
با این تجهیزات چراغ خودرویتان را پرنور کنید
آخرين خبر
بروزرسانی

آخرين خبر/ با اين تجهيزات چراغ خودرويتان را پرنور کنيدشايد شما هم قبول داشته باشيد که سيستم روشنايي و تجهيزات آن يکي از مهم ترين قسمت هاي يک خودرو محسوب مي شود و داشتن تجهيزات روشنايي با کيفيت مي تواند ايمني خودرو و سرنشينان آن را تضمين نمايد. البته مطابق با قوانين راهنمايي و رانندگي در ايران ، براي هر خودرو مي بايست دو چراغ کوچک تعبيه شده باشد که بتوان عرض خودرو را در زمان شب تشخيص داد. همچنين نياز است تا چراغ هاي جلو در خودرو به دو حالت نور پايين و نور بالا کار کند. از طرفي وجود چراغ ترمز ، فلاشر و راهنما نيز از روشنايي ضروري در خودرو به حساب مي آيند.
ميزان نور و تنظيم چراغ ها بايستي طوري طراحي شوند که بتوان خودرو را از فاصله ي معيني مشاهده نمود.
از سوي ديگر ، سيستم روشنايي جلوي خودرو بايستي اين قابليت را داشته باشد که تا فاصله ي تعيين شده اي مطابق با استاندارد ، اشياء و افراد در حال عبور را قابل شناسايي نمايد.
در سال هاي اخير اغلب خودروها به روشنايي مه شکن مجهز شده اند که در زمره ي تجهيزات و لوازم اجباري در خودرو به شمار مي آيند.
لامپ هدلايت خودرو
نوع جديدي از چراغ هاي خودرو وجود دارد که به هدلايت ناميده مي شود و نوع لامپ آن LED و COB مي باشد و فن خنک کننده نيز در آن تعبيه شده است . به عبارتي هدلايت ها جايگزين مناسبي براي چراغ خودروها مي باشند که به جهت داشتن نور بالا و کارکرد لحظه اي ، در بسياري از خودروها به کار گرفته شده و توجه رانندگان زيادي را به خود جلب نموده است. با خريد هدلايت و نصب آن مي توان کيفيت روشنايي خودرو را بالا برد.
در خصوص چراغهاي اصلي در قسمت جلوي خودرو ، فواصل استانداردي مطرح است که بايد روشنايي به کار رفته اين توانايي و قابليت را داشته باشد. محل نصب اين روشنايي نيز داراي اهميت است . در حالت کلي مي بايست فاصله اي بين هفتاد تا يکصدو سي و پنج سانتي متر را از زمين داشته باشد. به طوري که بتوان آن ها را تنظيم نموده تا در وضعيت نور پايين سي و پنج متر جلوتر را روشن نمايد و در موقعيت نور بالا تا يکصد پنجاه متر را پوشش دهد. اين موارد تماما مطابق استانداردهاي تعيين شده مي باشد.
مي توان گفت هدلايت ها يکي از بهترين تجهيزات روشنايي خودرو به شمار مي آيند. هدلايت D5 را مي توان پروژکتور کار شده در درون سپر و يا در کاسه ي چراغ جلو استفاده نمود. اين نکته را مي دانيد که در تمامي خودروها ، نورهاي بالا و پايين وجود دارد که امروزه در اغلب خودروها از پروژکتور سپر نيز استفاده مي شود تا بتواند نور بهتر و با کيفيتي را ارائه دهد. خريد هدلايت مي تواند شما را در اين امر ياري نمايد.
در برخي از خودروها ، اين سيستم به گونه ي ديگري است به طوري که با استفاده از يک روشنايي ، که داراي دو چراغ داخلي است نور پايين و بالا را ايجاد مي کنند که با استفاده از دسته ي راهنما بين اين دو حالت قابل تنظيم و اجراست . البته هر يک از چراغ ها فيوزي مستقل دارد که با سوختن هريک از آن ها ، همان چراغ نيز روشن نخواهد شد.
در نوعي ديگر از خودروها چراغ هايي مستقل براي هر يک از موقعيت هاي نور پايين و بالا تعبيه شده است که مي توانند با اين موقعيت ، به طور همزمان نور هاي بالا و پايين را ايجاد نمايند. نحوه ي عملکرد نيز بدين گونه است که با استفاده از دسته ي راهنما مي توان هر يک از آن ها را انتخاب نمود و فيوز هاي مستقل ، برق لازمه را به چراغ هاي مربوطه منتقل مي نمايد.
