
8 نکته مهم برای خرید خودروی کارکرده
خودرو بانک
بروزرسانی

خودرو بانک/ بسياري از افراد به دلايل مختلف ترجيح مي دهند به جاي خودرو صفر به سراغ خودروهاي کارکرده بروند. برخي از اين افراد معتقدند که توليدات قديمي کيفيت بهتري نسبت به توليدات جديد دارند. در مورد خودروهاي وارداتي نيز افراد ترجيح مي دهند برندهاي محبوب خود را از خودروهاي کارکرده انتخاب کنند. اما زماني که اقدام به خريد خودروي کارکرده مي کنيد بايد به چند نکته مهم توجه داشته باشيد.
1- گذشته خودرو
به گزارش خودروبانک و به نقل از گسترش نيوز، اولين نکته در هنگام خريد خودروي کارکرده چک کردن گذشته خودرو است. اين امکان وجود دارد که شما از طريق شرکت سازنده وضعيت تعميرات خودرو و سرويس هاي انجام شده را چک کنيد. البته اگر صاحب خودرو فردي منظم و دقيق باشد مي توانيد از روي فاکتورهاي که مربوط به تعميرا ت وسرويس هاي خودرو بوده و وي آن ها را نگه داشته اين مورد را چک کنيد.
2- قيمت
براي خريد يک خودروي خوب بايد در بين سايت هاي آگهي و نمايشگاه ها قيمت هاي مختلف خودروي مورد انتخاب خود را بررسي کنيد تا خودرو با قيمت بيشتر به شما داده نشود. البته برخي از صاحبان خودرو به دليل اضافه کردن برخي از قطعات و وسايل بر روي خودرو درخواست قيمت بيشتري مي کنند و احتمالا مي گويند که نمونه اين خودرو پيدا نمي شود، اما شما به اين گفته ها زياد توجه نکنيد، مگر اينکه آن قطعات و وسايل جز موارد ضروري باشند.
3- کارکرد
يکي از مهمترين نکات در هنگام خريد خودرو ميزان کارکرد خودرو است و شما بايد اين نکته را مد نظر داشته باشيد که خريد خودروي بالاي 150 هزار کيلومتر ممکن به مرور زمان روي دست شما هزينه هاي سنگين در بخش هاي مختلف از جمله موتور و گيربکس بگذارد. اين موضوع در مورد خودروهاي با کارکرد کمتر از 150 و 100 هزار کيلومتر کمتر نياز به تعميرات اساسي دارد و البته تمام اين موارد بستگي به نگهداري مناسب خودرو دارد.
4- بازديد ظاهري
سعي کنيد بازديد خودرو را در روز انجام دهيد و اگر اين بازديد در منزل صاحب خودرو باشد بهتر است. سعي کنيد هنگام تاريکي براي بازديد مراجعه نکنيد چرا که ممکن است بسياري از عيب و ايرادات خودرو پيدا نشود. يکي از نکات مهم ديگر هنگام بازديد ظاهري چک کردن زير خودرو به خصوص در جلو و عقب است چرا که با استفاده از آن مي توان تصادفي بودن خودرو را تشخيص داد. اگر در اين کار نيز حرفه اي نيستيد بهتر است يک فرد مطمئن و آشنا به کار را همراه خود ببريد.
۵- امتحان کردن فروشنده
هنگام خريد تا جايي که مي توانيد فروشنده را امتحان کنيد و از او سوال هاي مختلفي درباره وضعيت سرويس ها و امکانات خودرو بپرسيد. اگر اطلاعات درستي در مورد خودرو به شما ندهد اين امکان وجود دارد که حتي خودرو دزدي باشد. در هر صورت بايد مراقب چنين مواردي نيز باشيد و امکان برخورد با اين نوع خودروها هم وجود دارد.
6- چک کردن لاستيک ها
ميزان درصد آج لاستيک ها را در هنگام خريد خودرو بررسي کنيد. اگر ميزان درصد آج لاستيک ها کم باشد يعني شما بايد يک هزينه اضافه براي خريد لاستيک انجام دهيد. اگر اين مورد را ديديد سعي کنيد با چانه زدن قيمت خودرو را پايين بياوريد.
7- بررسي خوردگي لاستيک ها
اگر تايرها به صورت نامعقول و غير طبيعي خورده شده باشند نشان دهنده وجود مشکل در سيستم تعليق است.
8- تست رانندگي
قبل از انجام تست رانندگي حتما از وضعيت بيمه خودرو مطلع شويد. پس از آن به گونه اي خودرو را بررسي کنيد که به سلامت موتور و گيربکس پي ببريد. تست رانندگي را حتما در کوچه اي ناهموار انجام دهيد تا از وضعيت سر و صداي داخل خودرو و وضعيت سيستم تعليق آن مطلع شويد. در صورتي که خودرو مجهز به گيربکس دستي است تعويض دندهها را چک کنيد که به خوبي انجام شود و در هنگام نيم کلاچ نحوه راه افتادن چک کنيد. در مورد خودروهاي گيربکس اتوماتيک نيز نحوه تعويض دنده ها و معکوس کشيدن را بررسي کنيد که به اصطلاح گيربکس تقه نزند.