان به کشورهاي اروپايي و منطقه اسکانديناوي، ايالات متحده آمريکا، کانادا و چين اشاره کرد.
کشورهاي پيشگام در استفاده از وسايل نقليه پاک و دوستدار محيط زيست سعي دارند با ارائه تسهيلات ويژه و تبليغات گسترده، مردم و شهروندان خود را همواره به استفاده و خريد وسايل نقليه برقي و هيبريدي تشويق و ترغيب کنند. دولت چين اعلام کرده است که تا سال ۲۰۲۵ ميلادي بايد حداقل يک دستگاه از پنج دستگاه خودرويي که در اين کشور وجود دارد، برقي و هيبريدي باشد.
دولتهاي بسياري همچون انگلستان، فرانسه، نروژ، اسپانيا، يونان، مکزيک، چين و هند از جمله پيشگاماني هستند که قصد دارند به منظور جلوگيري از آلودگي هوا، حفظ محيط زيست و کاهش دماي کره زمين، توليد و فروش خودروهاي بنزيني و ديزلي را تا دهه ۲۰۳۰ و نهايتاً تا دهه ۲۰۴۰ ميلادي (حدوداً دو دهه آينده) ممنوع و متوقف اعلام کنند.
بازار