براي بهره گيري از کيفيت نور بهتر ، مي توان از نسل جديد چراغ هاي خودرو که هدلايت D5 مي باشد استفاده نمود. خريد هدلايت ها در بازار لوازم يدکي برقي خودرو به آساني امکان پذير بوده و با قيمتي مناسب ارائه مي شود.
گروهي از خودروها رله اي مستقل دارند که به محض دريافت نمودن ولتاژ ، به روش تغذيه اي مستقل ، سيستم روشنايي را روشن مي نمايند. اين کار باعث مي شود که برق زيادي از دسته راهنما و يا فيوز ها عبور نکرده و طول عمر آن ها کاهش نيابد. اين سيستم بسيار ساده بوده و تعمير و يا عيب يابي آن ها به سهولت امکان پذير است. در اين سيستم هنگامي که هيچ يک از چراغ ها روشن نشود اين امکان وجود دارد که سوکت در قسمت دسته راهنما خارج شده باشد و يا فيوز دچار سوختگي شده باشد. اما اگر قسمتي از چراغ ها روشن نمي شود ممکن است رله ي همان قسمت خراب شده باشد.
برخي خودروها فيوزي مستقل براي چراغ هاي سمت راست و چپ دارند البته مطابق با چراغ هاي اصلي عمل مي کنند اما تفاوت در اين است که هر کنتاکت در مه شکن ، به روشي مستقل باعث روشنايي چراغ هاي مه شکن عقب و جلو در خودرو مي شود.
استاندارد هاي جديد روشنايي خودرو
در تجهيزات به روز شده ي روشنايي خودروها حضور هدلايت ها و زنون توانسته است تعريفي جديد از کيفيت روشنايي را داشته باشد وجود نورهاي بالا و پايين در خودرو مطابق با استانداردهاي مشخص شده امکان پذير شده است .
شکل ساختاري اتومات راهنما شامل مداري است که داراي يک رله و تايمر است که چراغي در مسير آن قرار گرفته است که به شکل تناوبي آن را روشن و خاموش مي نمايد. هنگامي که از دسته راهنما براي نشان دادن جهت استفاده مي شود ، چراغ هاي راهنما به آن وصل شده و شروع به چشمک زدن مي نمايد. همچنين با فشردن کليد فلاشر ، تمامي چراغ ها به اتوماتيک وصل مي شوند و باعث مي شوند که همه ي چراغ ها به طور همزمان شروع به چشمک زدن کنند. اين نکته را بايستي متذکر شويم که قسمت اتوماتيک راهنما به مقاومتي که در مدار شکل مي گيرد حساس بوده و در صورتي که يکي از چراغ ها بسوزد ، با سرعت بالاتري چشمک خواهد زد.
در صورتي که فيوز اتوماتيک بسوزد ، فلاشر و يا سيستم راهنما کار نمي کند. اما هنگامي که يک سوي خودرو کار نمي کند اين احتمال وجود دارد که فيوز همان سمت خراب شده باشد. اين امکان نيز وجود دارد که هنگامي که اتوماتيک راهنما خراب مي شود ، چراغ راهنما به طور کامل روشن مي ماند. امروزه در خودروها اتوماتيک راهنما ايجاد نشده است و يک سيستم کنترل واحد مرکزي ، تمامي اين موارد را نظارت مي نمايد و با اين وضعيت امکان يافتن ايرادات ساده تر خواهد بود.
چراغ ترمز خودرو
چراغ هاي ترمز عقب در اغلب خودروها داراي دو کنتاکت مي باشند که يکي از آن ها مربوط به چراغ کوچکي است که در قسمت عقب خودرو ايجاد شده است و ديگري مربوط به پدال ترمز است و داراي يک فيوز مي باشد که از پدال ترمز کنترل مي شود. در صورتي که سوئيچ پدال ترمز دچار خرابي شود ، اين امکان به وجود مي آيد که چراغ هاي ترمز ديگر روشن نشود يا به شکل پيوسته در روشنايي باقي بماند.